Διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο, μέρος Ε'

Ιωάννα, μολις τελειωσα το Maus. Μου αρεσε παρα παρα πολυ (αναμενομενο) και ενισχυσε την πεποιθησή μου οτι δεν πρεπει να σταματησει η "παραγωγή" και η αντιστοιχη "κατανάλωση" εργων για το Ολοκαύτωμα.
 
Τέλεια!! Συμφωνώ απολύτως σχετιικά με το ολοκαύτωμα. Να μην σταματήσουμε ποτέ να γράφουμε, να σκεφτόμαστε, να συζητάμε για αυτό. Και να είμαστε σε επαγρύπνηση.
 
Ήμουν λιγάκι μελοδραματική, αλλά πρέπει να δείξετε κατανόηση γιατί πριν από μερικές μέρες είδα αυτό και είμαι ακόμα υπό την επήρεια του σοκ. Σας προτείνω να ΜΗΝ το δείτε, αν δεν έχετε πολύ γερό στομάχι.
 
Εγώ διάβασα και ένα ακόμη από τα βιβλία που πρότεινε η Βου Παπ, τη "Μικρά Αγγλία" της Καρυστιάνη. Έχω να πω ότι είναι ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "κουλτουριάρικη γυναικεία λογοτεχνία" (δεν το εννοώ υποτιμητικά). Το χαρακτηρίζω έτσι επειδή επικεντρώνει πολύ στα ζητήματα σχέσεων, ερωτικών αλλά και αδερφικών, μητρικών και πατρικών σχέσεων και είναι γραμμένο με πολύ λυρισμό και αρκετά πολύπλοκες συγγραφικές τεχνικές, όπως εσωτερικούς μονολόγους. Διαδραματίζεται σε ένα πολύ όμορφο νησί, όπου έχω πάει και αυτή η σύμπτωση, που μου έδινε γνώση των τοποθεσιών που αναφέρει, με ξετρέλλανε. Μου άρεσαν πολύ τα στοιχεία για την σύγχρονη ιστορία της Άνδρου (Α και Β παγκόσμιος πόλεμος) που δίνει, όπως και οι ιστορίες για τη σκληρή ζωή των ναυτικών την παλιότερη εποχή.
Είναι ένα βιβλίο που ομολογώ ότι χωρίς το κίνητρο του παιχνιδιού αυτού δεν θα είχα ποτέ σκεφτεί να διαβάσω, καθώς γενικά με εκνευρίζει η τάση πολλών σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων προς λυρικούς μελοδραματισμούς. Αυτό το μυθιστόρημα όμως κατάφερνε να είναι λυρικό και να διηγείται μια ρομαντική και τραγική ερωτική ιστορία χωρίς να είναι γλυκανάλατο ή/και μελοδραματικό.
 
Ιωάννα, μολις τελειωσα το Maus. Μου αρεσε παρα παρα πολυ (αναμενομενο) και ενισχυσε την πεποιθησή μου οτι δεν πρεπει να σταματησει η "παραγωγή" και η αντιστοιχη "κατανάλωση" εργων για το Ολοκαύτωμα.
Έλλη, ίσως σε ενδιαφέρει αυτό: http://www.nytimes.com/2017/01/03/books/review/final-solution-david-cesarini-why-explaining-holocaust-peter-hayes.html
 
Πωλίνα που είσαι; Βρήκα στο Παζάρι της Κοτζιά την "Πείνα" και λέω να την πιάσω τώρα, να μην το έχω εκκρεμότητα!!!

Εσύ τι γίνεται; Θα διαβάσεις τελικά κάτι δικό μου; :χμχμ:
 
Top