Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 3 (Μάιος 2014)

Άκτις καθώς δεν εχω διαβάσει κανενα απο τα τρία επελεξα την Πεινα. Έχω κρατησει και τις αλλες επιλογες για μελλοντικα.

Ακομη ομως δεν εχω το βιβλιο στα χερια μου.

Καλησπέρα!Να 'μαι και εγώ. Έχω ένα μικρό θέμα...Έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία που μου προτείνει η ίζι...

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλησπέρα Μυρτού :)

Ωραίο το ύφος της Όουτς, δεν είχα ξαναδιαβάσει.

Άλλες τρεις επιλογές λοιπόν:

1. Τζέφρι Ευγενίδης: Middlesex
2. Μίχαελ Έντε: Ιστορία Χωρίς Τέλος
3. Τζ. Ντ. Σάλιντζερ: Ο Φύλακας στη Σίκαλη

Άκτις καθώς δεν εχω διαβάσει κανενα απο τα τρία επελεξα την Πεινα. Έχω κρατησει και τις αλλες επιλογες για μελλοντικα.

Ακομη ομως δεν εχω το βιβλιο στα χερια μου.
Μπουγάτσα, χαίρομαι πολύ που διάλεξες την Πείνα. Να ξέρεις ότι είναι εξαντλημένο αλλά μπορείς πολύ εύκολα να το βρεις σε δανειστική βιβλιοθήκη.
Από τις δικές σου προτάσεις δεν έχω διαβάσει μόνο το "Ο νεκροσκόπος". Αν κρίνω από τα άλλα δυο που προτείνεις, τα οποία είναι από τα αγαπημένα μου, μάλλον κι αυτό θα μου αρέσει. Ανυπομονώ να το διαβάσω αλλά και για τις δικές σου εντυπώσεις :)))

Ίζι, καλησπέρα. Ας το πάρουμε θετικά. Μας αρέσουν τα ίδια βιβλία!!!!!!!!!!!!!!!!Έχω διαβάσει (και λατρέψει)τον Ευγενίδη. Τον Φύλακα στην Σίκαλη τον είχα διαβάσει παλιά, οπότε θα τον ξαναδιαβάσω. Το τρίτο βιβλίο δεν το ξέρω καθόλου, οπότε υπέροχα! Καλή τύχη με την Ξανθιά!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Χαχαχα απίστευτη ταύτιση :χαχαχα:
Η "Ιστορία Χωρίς Τέλος" είναι ένα μαγευτικό παραμύθι. Ελπίζω να το απολαύσεις :)

@Ακτίς Χαίρομαι που έπεσα μεσα. Μία διευκρίνιση μόνο από το Νεκροσκόπο μόνο το πρωτο. το δεύτερο εμένα δε μου αρεσε, με κουρασε.

Κοίταξα και τις τρεις περιλήψεις και ειδα ότι η πείνα είναι εξαντλημένο. Ευτυχώς το βιβλίο το εχω δει στα ραφια της κολλητής μου. Οπότε μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να την δω.
Αλλά και η ιδεα της δανειστικής βιβλιοθήκης δεν είναι κακή γενικότερα.

Λοιπόοοον.... Να μαι και εγώ! Ανωτέρα βία αναγκάστηκα να λείψω λίγο, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιζόμουν, ειδικά από αυτό εδώ το νήμα που το περίμενα πώς και πώς.

Λατρευτό μου ταίρι, ένιωσα πάρα πολύ τυχερή με την κλήρωση, γιατί μου έλαχε ένα άτομο που γνώρισα στη συνάντηση που είχαμε εδώ στη Σαλόνικα, και μου φάνηκε ωραίο να σε γνωρίσω και μέσα από τα βιβλία που σου αρέσουν. Επιπλέον, και τα τρία βιβλία που προτείνεις μου φάνηκαν υπέροχα, και θα προσπαθήσω να τα διαβάσω όλα εν καιρώ.

Από τον Καλέντ Χοσεϊνί ήδη έχω διαβάσει το Χαρταετοί πάνω από την πόλη, και είχα στα υπόψη μου και τη Χώρα των Χρυσών Ήλιων, όπως άλλωστε και το Δωμάτιο. Για το τελευταίο έχω ακούσει μόνο εγκωμιαστικά σχόλια, αλλά δεν τολμούσα να το προσεγγίσω γιατί είμαι λίγο κλειστοφοβική, ευκαιρία είναι όμως να το ξεπεράσω αυτό το ψευτοπρόβλημα.

'Οσο για την Καρυστιάνη... Τα λόγια είναι περιττά.

Εν ολίγοις, τελειώνω κάτι άλλα που έχω ξεκινήσει (καμιά 5-6, γκουχ-γκουχ), και καταπιάνομαι με κάποιο από τα δικά σου προτεινόμενα.

