Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

Ωραια υπόθεση και δεν το έχω διαβάσει αλλά δυστυχώς στα 2 πιο γνωστά βιβλιοπωλεία το δείχνει εξαντλημένο. Δεν πειράζει. Διαβάζω τα 2 και βλέπουμε. Εύχομαι να έχουμε μια καλή, όμορφη χρονιά με υγεία.
Καλή χρονιά με υγεία και πολύ αγάπη.
 
Χρόνια πολλά με αγάπη υγεία και ευτυχία για όλους. Ξεκίνησα δυναμικά το 2021 και έχω τελειώσει το πρώτο από τα βιβλία της παρτενέρ μου. Συγκεκριμένα το Δόκτωρ Γκλας.
Σωτηρία το απόλαυσα. Μαζεμένο, περιεκτικό, με πολλά βασανιστικά ερωτήματα για τον έρωτα την ζωή την ευθανασία και την δυνατότητα να γίνουμε θεοί για λίγο ορίζοντας ποιος ζει και ποιος πεθαίνει στο όνομα ένος έρωτα μονόδρομου. Θα συνεχίσω και με τα άλλα δύο αλλά εξαρτώμαι από τις μεταφορικές και πόσο γρήγορα θα μου τα παραδώσουν. Εύχομαι να απολαύσεις κι εσύ τις δικές μου επιλογές (οι δικές μου έχουν πιο πολλές σελίδες:σαςευχαριστώ:).
Ευτυχισμένο το 2021 για όλους!!!!
 
@Πίκος Απίκος
Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Ως εναλλακτική στον Καραγάτση έχω να προτείνω το:
Why we sleep του Mathew Walker ή όπως κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον ατυχή τίτλο " Τα μυστικά του Ύπνου. Αποκαλύπτοντας τη δύναμη του ύπνου και των ονειρών".

Εναλλακτικά αν θες κάτι λογοτεχνικό: "Καταχνιά" του Ουναμούνο.

Καλή χρονιά!
 
Τα μυστικά του ύπνου είναι ένα από τα καλύτερα και τα πιο διαφωτιστικά βιβλία που έχω διαβάσει για ένα θέμα σχετικά με το οποίο πολύς κόσμος δε προβληματίζεται ιδιαίτερα, ή θεωρεί ότι το να κοιμάσαι λίγες ώρες είναι κάποια υπερδύναμη. Όλως περιέργως, παρά τις τόσες διευκολύνσεις της τεχνολογίας, εγώ προσωπικά έχω όλο και λιγότερο χρόνο και φυσικά δανείζομαι από τη μόνη διαθέσιμη αποθήκη, την ώρα του ύπνου. Αυτό το βιβλίο με βοήθησε πολύ να κατανοήσω πώς αυτή η συνήθεια στην πραγματικότητα οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Εύγε στον @Ιπποπόταμος για την εξαιρετική πρόταση.
 
@Εβίτακαλ
Καλή χρονιά με αγάπη και αναγνωστικές απολαύσεις! Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα τρία βιβλία που προτείνεις, οπότε θα ξεκινήσω με το πρώτο από τη λίστα σου "Η θάλασσα". Το έχω παραγγείλει και το περιμένω υπομονετικά! Οι δικές μου επιλογές πώς σου φαίνονται;
 
@Εβίτακαλ
Καλή χρονιά με αγάπη και αναγνωστικές απολαύσεις! Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα τρία βιβλία που προτείνεις, οπότε θα ξεκινήσω με το πρώτο από τη λίστα σου "Η θάλασσα". Το έχω παραγγείλει και το περιμένω υπομονετικά! Οι δικές μου επιλογές πώς σου φαίνονται;
Τώρα τις ειδα. Τα 2 βιβλια τα εχω διαβασει και μου αρεσαν πολύ. Το «Συμβίωση, Rhidian Brook» δεν το ξερω θα το αναζητησω 😀
 
Τώρα τις ειδα. Τα 2 βιβλια τα εχω διαβασει και μου αρεσαν πολύ. Το «Συμβίωση, Rhidian Brook» δεν το ξερω θα το αναζητησω 😀
Σου προτείνω τότε δύο εναλλακτικά για να έχεις 3 επιλογές όπως όλοι 😉:
1) Επικίνδυνος οίκτος, Stefan Zweig
2) Αύγουστος, John Williams
 
Χαιρετώ κι εγώ την παρέα!

