Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 3 (Μάιος 2014)

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Στην πρώτη ανάρτηση θα βρείτε μαζεμένες τις επιλογές μας, ώστε να μην ψαχνόμαστε μετά την κλήρωση. Ο Κόρτο θα κάνει την κλήρωση Κυριακή ή Δευτέρα. Μέχρι τότε ας γράψουν και οι υπόλοιποι τις επιλογές τους.

@Φαντίνα, έβαλα τα τρία πρώτα απ' τη λίστα σου. Αν θες να βάλω άλλα πες μου.

:) :)

Η δικη μου λιστα εχει ως εξης:

Μαρτιν Ηντεν- Τζακ Λοντον

Πλουσιος, φτωχος - Ιρβιγκ Σω

Παραμυθι Χωρις Τελος- Μιχαελ Εντε

Κανονικα θα εβαζα φουλ ρωσικη λογοτεχνια αλλα ειπα να μην αποθαρρυνω εντελως το ταιρι μου. :))))

Κασταλια, αν θες, εκτος παιχνιδιου, στειλε μου μια λιστα με αγαπημενα σου βιβλια της δικιας μας εποχης, γλωσσας κλπ. :)

Δυσκολεύτηκα να διαλέξω αλλά "άπλωσα" όσο μπορούσα τα είδη για να μην αδικήσω κάποιο.

1. Το φεγγάρι έπεσε, Στάινμπεκ
2. Σιλμαρίλλιον, Τόλκιν
3. Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων, Μαζάουερ

Θέλω να συμμετάσχω κι εγώ. Η δική μου λίστα:
1. Το Τρένο με τις φράουλες - Γιάννης Ξανθούλης
2. Πιο πολύ πιο πολλοί - Μαλβίνα Κάραλη
3. Οι αλήθειες των άλλων - Νίκος Θέμελης

Να συμμετάσχω κι εγώ αν και νεότατος; (στο φόρουμ, στην πραγματικότητα όχι και τόσο).

1.Τόλκιν, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.
2.Τόμας Μαν, Δόκτωρ Φάουστους
3.Ρόντερικ Μπήτον.Γ.Σεφέρης, Περιμένοντας τον Άγγελο.

:τρέχω:Προλαβαίνω;
Συμμετείχα την πρώτη φορά, είναι υπέροχη ιδέα!
Η τριάδα μου:
Η πείνα - Χαμσούν
Η μεγάλη χίμαιρα - Καραγάτσης
Το νούμερο 31328 - Βενέζης

Χμμμμ δυσκολεύτηκα πολύ γιατί - συν τις άλλοις - προσπάθησα να επιλέξω βιβλία που δεν τα έχει βάλει κάποιος άλλος
Το λοιπόν,

Τζέιν Έιρ, Σαρλότ Μπροντέ
Χόμπιτ, Τόλκιν
Ο χορός της ζωής, Ζωρζ Σαρή

θα βρείτε μαζεμένες τις επιλογές μας.
@Φαντίνα, έβαλα τα τρία πρώτα απ' τη λίστα σου. Αν θες να βάλω άλλα πες μου.
:) :)
Τελεια ιδεα να αναρτησετε τις επιλογες στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ του νηματος...Διευκολυνει απιστευτα!!!

@ΙΖΙ ,"Μην Πεταξεις Τιποτα"που λεει κι ο Σαββοπουλος -εκανες τελεια επιλογη αναμεσα στα προτεινομενα μου
-προτεινα περισσοτερα για να διευκολυνω το μελλοντικο ζευγαρι μου,αλλα εχεις δικιο-αν χρειαστει θα το κανω ΜΕΤΑ την κληρωση...
Καλα...αποτελεσματα!

Last edited:
Αφού βιάζεστε έκανα την κλήρωση σήμερα:):

1ο Ζεύγος:
Μπελ-Αστράρχης

2ο Ζεύγος
Βάσια-Πολυξένη

3ο Ζεύγος
Ακτίς-Μπουγάτσα

4ο Ζεύγος
Σταυρούλα- Γιούγκερμαν

5ο Ζεύγος
Χορεύτρια-Δημήτρης Λίγο

6ο Ζεύγος
Ιππολύτη-Πολύτλας Οδυσσεύς

7ο Ζεύγος
Μπου Ράντλι-Ιαβέρης

8ο Ζεύγος
Βου Παπ-Καστάλια

9ο Ζεύγος
Αλεξανιάν-Ιωάννα Μος

10ο Ζεύγος
Πολύνιους-Φαντίνα

11ο Ζεύγος
Ιδιώνυμος-Φαίη

12ο Ζεύγος
Μυρτού-Ίζι

13ο Ζεύγος
Ελένηη-Ενδοσπόριος

παρατηρήσεις:
1. Τα μέλη του τελευταίου ζεύγους δεν έχουν καταθέσει τι προτάσεις τους ακόμα, γι αυτό δεν τα υπολόγισα στην κλήρωση αλλά τα ζευγάρωσα μεταξύ τους, ώστε να μην καθυστερήσουν οι υπόλοιποι.
2. Ούτε η Πολίνιους δεν έχει καταθέσει προτάσεις βιβλίων την υπολόγισα όμως για να βγαίνουν τα ζεύγη ακριβώς, λαμβάνοντας υπόψιν το ότι είναι ένα μέλος με τακτική παρουσία στο φόρουμ, οπότε υποθέτω ότι η όποια καθυστέρηση δεν θα είναι μεγάλη. Αν παρόλα αυτά η Φαντίνα το ζητήσει μπορώ να την κληρώσω σαν τρίτο μέλος σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα ζεύγη.
3. Αν κάποιος έχει διαβάσει ένα ή περισσότερα βιβλία από αυτά που του προτείνονται το αναφέρει και το ταίρι του θα του προτείνει άλλο βιβλίο στη θέση του διαβασμένου.

καλή ανάγνωση :)

:γιούπι: Τι ωραία!! Αλεξανιάν είσαι το ταίρι μου:)) Το "Όταν Έκλαψε ο Νίτσε" το διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ. Τα "100 Χρόνια Μοναξιά" ήθελα να τα διαβάσω. Το "Λεύτερο Ζευγάρι-Γύρισα Σπίτι" δεν το είχα υπ' όψη μου. Θα προσπαθήσω να τα διαβάσω και τα δύο. Θα αργήσω όμως λιγάκι γιατί 1) δεν έχω κανένα απ' τα δύο βιβλία και 2) έχω πάρα πολλά βιβλία που περιμένουν τη σειρά τους.

Πολύ ωραία!

Σίγουρα, βιβλία που δε θα διάλεγα μόνος μου! Απλά Μπελ μου θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή μέχρι να βρω όποιο τελικά αποφασίσω και να μπει στο πρόγραμμα ανάγνωσης!

Ελπίζω τα δικά μου να σου γνωρίσουν κάτι καινούριο!

Ιδιώνυμε, θα διαβάσω τον Μπουκόφσκι μιας και τα άλλα δύο όχι μόνο τα έχω διαβάσει αλλά ανήκουν και στα δικά μου αγαπημένα :)
Πάντως, όσες φορές έχω διαβάσει Μπουκόφσκι το έχω απολαύσει ;)

Δεν νομίζω πως τα βιβλία που έβαλα ταιριάζουν και πολύ με τις προτιμήσεις του ζευγαριού μου :φιρουλί::χεχ:

Εγώ πάντως θα διαβάσω σίγουρα τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! :)))) Τα άλλα δύο δεν τα ξέρω οπότε πρέπει να τα ψάξω :μαναι: