Γιατί δεν πίνω Amstel και Heineken

Καταρχήν, σε παρακάλεσα να παραδεχτείς την σχέση σου με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, πράγμα που δεν έκανες.

Έπειτα δεν σε ρωτησα εάν διαβάζεις βιβλία (που προσωπικά μου είναι αδιάφορο) αλλά σημείωσα πως γράφτηκες απλά για να γράψεις εδώ για τις μπίρες και να υποστηρίξεις, μόνος εσύ, τον κολοσσό. Με τον οποίο έχεις και σχέση.

Ακόμα και η Φιξ και η Μύθος καλύτερες είναι από τον οδοστρωτήρα που λέγεται Χάινεκεν-Αθηναϊική Ζυθοποιία.

Όμως για να φτάσουμε και σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα: καλοκαιράκι έρχεται, γιατί να μην να εξερευνήσουμε και να υποστηρίξουμε τις ελληνικές μπίρες; Γιατί κι έτσι μας αρέσει!
;)

(Οι Άμστελ και η Χάινεκεν είναι ολλανδικές και ανήκουν στην μεγαλύτερη σούπερ γιγάντια τεράστια πολυεθνική! :ναι: )
Τώρα η μόνη σχέση μου με τις μπύρες ειναι οι φίλοι που έχω κρατήσει στο μύθο/φιξ στην αθηναϊκή και σε μικρότερες εταιρείες. Μου λένε συχνά κάποιοι απο αυτούς για την προσπάθεια που γίνεται σε δύσκολους καιρούς. Βρισκόμαστε συχνά και πίνουμε μπύρες. Πίνουμε και μύθο και μου φαίνεται καλό που τον αγόρασε πριν πολλά χρόνια μια δανέζικη εταιρία απο τον μπουτάρη.

Last edited:
Από ποια άποψη σου φαίνεται καλό;;
Οπως είπα έχω φίλους στο μύθο όπως και σε αλλες εταιρίες. Ο μύθος είχε ξεκινήσει απο τον μπουτάρη, τον αδελφό του δημάρχου, που τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Με το δικό μου το μυαλό είναι καλύτερα που πουλήθηκε στην δανέζικη carlsberg γιατί έτσι συνεχίζουν να δουλευουν εκεί μερικές εκατοντάδες έλληνες. Μακάρι να είχε βρεθεί ένας έλληνας να αγοράσει τον μύθο αλλα δεν βρέθηκε.
Αφού οι έλληνες κεφαλαιούχοι αυτή την εποχή δεν ενδιαφέρονται για τις τόσες ελληνικές επιχειρήσεις που πουλιούνται, εμένα με ενδιαφέρει να μένουν ανοικτές κι ας τις αγοράζουν ξένοι. Για μενα ειναι πολύ σημαντικό να δουλευουν εταιρίες που έχουν πολλές καλές θέσεις εργασίας και χρησιμοποιούν πολλές ελληνικές πρώτες ύλες.

Άλλο πράμα όμως λέμε Παυλίτε...

Είναι διαφορετικό το να κινδυνεύει μια εταιρεία να κλείσει και να εμφανιστεί αγοραστής αποτρέποντας το κλείσιμο και την απόλυση των υπαλλήλων από το να θέλει ένας κολοσσός σαν την Χάινικεν να κλείσει όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια μπύρας.
Νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό...

Το Σάββατο ήπια "Magnus" από τη Ρόδο. Είναι πολύ γλυκιά, τέλεια για το μπαράκι με τα πατατάκια και τους ξηρούς καρπούς αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει και τόσο με το μεσημεριανό φαγητό στην παραλία. Το σημαντικό είναι πως η κοπέλα στο μπαρ μας την πρότεινε πρόθυμα, βέβαια κι εμείς ρωτήσαμε τι "παίζει" από ελληνικές...

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Είναι διαφορετικό το να κινδυνεύει μια εταιρεία να κλείσει και να εμφανιστεί αγοραστής αποτρέποντας το κλείσιμο και την απόλυση των υπαλλήλων από το να θέλει ένας κολοσσός σαν την Χάινικεν να κλείσει όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια μπύρας.
Νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό...
Αυτό το απλό πράγμα, λέμε! :κόλλα5:

Και την σιχασιά να κάνεις διαφημίσεις όπου να κάθεσαι και να κοροϊδεύεις την μικρή τοπική επιχείρηση που πασχίζει και φτιάχνει μια καλή μπίρα.

