Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο 2019

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση είναι τα ακόλουθα:

α. Βάγγυ-Τσίου

Οι προτάσεις της Βάγγυ:
1. Μάρκους Ζούσακ: Η κλέφτρα των βιβλίων
2. Ρόζαμουντ Λάπτον: The Quality of Silence (στα αγγλικά)
3. Ζαν Τελέ: Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών

Οι προτάσεις της Τσίου:
1. Χένρι Τζέιμς: Το θηρίο στη ζούγκλα
2. Ζορζ Σιμενόν: Ο ανθρωπάκος από το Αρχαγγέλσκ
3. Τζον Πρέσλι: Ο επιθεωρητής έρχεται. (θεατρικό)

β. Σαώρη-Χανκ Μούντι

Οι προτάσεις της Σάωρης:
1. Νίκος Κάσδαγλης: Τα δόντια της μυλόπετρας
2. Γιάννης Μακριδάκης: Ανάμισης Ντενεκές
3. Ντενίς Ντιντερό: Άγριοι και πολιτισμένοι

Οι προτάσεις του Χανκ Μούντι:
1. Ζαν Κλοντ Ιζό: Οι Βατσιμανηδες της Μασσαλιας
2. Λένος Χριστίδης: Τα Χαστουκοψαρα
3. Νταν Σίμονς: Το Τραγουδι της Θεας Καλι.

γ. Διχασμένη-Ιπποπόταμος

Οι προτάσεις της Διχασμένης:
1. Χρυσόστομος Τσαπραιλής: Παγανιστικές δοξασίες της Θεσσαλικής επαρχίας
2. Αλισσον Μπέχντελ: Το θανατάδικο (graphic Novel)
3. Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί: Ο μικρός πρίγκιπας

Οι προτάσεις του Ιπποπόταμου:
1. Όσκαρ Ουάιλντ: De profundis
2. Σάμιουελ Μπέκετ: Μολλόυ
3. Ρέι Μπράντμπερι: Φαρενάιτ 451

δ. Βασίλισσα-Γρίλος

Οι βασιλικές προτάσεις:
1. Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι: Έγκλημα και Τιμωρία.
2. Παναγιώτης Δελιγιάννης: Ο Στόχος.
3. Μ. Τζ. Άρλιτζ: Α μπε μπα μπλόν

Οι προτάσεις του Γρίλου:
1. Εδουάρδο Μεντόζα: Η πόλη των θαυμάτων
2. Μίκα Βατάρι: Ιωάννης Άγγελος
3. Τζο Χιλ: Locke & Key (graphic novel από τον γιο το Stephen King)(Ο πρώτος τόμος υπάρχει και στα ελληνικά πιο οικονομικός).

ε. Δουλτσινέα-Μπου Ράντλι

Οι προτάσεις της Δουλτσινέας:
1. Ζιλμπέρ Σινουέ: Ο προφήτης του Θεού
2. Ρόζαμουντ Πίλτσερ: Ψάχνοντας για κοχύλια
3. Τάσος Αθανασιάδης: Οι τελευταίοι Εγγονοί

Οι προτάσεις του Μπου:
1. Αντώνης Σαμαράκης: Το Λάθος
2. Τζακ Κέρουακ: Στο Δρόμο
3. Έντγκαρ Άλαν Πόε: Τα Εγκλήματα της Οδού Μοργκ

στ. Στιλλ ιλλ-Μεταλλαγμένη και ένας Κόρτο Μαλτέζε* δώρο

Οι προτάσεις της Στιλλ Ιλλ:
1. Μάρκαρετ Άτγουντ: Όρυξ και Κρέηκ
2. Έλενα Φεράντε: Μέρες Εγκατάλειψης
3. Βιρτζίνια Γουλφ: Ορλάντο

Οι προτάσεις της Μεταλλαγμένης:
1. Κάρλο Φραμπέτι: Το βιβλίο κόλαση
2. Τομ Ρόμπινς: Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα
3. Χαρούκι Μουρακάμι: Το κουρδιστό πουλί