Λοιπόν, πολύ μου αρέσει το ταίριασμά μου με τον @Γιώργοσγιώργος! Νομίζω δε θα αγόραζα κανένα από τα τρία προτεινόμενα βιβλία από μόνος μου!

Από τη σύντομη μελέτη που έκανα (καλά τη Δίκη προφανώς την ήξερα) νομίζω με ελκύει περισσότερο το δεύτερο. Όμως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την προμήθεια τόσο αυτού όσο και της Δίκης αυτή την ώρα (Το site που συνήθως αγοράζω βρίσκεται στη Μ. Βρετανία και με το Brexit έχουν προσωρινά σταματήσει αποστολές στην Ε.Ε.). Οπότε θα ξεκινήσω με το πρώτο που το βρήκα σε e-book από Amazon.
Καλή χρονιααααά!!! Πολύ ωραία, χαίρομαι που η πρόταση έχει Asimov επειδή δεν έχω διαβάσει ποτέ αλλά είχα την περιέργεια. Μάλλον αυτό θα επιλέξω. Οι καραβίδες εξαιρετικές, τις έχω διαβάσει πρόσφατα.
 
@ΜαρίαΚοκ Καλή χρονιά!
Πραγματικά μπήκες δυναμικά στο παιχνίδι!!
Χαίρομαι πάρα πολύ που απόλαυσες το Δόκτωρ Γκλας! Η κριτική σου είναι πολύ ακριβής!
Με είχε ενθουσιάσει πολύ η γραφή του που δε θυμίζει σε τίποτα αναγνώσματα του προηγούμενου αιώνα: είναι τόσο φρέσκια και μοντέρνα που έπρεπε να κοιτάξω δυο φορές την ημερομηνία πρώτης έκδοσης! :μιαμ:
Και τα θέματα που θέτει στο τραπέζι μου φάνηκαν εξαιρετικά προχωρημένα για την εποχή του! Πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί!
Θέλω σίγουρα το 2021 να διαβάσω και κάτι άλλο δικό του!

Σε αντίθεση με σένα ακόμα δεν έχω ξεκινήσει κάποιο από τα δικά σου δυστυχώς, αν και τα έχω προμηθευτεί και τα τρία.
Έχω στα σκαριά 2-3 συναναγνώσεις άλλων βιβλίων που δεν μπορούν να αναβληθούν, αλλά αμέσως μόλις τελειώσω με αυτές θα ξεκινήσω, μάλλον με τις Καραβίδες που τις έχω στο μάτι περισσότερο καιρο!

Ελπίζω να απολαύσεις και τα άλλα δυο βιβλία -όποτε και αν σου έρθουν- εξίσου!
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους :)
Εύχομαι τα καλύτερα για αυτό το νέο χρόνο που θα έρθει χωρίς ιό τουλάχιστον και με όσο λιγότερες επιπτώσεις σε όλους :)

Ευχαριστούμε Σαωρή :)

@Το χω σου λέω
Εννοείται ότι με την πρώτη ευκαιρία θα παραγγείλω τα βιβλία για να τα διαβάσω. Δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά και η αλήθεια είναι ότι αν δεν μου τα πρότεινε κάποιος μάλλον δε θα τα διάλεγα από μόνη μου, χωρίς κάποιο λόγο ή αυτό να υπονοεί κάτι.
Αν θες όμως να αλλάξεις το «Βαμμένο πουλί» δεν το βρίσκω πουθενά (ή τουλάχιστον Πολιτεία και Πρωτοπορία που έψαξα ιντερνετικά). Ακόμη και στο Μεταίχμιο λέει ότι δεν είναι διαθέσιμο.