Όσον αφορά τη Γκαμπριέλα... Θα σου πρότεινα να σου δώσω το δικό μου αντίτυπο, αλλά δυστυχώς δεν είναι στα ελληνικά :( ... Γενικώς ο συγγραφέας αυτός είναι από τους αγαπημένους μου, οπότε αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο "Ο πόλεμος των αγίων (Sumico da Santa) ή στο Tocaia Grande, A Face Obscura. Το πρώτο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, και είναι καλούτσικο (αν και όχι τόσο όσο η Γκαμπριέλλα), ενώ το άλλο ενδεχομένως να το βρεις στα ιταλικά.

Χάρηκα πολύ που πήρε μπρος αυτή η πρωτοβουλία, και είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια υπέροχη εμπειρία για όλους όσοι συμμετέχουν. Προτάθηκαν πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, και δεν το αποκλείω καθόλου να ξεκλέψω μερικές ιδέες και από άλλα ζευγάρια...:γιούπι:

Καλή μας συνέχεια, λοιπόν!

:)))) Ταίρι μου, χαίρομαι πολύ που σ' άρεσαν οι επιλογές μου! Την Γκαμπριέλλα θα την διαβάσω, δεν υπάρχει περίπτωση! Η αλήθεια είναι πως τέτοιους συγγραφείς (αργεντίνους, βραζιλιάνους, ισπανούς, κτλ) προτιμώ να τους διαβάζω στα ιταλικά, ίσως επειδή είναι πιο κοντά στη γλώσσα και δεν υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα στη μετάφραση... Μες στο καλοκαίρι θα επισκεφτώ την δεύτερη πατρίδα σίγουρα, οπότε θα το βρω εκεί!

Μία απορία: Μπορούμε να προτείνουμε βιβλία ιστορίας; ή μόνο λογοτεχνικά; αν μπορούμε, θα προτείνω στο ταίρι μου το "Μικρή Ιστορία του Κόσμου" του Gombrich H. Ernst. Αν όχι, το θεατρικό έργο "ο δράκος" του Ε.Σβαρτς.:)

Αυτό είναι λίγο προσωπικό σου ζήτημα, θα πρότεινα όμως να αποφευχθούν υπερβολικά δύσκολα βιβλία, υπερβολικά μεγάλα ή υπερβολικά ακριβά. Και πάλι όμως αυτό είναι δικό σου θέμα :)

Μία απορία: Μπορούμε να προτείνουμε βιβλία ιστορίας; ή μόνο λογοτεχνικά; αν μπορούμε, θα προτείνω στο ταίρι μου το "Μικρή Ιστορία του Κόσμου" του Gombrich H. Ernst. Αν όχι, το θεατρικό έργο "ο δράκος" του Ε.Σβαρτς.:)
Ιωάννα μου, η αλήθεια είναι ότι ψάχνω το τελευταίο καιρό ιστορικά βιβλία προκειμένου να καλυψώ τα τεράστια κενά που έχω, και το συγκεκριμένο βιβλίο το φλέρταρα αρκετά κάθε φορά που έμπαινα σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Επομένως, η επιλογή σου με χαροποίησε ιδιαίτερα. :) Αυτό που με κράτησε τόσο καιρό είναι οι διφορούμενες κριτικές που υπάρχουν. Παρόλλα αυτά, μάλλον τείνω στο να το πάρω ή να το δανειστώ σε πρώτη φάση. Τα άλλα δυο βιβλία που μου είχες προτείνει, σε ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, μου είπαν ότι δεν εκδίδονται πια. Σκοπεύω πάντως να κοιτάξω και σε καμιά δανειστική βιβλιοθήκη.

@ Ακτίς

Τελικά ξεκίνησα την Μεγαλη Χιμαιρα. Πήγα στη δημοτική βιβλιοθηκη για πιο γρηγορα και δεν είχαν την Πείνα, αλλα βρήκα τον Καραγατση, όποτε κερδισε. Είμαι πολυ αρχή ακόμη.

Εσύ ξεκίνησες;

Ε μιας και όταν εξαφανίζονται τα ταίρια τα ντουέτα γίνονται τριάδες αν θέλεις Φαίη και συμφωνεί και η Μεταλλαγμένη μπορείτε να γίνετε τριάδα. Η Μεταλλαγμένη να προτείνει 3 βιβλία σε εσένα και τον Ιδιώνυμο για ανάγνωση και να επιλέξει από ένα δικό σου και ένα του Ιδιωνύμου. Ο καθένας από τους τρεις σας θα επιλέξει τουλάχιστον ένα βιβλίο από καθένα από τους άλλους 2. (Αν δεν θέλετε για οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρχει πρόβλημα ένα παιχνίδι είναι)