Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 3 (Μάιος 2014)

Και εγώ θέλω! Να 'σαι καλά Καστάλια που έκανες ανάρτηση στο φέισμπουκ! :) Ξέρω πως δεν ήμουν ιδιαίτερα συνεπής στο διάβασμά μου τελευταία αλλά τώρα που χαλάρωσα κάπως επιστρέφω! :))))

Θέλω να συμμετάσχω κι εγώ παιδιά! (Αν και δεν ξερω ακριβως πως λειτουργεί χεχε)
Είναι απλό. Θα κληρώσουμε σε ζεύγη όσους δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα δημοσιοποιήσει μια λίστα από τρία αγαπημένα του βιβλία (λογικά, καλό θα ήταν να μην είναι υπερβολικά ακριβά τα βιβλία που θα προτείνει, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, ούτε 5.678 σελίδες το καθένα τους, αλλά αυτό είναι προσωπικό θέμα του κάθε συμμετέχοντα). Το μέλος που θα κληρωθεί μαζί του, επιλέγει να διαβάσει ένα (τουλάχιστον) βιβλίο από την λίστα του, και όταν το τελειώσει, γράφει την γνώμη του.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Είμαστε 15 άτομα μέχρι στιγμής :)
Μια που έχουμε δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το άλλο Σάββατο, σκεφτήκαμε με τον Κόρτο (που θα κάνει την κλήρωση) να αναρτήσουμε όλοι τις τριάδες μας, για να μην καθυστερούμε άλλο μετά την κλήρωση. Αν συμφωνείτε γράψτε τρεις τίτλους ο καθένας. Η δική μου λίστα:

1. Στήβεν Κινγκ: Σάλεμς Λοτ (τρόμου)
2. Τζίλιαν Φλιν: Αιχμηρά Αντικείμενα (αστυνομικό)
3. Λάιονελ Σράιβερ: Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν (κοινωνικό - το είχα βάλει και στην προηγούμενη, αλλά έχω κολλήσει με το βιβλίο :ρ )

Θα ήθελα να εκφράσω έναν προβληματισμό μου σχετικά με τα βιβλία που θα προτείνουμε. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ πραγματικά δυσκολεύουμαι να επιλέξω μόνο τρία, ένα αυτό, και δεύτερον, επειδή τα γούστα μου ποικίλλουν από το πιο σαχλοαισθηματικό ρομάντζο της σειράς μέχρι την πιο τρελή επιστημονική φαντασία, με ό,τι άλλο χωράει ενδιάμεσα (και είναι πολλά αυτά που χωράνε), αναρωτιόμουν μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε την πρότασή μας αφότου κληρωθούν τα ζευγάρια, έτσι ώστε να ρωτήσουμε το ταίρι μας τι είδους αναγνώσματα προτιμάει, και να του προτείνουμε κάτι ανάλογα.:μήπως;:

Επίσης, νομίζω ότι μέχρι το Σάββατο είναι μια χαρά, ήδη βλέπω ότι η ανταπόκριση αυξήθηκε.:γιούπι:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Αυτό είναι το θέμα όμως. Να διαβάσει ο άλλος κάτι που πιθανότατα δεν θα επέλεγε ποτέ από μόνος του :) Βάλε βιβλία από διαφορετικά είδη Καστάλια, ώστε να είναι πιο εύκολη η επιλογή για το ταίρι σου.

Και τα τρία είναι υπέροχα...
1.Η Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris)-Βίκτορ Ουγκό (Victor Hugo)
2.Ανεμοδαρμένα Ύψη (Wuthering Heights)-Έμιλυ Μπροντέ (Emily Bronte)
3.Μάνσφηλντ Παρκ (Mansfield Park)-Τζέιν όστεν (Jane Austen)

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η ιδέα, πράγματι, δεν είναι τόσο να προτείνουμε κάποιο βιβλίο που πιστεύουμε πως θα αρέσει στον άλλον αλλά να προτείνουμε τα αγαπημένα μας. Παρακολουθώντας το νήμα έχω δει περιπτώσεις όπου τελικά το "ταίρι" δεν εντυπωσιάζεται με την επιλογή, σε άλλες περιπτώσεις, πάλι, ναι. Όπως και να 'χει, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να ανοίγουμε τους αναγνωστικούς μας ορίζοντες! :ναι:

Από εκεί και πέρα, κι επειδή βλέπω πολύ νέα μέλη να θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το λεσχήτικο έθιμο, απλά θα ήθελα να παρακαλέσω, εφόσον κληρωθούν με κάποιο μέλος, να μην χαθούν έπειτα γιατί θα είναι κρίμα για το ταίρι τους.
:)

Κατά τ' άλλα, με χαρά προχωράμε! :ναι:

Ωραία λοιπόν, ορίστε και τα δικά μου τρία:

1. Στη χώρα των Χρυσών Ήλιων - Κάλεντ Χοσσείνι
2. Μικρά Αγγλία - Ιωάννα Καρυστιάνη
3. Το δωμάτιο - Έμα Ντόναχιου

Λοιπόν, θα πω και εγώ τρία αγαπημένα:
1. Περηφάνια και Προκατάληψη, Jane Austen
2. Ο Κύριος Ιμπραήμ και τα άνθη του Κορανίου, Eric-Emmanuel Schmitt
3. Το τρίτο πρόσωπο, Όμηρος Αβραμίδης

Έχω δυο απορίες... τι γίνεται σε περίπτωση που το ταίρι μας έχει διαβάσει κάποιο από αυτά που προτείνουμε; Επίσης, επιλέγουμε ένα από τα τρία ή όλα; :χμ:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έχω δυο απορίες... τι γίνεται σε περίπτωση που το ταίρι μας έχει διαβάσει κάποιο από αυτά που προτείνουμε; Επίσης, επιλέγουμε ένα από τα τρία ή όλα; :χμ:
Του δίνουμε έναν εναλλακτικό τίτλο. Ένα από τα τρία. Αν όμως θες να τα διαβάσεις όλα, διάβασέ τα δεν σε εμποδίζει κανένας :)

Πολύ καλή ιδέα, κι εγώ θέλω να συμμετέχω.

1- Καλοκαίρι και καταχνιά Tennessee Williams. Μετάφραση Μάριος Πλωριτης.
2- Η πείνα και η δίψα Eugene Ionesco. Μετάφραση Γιώργος Πρωτόπαπας
3- Ματωμένος γάμος F.G. Lorca. Μετάφραση Νίκος Γκάτσος

Last edited by a moderator:
Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται να βάλουμε τα ίδια αγαπημένα βιβλία που είχαμε βάλει και την άλλη φορά που το παίξαμε και χαίρομαι πολύ γιατί, αν και παραμένουν αγαπημένα μου, αυτή τη περίοδο δεν με εκφράζουν τόσο. Θα σκεφτώ λίγο και θα αναρτήσω κι εγώ την αγαπημένη μου τριάδα.