Θα χαρώ πολύ να τα διαβάσω.
Αν έχεις οποία απορία ή παράκληση για τις επιλογές μου θα χαρώ να βοηθήσω.

Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους :) Καλη ανάγνωση, και αν είναι ένα από τα καλά του χρόνου τούτου χάρηκα που γνώρισα τη Λέσχη!
Λοιπόν, τα βιβλία που μου προτείνεις είναι πιο έξω από μένα πεθαίνεις! Χαχαχα! Νομίζω ότι κάποιος με δείχνει από τη γωνία του δωματίου με το δάχτυλο κι έχει σκάσει στα γέλια! Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι κάτι που δεν έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά νομίζω πως το 2021 θα είναι μια χρονιά προκλήσεων σε τόσους τομείς, ώστε ώρα μου είναι να προκληθώ και αναγνωστικά!

Πέρα από την πλάκα, ευχαριστώ, γιατί χάρη σε σένα θα εμπλουτίσω τις αναγνωστικες μου εμπειρίες. Και, που ξέρεις, μπορεί αυτό που απέφευγα, τελικά να μου πηγαίνει. Δέχομαι λοιπόν την πρόκληση και πάμε να δούμε τι έχει να μου πει όλο αυτό!

Ελπίζω τα βιβλία που πρότεινα να σ αρέσουν, εμένα με επηρέασαν πολύ σε φάσεις της ζωής μου. Το βαμμένο πουλί αν δεν το βρεις σε βιβλιοπωλείο, αναζήτησε το σε βιβλιοθήκη. Το θεωρώ πολύ δυνατό. Το ίδιο και την κόλαση. Η γνώση των αγγέλων είναι ευκολότερο, το είχα διαβάσει στα 20 s μου και είναι λίγο νοσταλγικο για μένα.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους μας. Καλη δύναμη, αδέρφια!
 
@Το χω σου λέω, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραγγείλω το βιβλίο της κόλασης και της γνώσης των αγγέλων. Αργότερα θα βρω τρόπο και για το βαμμένο πουλί :)
Θα περιμένω με ανυπομονησία για τις εντυπώσεις σου, όποιες και να είναι αυτές. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον να δω πως θα σου φανούν, δεδομένου ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που συνήθως διαβάζεις!
Το «Φεστιβάλ» είναι συνδεδεμένο με τη Θεσσαλονίκη, το αγαπώ γιατί αγαπώ τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τους δημιουργούς του βιβλίου.
Απο τα αλλά δύο νομίζω «Οι καλοί οιωνοί» ίσως είναι το πιο εύκολο και πολύ αγαπημένο μου γιατί είναι αποτέλεσμα Gaiman και Pratchett που θαυμάζω απεριόριστα. Έχει βγει και σε σειρά με παραγωγό τον ίδιο τον Gaiman σαν φόρο τιμής στον Τέρυ.
Ο «Υφαντόκοσμος» είναι το πιο από σκοτεινό και το μεγαλύτερο σε έκταση από τα τρία. Έχω πάρει ανάμεικτες απόψεις για αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά του Barker.
Καλή ανάγνωση και χαίρομαι πολύ για αυτή την πρόκληση :)
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Να χωθώ εδώ, και να πω πως αν πάρεις το κομικ του Φεστιβάλ, @Το χω σου λέω, και ξέρεις λίγο τους σκηνοθέτες ή το ίδιο το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα το απολαύσεις διπλά. Όπως και να χει είναι πολύ καλή και ωραία προσπάθεια για την επέτειο του 60ού ΔΦΚΘ, και τα 3 παιδιά το πρόσεξαν ιδιαίτερα! Όταν συνειδητοποίησα ότι το είχε προτείνει η @Έλεν, περίμενα να δω ποιο θα είναι το τυχερό παιδί που θα τύχαινε για ζευγάρι. :))))
 
