Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 3 (Μάιος 2014)

Γειά και από εμένα. Λοιπόν είμαι καινούργια εδώ και θα ξεκινήσω από αυτό το κομμάτι του φόρουμ. Τρία από τα αγαπημένα μου είναι:
1. "Δεύτερο Ζευγάρι"-Γύρισα Σπίτι, Ντάριο Φο- Φρανκα Ραμε
2. Εκατό χρόνια μοναξιά,Gabriel Garcia Marquez
3. Όταν έκλαψε ο Νίτσε, Irvin D. Yalom

Last edited by a moderator:
Να η δική μου λίστα:
1."Η φάρμα των ζώων"-Τζόρτζ Όργουελ
2."Λατινοαμερικάνα(τα ημερολόγια της μοτοσυκλέτας)"-Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
3."Το εργοστάσιο των μολυβιών"-Σώτη Τριανταφύλλου

Last edited:
Προσπάθησα να αντισταθώ σ΄ αυτό το νήμα, αλλά μου είναι αδύνατον. Παραθέτω λοιπόν την τριάδα μου (με αλφαβητική σειρά):
1. Το Άλεφ, Χ.Λ. Μπόρχες
2. Η δίκη, Φ. Κάφκα
3. Ιστορία αγάπης και σκότους, Α. Όζ
(Είμαι μέσα στα χρονικά περιθώρια; )

Αυτό είναι το θέμα όμως. Να διαβάσει ο άλλος κάτι που πιθανότατα δεν θα επέλεγε ποτέ από μόνος του :) Βάλε βιβλία από διαφορετικά είδη Καστάλια, ώστε να είναι πιο εύκολη η επιλογή για το ταίρι σου.

Ίζι, με κάλυψες πλήρως, όντως αυτό που λες είναι πολύ λογικό και έχει να προσφέρει περισσότερα από το να βαδίζουμε πάντα την πεπατημένη. Μέχρι τώρα μου έχει βγει μόνο σε καλό να εμπιστεύομαι τις προτάσεις άλλων, και διάβασα πολλά υπέροχα βιβλία που αλλιώς μπορεί και να μην ανακάλυπτα ποτέ.

Μετά κόπων και βασάνων κατάφερα λοιπόν να καταλήξω σε μια λίστα:

1. Γκαμπριέλα, γαρίφαλο και κανέλα του Ζόρζε Αμάντο (αυτό είναι ένα αρκετά παλιό βιβλίο, αλλά υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες, τουλάχιστον σε όσες έτυχε να επισκεφτώ κατά τις διάφορες μετακομίσεις μου)

2. Τα Παραμύθια του Βίλχελμ Χάουφ - όσο αγαπώ τις Χίλιες και Μια Νύχτες, άλλο τόσο λατρεύω τα δικά του παραμύθια, κάλλιστα θα μπορούσε να τα είχε αφηγηθεί η Σεχραζάντ

3. Οι Τρεις Σωματοφύλακες του Αλέξανδρου Δουμά (ήμουν φοβερά διχασμένη ανάμεσα στον Κόμη Μοντεχρίστο και τους Σωματοφύλακες, και εν τέλει το δίλημμα λύθηκε με κέρμα, αλλά αν δεν έχει αντίρρηση κανείς στη μικρή παρατυπία, θα πρότεινα οποιοδήποτε από τα δυο. Ο Δουμάς πατήρ είναι το πρώτο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αγαπημένο μου συγγραφέα, και όλα του τα βιβλία είναι απλά υπέροχα).

Αυτά από μένα, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε.

Last edited:
Ορίστε και μία τριάδα από εμένα:
-Ο μαύρος Άγγελος, του Μίκα Βαλτάρι
-Το άρωμα, του Πατρικ Ζισκιντ
-Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι, του Μίλαν Κούντερα

Άμα το εκλεκτό μου ταίρι τα έχει διαβάσει, το κατάστημα διαθέτει και πάνω όροφο :χαχα:

Τα περισσότερα αγαπημένα μου βιβλία ειναι εξαντλημένα η δεν κυκλοφορούν. Οπότε θα επιλέξω κάποια τα οποία έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν..
- Βολική αναισθησία - Κωστάκης Ανάν
- Το κλειδί -Tanizaki
- Ταξίδι στην άκρη της Νύχτας - Celine
καλή ανάγνωση - χώνεψη!!!

Ας δηλώσω και εγώ συμμετοχή..

Τα δικά μου τρία είναι:
1. Ανεμοδαρμένα ύψη-Emily Bronte
2. Νορβηγικό δάσος-Χαρουκι Μουρακάμι
3. Το κορίτσι με το τατουαζ- Στιγκ Λαρσον

To κορίτσι με το τατουάζ πειράζει που είναι τριλογία?
Αν ναι θα βάλω στην θέση του το Εκατό χρόνια μοναξιάς του Gabriel Garcia Marquez.

Δηλωνω κι εγω συμμετοχη δεν το εχω ξανακανει!Τελευταια στιγμη βεβαια ,αφου Τεταρτη ηταν η διορια

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μην ανησυχείς, βάλαμε νέα διορία μέχρι το Σάββατο. Περιμένουμε και τη λίστα με τα βιβλία σου :)

Διορθωτικα προς την προηγουμενη αναρτηση κ για οικονομια χωρου αναρτω τη λιστα μου!

Θα δωσω καποιες ετεροκλητες επιλογες

Οι Αθλιοι-Βικτορ Ουγκο

Αναφορα στον Γκρεκο-Καζαντζακης

Μαουτχαουζεν-Ιακωβος Καμπανελλης

Δρακος στο Χιονι-Καιτη Οικονομου(πιο αναλαφρο,γυναικειο)

Το Πορτρετο του Ντοριαν Γκρει-Οσκαρ Ουαιλντ

Ο Θαλασσολυκος-Τζακ Λοντον!

Διαλεγετε και παιρνετε

Last edited:
Τελικα παραδιδουμε απο τωρα τη λιστα;Η αφου εκπνευσει η διορια;;
Φαντίνα, ορίστε προηγούμενη ανάρτηση της Ίζι, χαμένη ανάμεσα στις άλλες...

Μια που έχουμε δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το άλλο Σάββατο, σκεφτήκαμε με τον Κόρτο (που θα κάνει την κλήρωση) να αναρτήσουμε όλοι τις τριάδες μας, για να μην καθυστερούμε άλλο μετά την κλήρωση. Αν συμφωνείτε γράψτε τρεις τίτλους ο καθένας.
:)

1.Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη-Γουαιλντ
2.Ο Χριστός ξανασταυρώνεται-Καζαντζακης
3.Πόλη των αγγέλων-Μπουκοφσκι
(4.Ο δρόμος με τις φάμπρικες-Σταινμπεκ)

Οι προτάσεις μου!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Φαντίνα, Ιδιώνυμε, τρία βιβλία ο καθένας βάζουμε.
Κρατείστε τα εναλλακτικά για την περίπτωση που έχει διαβάσει κάποιο το ταίρι σας. :) :)

Να και η δική μου τριάδα:
1. Γιούγκερμαν. Καραγάτσης (το έδωσε και η εφημερίδα πρόσφατα)
2. Το κιβώτιο. Άρης Αλεξάνδρου
3. Το εβένινο λαούτο. Παναγιώτης Αγαπητός (ετσι για να σας πάω αλλού στο αστυνομικό) :)