*Οι προτάσεις του Κόρτο Μαλτέζε:
1. Ερνέστο Σάμπατο: Το τούνελ (Εναλλακτικά Ζ. Μ. Μασάντου ντε Ασίς: ο Φρενίατρος)
2. Τζόζεφ Ροθ: Ο θρύλος του Αγίου Πότη
3. Χαρούκι Μουρακάμι: Νορβηγικό δάσος (Εναλλακτικά Αρναλδούρ Ινδρίδασον: Παγωμένη νύχτα)

Λόγω του ότι οι συμμετοχές ήταν 13, μονός αριθμός δηλαδή αρχικά σκέφτηκα ν'αποσύρω την συμμετοχή μου. Μετά όμως σκέφτηκα να αποσυρθώ από την κλήρωση και να προστεθώ στο τελευταίο ζεύγος, όποιο κι αν ήταν αυτό, και έτυχε να είναι η Στιλλ και η Μεταλλαγμένη. Οπότε το ζευγάρι είναι Στιλλ και Μεταλλαγμένη. Εγώ θα διαβάσω ένα (τουλάχιστον) από τις προτάσεις της κάθε μιας τους. Αν κάποια από τις δυο θέλει να διαβάσει κάποια από τις προτάσεις μου καλώς. Αν όχι κανένα πρόβλημα. Η υποχρέωση της συμμετοχής αφορά την επιλογή ενός τουλάχιστον βιβλίου από τις προτάσεις της άλλης.

Καλή ανάγνωση

Last edited:
Γεειιι !! Ποσο μαρέσει που χώθηκες και συ βρε Κόρτο στο ζευγάρι μας. Εν προκειμένω στους δύο, τρίτος χωρεί γιατί είναι εκλεκτή παρέα. :)))

Τις δύο απο τις προτάσεις σου τις έχω διαβάσει, αρα μου μένει ο Ροθ. Απο την μεταλλαγμένη έχω διαβάσει τον Χαρούκι και μου κάνει περισσότερο κλίκ ο Ρόμπινς απο τα υπόλοιπα δύο.

Εγώ δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία που προτείνετε. Με δελεάζει η Άτγουντ (και η Γουλφ βέβαια) και από τις προτάσεις της Μεταλλαγμένης ο Μουρακάμι φυσικά και ο Τομ Ρόμπνς.

Αν θες μπορώ να αντικαταστήσω τα βιβλία που έχεις διαβάσει.

ΒΑΑΑΓΓΥΥΥ! Διαλέγω το The quality of silence, της Ρόζαμουντ Λάπτον. (Κάνε την έκπληκτη, ευχαριστώ :)))))
Αν θες να αλλάξω τις προτάσεις μου, μου το λες ;)

Τσίου, πολύ χαίρομαι που πέσαμε μαζί!!! :))) Εύχομαι να σου αρέσει! :αγαπώ:
Όχι, για ποιο λόγο να αλλάξεις τις προτάσεις σου, δεν έχω διαβάσει κανένα οπότε όλα παίζουν στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει ποτέ θεατρικό και είναι μια καλή ευκαιρία. Μου άρεσαν βέβαια και οι περιλήψεις των άλλων δυο. :χμ: Θα συσκεφθώ με τον εαυτό μου και θα σου πω τι θα αποφασίσω. :ρ

Αγαπητέ Μπου, ''Το Λάθος'' το έχω διαβάσει οπότε είμαι μετάξυ Κέρουακ και Πόε. Τα παρείγγειλα και τα δύο από Public και ευελπιστώ να τα καταφέρω. Για να σου πω την αλήθεια περισσότερο μου κίνησε το ενδιαφέρον ο Κέρουακ, έριξα μια ματιά στην περίληψη και στις κριτικες που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο. Ξεκινάω λοιπόν με αυτό και είδομεν...

