Γκ-κ και μπ-π

Μπερδευεται και εσεις το π με το μπ ή το κ με το γκ;

Τι κακο και αυτό, όταν καποιος μου λεει μια λεξη που δεν ξερω ή ένα ονομα ας πουμε, ρωτω δυο και τρεις φορες και παλι δεν ειμαι σιγουρη, εκτος αν ρωτησω με τι γραμμα ξεκινα. Υπαρχουν και αλλα τετοια μπερδεματα στην γλωσσα μας;

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ειδικα οταν προκειται τα ονομα τα μπερδευω πολυ αυτα τα δυο.

Πχ μου λεει το αφεντικο μου : ψαξε στον καταλογο τον (Μ)Πανταινα..; Μπάντενας ή Πάντενας ; Και η πλακα ειναι πως οταν τον ρωτω αν ξεκινα με "μ" η "π" ουτε και αυτος ξερει, οποτε ψαχνω και στα δυο γραμματα στον καταλογο :))))

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τελευταια ακουω συχνα το μήμπως. και μου κανει εντυπωση..
χμ... πάντως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μερικώς εάν υπάρχει πράγματι συναίσθηση από τον κόσμο πως πρόκειται για τις λέξεις μη + πως διότι σε περίπτωση που θα βάζαμε το ν: μην + πως > μήνπως > μήμπως

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
μια πολύ καλή παρατήρηση, Λορένα! :μπράβο:

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Μπερδευω επισης το "μ" με το "ν" και συνηθως ακολουθει το παρακατω : Ν οπως Νικος η Μ οπως Μανος;

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Η μητέρα μου μπερδεύεται πολύ κατά πώς λέει η Πολυξένη. Λέει Παντατζή τον Πανταζή, Τσαλιγγοπούλου την Τσαλιγοπούλου κι ένα σωρό άλλα τέτοια που τώρα δεν μου έρχονται. :)

Ο μπαμπας μου λεει την "τσεπη" "τζεπη" αλλα δεν ξερω αν ειναι το ιδιο με αυτα που λετε...

Είναι διαφορετική περίπτωση η σωστή απόδοση των κυρίων ονομάτων που συχνά πρέπει να τα προφέρει κανείς ένα ένα γράμμα και δεν έχει να κάνει με τη σωστή γραφή μιας λέξης (νομίζω). Προσωπικά είχα θέμα με το επίθετο Γουργιώτη. Αναρρωτιόμουν αν είναι Γουριώτη.
Εδώ ανοίγει σαν θέμα το ελληνικό φωνητικό αλφάβητο το οποίο δεν χρησιμοποιούμε συχνά. Σε αντίθεση με το αγγλικό phonetic που χρησιμοποιείται περισσότερο.

(v for vendetta :ωραίος::ωραίος:)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Η μητέρα μου μπερδεύεται πολύ κατά πώς λέει η Πολυξένη. Λέει Παντατζή τον Πανταζή, Τσαλιγγοπούλου την Τσαλιγοπούλου κι ένα σωρό άλλα τέτοια που τώρα δεν μου έρχονται. :)
Ο πατερας μου απο πάντα έλεγε Καραγκιότζη και Ζαζίκι