Καλησπέρα, ο τελευταίος στεναγμός είναι διαβασμένος. Μικρά συζυγικά εγκλήματα δεν το έχω διαβάσει. Αν δεν σε βάζω σε κόπο, όποτε μπορέσεις συμπληρώνεις ένα ακόμα. Σχετικά με την ερώτηση σου θα πρότεινα να τα ξεκινήσεις με τη σειρά που τα έχω γράψει. Τα δυο πρώτα είναι μικρά, θεωρώ θα τα βγάλεις γρήγορα. Το αρχέγονο είναι λίγο μεγαλύτερο. Είναι αξιόλογα και τα τρία.
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλη την παρέα. Διάβασα το μικρά συζυγικά εγκλήματα και μου άρεσε. Διαβάζοντας το σκέφτηκα ότι θα γίνονταν άνετα θεατρικό. Όντως έχει γίνει πριν 8 χρόνια. Θα συνεχίσω με το Νορβηγικό δάσος.
 
@Νικορούσκι Πάει και το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου.
Μου αρέσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής. Ενώ αρχικά σε βάζει μέσα σε ένα ζεστό φαινομενικά περιβάλλον, η συγγραφέας αποφεύγει να μιλήσει ή να υποβιβάσει τις συνθήκες ζωής και μοιάζει να περιγράφει μέσα από το πρίσμα της παιδική της ηλικίας. Μου αρέσει που "βιώνω" αυτή την παιδικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι δε διάβασα καθόλου τη σύνοψη, αλλά με προιδεάζουν οι αναφορές στα γεγονότα του Waco και Ruby Ridge, που έλαβαν χώρα στις αρχές της δεκαετίας το '90.
 
@Νικορούσκι Πάει και το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου.
Μου αρέσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής. Ενώ αρχικά σε βάζει μέσα σε ένα ζεστό φαινομενικά περιβάλλον, η συγγραφέας αποφεύγει να μιλήσει ή να υποβιβάσει τις συνθήκες ζωής και μοιάζει να περιγράφει μέσα από το πρίσμα της παιδική της ηλικίας. Μου αρέσει που "βιώνω" αυτή την παιδικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι δε διάβασα καθόλου τη σύνοψη, αλλά με προιδεάζουν οι αναφορές στα γεγονότα του Waco και Ruby Ridge, που έλαβαν χώρα στις αρχές της δεκαετίας το '90.
Ααα πολύ χαίρομαι που σου αρέσει ως τώρα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η διήγηση και ο τρόπος γραφής γιατί, όπως είπες, η συγγραφέας προσπαθεί να τα μεταφέρει όπως τα βίωνε και σιγά σιγά ξετυλίγεται μπροστά μας το πως έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ακόμα γιατί ακόμα λαμβάνω μέρος στην συνανάγνωση του Περέκ αλλά ανυπομονώ! :)
 
η συγγραφέας προσπαθεί να τα μεταφέρει όπως τα βίωνε και σιγά σιγά ξετυλίγεται μπροστά μας το πως έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα.
Αυτό το κομμάτι μου άρεσε γιατι ουσιαστικά κάποιος αναγνώστης -αν σε περιπτώση δε γνωρίζει τα γεγονότα που αναφέρονται- θα "βιώσει" μέσα από την αφήγηση τον κόσμο της.

Μη σε πιάνει άγχος για το πότε θα ξεκινήσεις...:)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αγαπητοί φίλοι, προσέξτε παρακαλώ λίγο αυτό:


1 — Αποτελεσματικές παραθέσεις

Όταν απαντούμε σε μια ανάρτηση ακριβώς από κάτω της, δεν χρειάζεται να την παραθέτουμε παρά μόνο αν θέλουμε να απομονώσουμε ένα μικρό, συγκεκριμένο σημείο της.

Ομοίως, όταν απαντούμε σε μια παλιά ανάρτηση περιορίζουμε πάντα το κείμενο που παραθέτουμε στο ελάχιστο που χρειάζεται.
 
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.
@Τοσκάνη διάβασα το Νορβηγικό Δάσος και μου άρεσε πάρα πολύ. Νομίζω το καλύτερο του από αυτά που έχω διαβάσει.
Θέλεις να προτείνεις άλλα 2 βιβλία ;
 
Top