Κι εγώ χαίρομαι :γιούπι: κι ας μη πήραμε έναν Κόρτο Μαλτέζε δώρο :χαχαχα:
Γενικά χαίρομαι με αυτό το παιχνίδι και με πιάνει ένα χαζοχαρούμενο άγχος μέχρι να γίνει η κλήρωση. Τέλος πάντων, στο θέμα μας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει ποτέ θεατρικό και είναι μια καλή ευκαιρία. Μου άρεσαν βέβαια και οι περιλήψεις των άλλων δυο. :χμ: Θα συσκεφθώ με τον εαυτό μου και θα σου πω τι θα αποφασίσω. :ρ
Και τα τρία βιβλία τα βρήκα συγκλονιστικά, αφού όμως δεν έχεις διαβάσει ποτέ θεατρικό είναι μια καλή ευκαιρία, όπως είπες, να δοκιμάσεις για να δεις αν σου πάει το στυλ, δηλαδή αν σου είναι αρκετοί οι διάλογοι ή θες κάτι παραπάνω για να μπεις στο κλίμα. Θα περιμένω με αγωνία τι θα αποφασίσεις με τον εαυτό σου (:χαχαχα:) , και ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίσεις το συζητάμε :φιλί:

Θεωρω καλο το "ζευγαρωμα" με τη Σαωρη, μιας και δεν γνωριζω κανενα απο τα βιβλια που προτεινει, οποτε ευκαιρια ειναι να τα μαθω (που ειναι και ο σκοπος του παιχνιδιου). Και συγκεκριμενα, μετα απο μια μινι ερευνα, λεω να επιλεξω το "Ανάμισης Ντενεκές" του Γιαννη Μακριδακη. :))

Βασίλισσα, ελπίζω να διαβάσεις κάποια από τις επιλογές μου. Τόσο η Άτροπος την πρώτη χρονιά (2016) όσο και η Λεμονόπιτα την δεύτερη (2017) τις τιμήσαν ιδιαίτερα :). Ίσως να φταίει και το γούστο μου, αλλά ατύχησες, κληρώθηκες μαζί μου! Το βιβλίο "Έγκλημα και Τιμωρία" το έχω διαβάσει και ότι και να πούμε είναι λίγο. Αν θέλεις μπορείς να μου προτείνεις κάποιο άλλο στη θέση του. Τα άλλα δύο βιβλία δεν τα είχα ούτε καν ακουστά. Μάλλον θα δοκιμάσω το "Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ".

Από τα δικά μου, τώρα. Η "Πόλη των Θαυμάτων" ήταν πρόταση καθηγήτριας μου στη σχολή και δείχνει την εξέλιξη της πόλης (Βαρκελώνη) μέσα από τις περιπέτειες ενός τυχοδιώκτη. Ο "Ιωάννης Άγγελος" είναι ιστορικό μυθιστόρημα που κυλά σαν νερό. Είναι μεγάλα σε όγκο και τα δύο βιβλία αλλά μη σε τρομάξουν. Το graphic novel είναι αρκετά καλό με όμορφο σκίτσο. Αν δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο είδος ή δεν θέλεις να το αγοράσεις, και θέλεις να κάνεις μία δοκιμή (ανάγνωση) μπορώ να σε βοηθήσω να το βρεις για δοκιμή.

Ωωωω μα τι φοβερό τρίο είναι αυτό!!! (αναγνωστικό εννοώ :ρ )

Με ενδιαφέρουν όλες οι προτάσεις σας εκτός ίσως από αυτή της Φερραντε λόγω θεματολογίας. Εχω μόνο την υπεροχη φίλη μου δώρο από τον πατέρα μου, που δεν έχω διαβάσει ακόμα. Βέβαια, μπαίνω στο τριπάκι να διαβάζω βιβλία μέσω αυτού του παιχνιδιού που δεν θα διάβαζα ή που θα αργούσα να διαβάσω γιατί προηγούνται άλλα (πχ Μουρακάμι θα διάβαζα αργότερα αν δεν κληρωνόμουν με Τσίου πέρσυ. Και χαρηκα πολύ που επισπεύστηκε)

Θα ξεκινήσω με το Τούνελ γιατί το έχω στο πατρικό μου, που θα κατέβω τις γιορτές, οποτε Κόρτο με βγάζεις από την "ταλαιπωρία" να στέκομαι μπροστά από τη βιβλιοθήκη και να σκέφτομαι τι στο καλό να διαλέξω. Παίζει να' χω και το Ορλάντο στα αγγλικά, οποτε θα το πάρω μαζί μου όταν επιστρέψω Αθήνα.

Πολύ χαίρομαι :γιούπι: :αγαπώ:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Καλές βιβλιοαναγνώσεις παιδιά!
Ελπίζω τα ταίρια σας να διαβάσουν τα βιβλία και να μην σε πείσαμε άδικα, γρίλε, αν και η βασίλισσα πρέπει να είναι συνεπής. :ρ

Θεωρω καλο το "ζευγαρωμα" με τη Σαωρη, μιας και δεν γνωριζω κανενα απο τα βιβλια που προτεινει, οποτε ευκαιρια ειναι να τα μαθω (που ειναι και ο σκοπος του παιχνιδιου). Και συγκεκριμενα, μετα απο μια μινι ερευνα, λεω να επιλεξω το "Ανάμισης Ντενεκές" του Γιαννη Μακριδακη. :))
Χαίρομαι που δεν έχεις διαβάσει κάποιο απ' αυτά και προτάθηκε κάτι διαφορετικό που λογικά δεν διαβάζεις.
Έκανες καλή επιλογή για εμένα από τα βιβλία που πρότεινα. Δεν ξέρω όμως αν θα αρέσει σ' εσένα, γιατί δεν ξέρω και τι διαβάζεις περισσότερο. Αυτό θα το δεις στην πορεία.

Εγώ πάντως πρόλαβα την βιβλιοθήκη χθες και πήρα ήδη το πρώτο του Ζαν Κλοντ Ιζό: Οι Βατσιμανηδες της Μασσαλιας. Τα χαστουκόψαρα, διαβάζοντας κριτικές στο goodreads, μ' έκανε να σκεφτώ αν θα το πάρω. Θα του ρίψω μια ματιά φεύγοντας από σχολή τις επόμενες μέρες και ίσως το δανειστώ. Το βιβλίο του Ιζζο όμως με έψησε και θα το ξεκινήσω στο τέλος της εβδομάδας που δεν θα έχω τα μαθήματα. :)))

Γρίλε Δεν ατύχησα. Μου αρέσουν και οι τρείς προτάσεις σου. Δεν έχω διαβάσει κανένα απο τα βιβλία που μου προτείνεις και είναι ευκαίρια γιατί δεν θα ήταν μέσα στις επιλογές μου. Μάλιστα βρήκα και τα τρεία στο βιβλιοπωλείο και λέω να κάνω δοκιμή και να τα τιμήσω. Μέσα στην βδομάδα λοιπόν λέω να αγοράσω για αρχή την πόλη των θαυμάτων του Μεντόθα. Μόλις τελειώσω το τουβλάκι που διαβάζω... θα ξεκινήσω το δικό σου.
Η Νουβέλα έχει και 2ο τόμο απλά δεν έχει μεταφραστεί;

Το Αμπε μπα μπλόμ αν διαβάζεις αστυνομικά, θα σου αρέσει πολύ... αρκεί να έχεις γερό στομάχι με τις περιγραφές.
Αντί για τον Ντοστογίεβσκι θα σου προτείνω τον Τολστόϊ - Αννα Καρένινα. Αν το έχεις διαβάσει και αυτό, θα σκεφτώ κάτι άλλο.

Σαώρη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Δεν "την" έχω διαβάσει και βρίσκεται στην βιβλιοθήκη μου οπότε μάλλον ήρθε η ώρα της. Αστυνομικά διαβάζω, κυρίως όμως ας πούμε κλασικά.

To graphic novel αποτελείται από 6 ας πούμε τόμους που ο κάθε τόμος περιλαμβάνει 6 (7 ο τελευταίος) τεύχη από την ιστορία. Έχει ολοκληρωθεί το 2013 αλλά απ' ότι είδα στην Ελλάδα έχουν μεταφράσει μόνο τον πρώτο τόμο.

Ωω, τέλεια! Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου Ιπποπόταμε!
Το "de profundis " το έχω διαβάσει, μάλλον όμως θα το ξαναδιαβάσω. Το Φαρενάιτ το είχα για καιρό στη λίστα, οπότε είναι μια θαυμάσια αφορμή να το διαβάσω και θα το παραγγείλω αυτές τις μέρες! Θα διαβάσω βέβαια και τον Μολλόυ, αν και δεν σου κρύβω ότι με τρομάζει λίγο, και με το ψάξιμο στο Ίντερνετ δεν κατάλαβα καθόλου για ποιο θέμα μιλάει και την υπόθεση.
(Πολύ Ιρλανδία έπεσε βλέπω στις προτάσεις σου:ρ! Αν το 'ξερα, θα πρότεινα κι εγώ κανένα με θέμα την Ιρλανδία).
Αυτά...
Ιπποπόταμε, αν έχεις διαβάσει ή δεν βρίσκεις κάποια απ' τις προτάσεις μου, πες να το αντικαταστήσω

Θα διαβάσω βέβαια και τον Μολλόυ, αν και δεν σου κρύβω ότι με τρομάζει λίγο, και με το ψάξιμο στο Ίντερνετ δεν κατάλαβα καθόλου για ποιο θέμα μιλάει και την υπόθεση.
Για αυτό ακριβώς μιλάει! :) Προσωπικά μου άρεσε πολυ αλλά αντιλαμβάνομαι οτι σε αρκετούς είναι πιθανό να μην αρέσει.

Από τις προτάσεις τώρα:
1. Χρυσόστομος Τσαπραιλής: Παγανιστικές δοξασίες της Θεσσαλικής επαρχίας
Αυτό κάπου το είχα ξανακούσει και θα το διαβάσω μόλις το βρώ.

2. Αλισσον Μπέχντελ: Το θανατάδικο (graphic Novel)
Μάλλον με αυτό θα ξεκινήσω γιατί πρέπει να το χει μια φίλη μου. Δεν έχω διαβάσει πολλά graphic novels οπότε ευκαιρία είναι.

3. Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί: Ο μικρός πρίγκιπας
Διαβασμένο και αγαπημένο.

@Τσίου λέω να μείνω με το "Ο επιθεωρητής έρχεται", γιατί σκοπός του παιχνιδιού είναι να διαβάσω κάτι που δε θα διάβαζα κι αφού είναι ένα είδος που δεν έχω ασχοληθεί, λέω να ξεκινήσω με αυτό. :)) Αλλά θα πάρει τη σειρά του από τη νέα χρονιά, γιατί μου ήρθαν και κάτι βιβλιοδωρακια. :)))

Ωραία! Το δικό μου θα το ξεκινήσω μόλις τελειώσω αυτό που διαβάζω τώρα, άρα θα σου πω εντυπώσεις πριν μπει το 2019. Αργότερα, ελπίζω να ξεκινήσω και το μαγαζάκι των αυτοκτονιών (καημό το έχω σ'αυτό το παιχνίδι να διαβάσω και δεύτερη πρόταση). Εντωμεταξύ γλυκοκοιτάζω και τις προτάσεις των άλλων ζευγαριών. Γυπαετός Κόνδορας των βιβλίων έχω γίνει. Καλή μας συνέχεια!

Να σου πω την αλήθεια είναι η πρώτη φορά που με τραβάει εξίσου και δεύτερη επιλογή απ' όσα μου προτείνουν. :ρ Θα δούμε πως θα μπει η νέα χρονιά (αναγνωστικα) και βλέπουμε και για τα άλλα λοιπόν. Οπότε Τσίου, προσπάθησε να διατηρήσεις την αυτοσυγκρατηση σου, με τις προτάσεις των υπολοίπων. :χαχα:

Δουλτσινέα καλησπέρα !!!

Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα τρία βιβλία που προτείνεις οπότε έχω άνεση για μία πρώτη επιλογή. Θα ξεκινήσω λογικά με τον Σινουέ και βλέπουμε...