Ωραία, φαίνεται, Μπου! :ναι:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Να και τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας:

• Amstel
• Amstel Pils
• Amstel Radler
• Amstel BOCK
• AMSTEL FREE
• Heineken
• ΑΛΦΑ
• Fisher
• BIOΣ 5
• SOL
• Buckler
• Erdinger
• McFarland
• Murphy’s Irish Stout
• Duvel
• Chimay
• Desperados
• Krusovice Imperial
• Krusovice Cerne
• Strongbow
• Birra Moretti
• IΟΛΗ

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Να και μια από την σειρά διαφημίσεων όπου έμμεσα βάλλεται από την Άμστελ (διάβαζε Heineken ή και Αθηναϊκή Ζυθοποιία) η τοπική παραγωγή μπίρας:

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
(παρεμπιπτόντως, βλέπε πάντα την ετικέτα ώστε να ξέρεις ποιος παράγει την μπίρα. Η Άμστελ μοιάζει πως έβαλε σκοπό αυτές ή να τις κλείσει ή να τις εξαγοράσει.)

Χαχαχα, ορίστε τη φανέρωσα κι εγώ! :ρ Νόμιζα ότι θα έπιανε μεγάλη έκταση. :ρ Όχι, η συγκεκριμένη ήταν όντως κερκυραϊκή. :ναι:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Ε, ακριβώς τέτοιες παραγωγές μπίρας κάθεται και χλευάζει η διαφήμιση της Άμστελ. :όχισουλέω:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Η στιγμή που ψοφάς για μια μπίρα και θυμάσαι πως δεν έχει στο ψυγείο.

Όμως, όχι.. θυμάσαι πως έχεις πάρει μια τετράδα (έζα, παρεμπιπτοντως :ρ )

Κι έπειτα θυμάσαι πως πήρες και μια μαύρη (φιξ νταρκ) γιατί σου αρέσει να ρίχνεις λίγη μεσα στην ξανθιά...

Κι έπειτα θυμάσαι πως έχεις παγωμένο ποτήρι στην κατάψυξη..

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Να κι άλλο άρθρο: Φέτος το Καλοκαίρι δεν θα πιω πράσινη μπύρα, ούτε και ΑΜΣΤΕΛ...

Νομίζω πως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η διαφήμιση. Ας ανταμειφθούν για το εξαίρετο ήθος που επέδειξαν σε αυτήν. Για τόσο πρόβατα μας έχουνε; (Υποθέτω πως είδαν την επιτυχία του Σώρρα και αποφάνθησαν πως "ναι" :)))) )

Εντωμεταξύ, πιστεύω πως υπάρχει μια γενικότερη τάση για ελληνική παραγωγή (και καλά κάνουμε) την οποία, υποθέτω, πως αντιλήφθηκε ο Χάινεκεν και προσπαθεί από την μία να ξεκάνει τους μικρούς, να εξαγοράσει ελληνικές μπίρες (π.χ. την Άλφα) και επιπλέον να δημιουργήσει νέα προϊόντα ώστε να πάρει μερίδιο από την ελληνοστραφή τάση της αγοράς.

Ένα τέτοιο προϊόν είναι και η ΒΙΟΣ 5. Φέρνει σε κάτι αγνό, αγροτικό, ελληνικό. Όποιος θέλει ας την πιει, εγώ απλά να ενημερώσω πως ανήκει στον Χάινεκεν:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Στην τελευταια διαφημιση της "σειρας", εχει παλι τους τυπαδες και τον παππου, αλλα επικεντρωνονται στν Αμστελ free. Δεν κανουν καμι αναφορα στη "φιλοδοξια" τους για την ερασιτεχνικη μπουρα. Μηπως επαιξε κραξιμο και ειπαν να το γυρισουν αλλου;

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Στην τελευταια διαφημιση της "σειρας", εχει παλι τους τυπαδες και τον παππου, αλλα επικεντρωνονται στν Αμστελ free. Δεν κανουν καμι αναφορα στη "φιλοδοξια" τους για την ερασιτεχνικη μπουρα. Μηπως επαιξε κραξιμο και ειπαν να το γυρισουν αλλου;
Μπα, χθες είδα μια νέα διαφήμιση της ίδιας σειράς, όπου κάτι λέγανε για ποτήρια, και συνεχίζαν να χλευάζουν τις μικρές μπίρες. Νομίζω πως ρίξανε πολλά λεφτά στην συγκεκριμένη σειρά και δεν τους πειράζει καν αν κάποιοι σκόρπιοι γκρινιάζουνε. Το μεγάλο μήνυμα περνάει στην μεγάλη μάζα.

Εντωμεταξύ, ήμουν πριν μερικές μέρες σε ένα φαγάδικο όπου είχαν μόνο Αθηναϊκή Ζυθοποιία και δεν ήπια μπίρα ούτε σόδα, ενώ λαχταρούσα. Οπότε πήγα έπειτα σε ένα μαγαζί απέναντι, να βγάλω την λαχτάρα μου. Εκεί είχαν αυτήν εδώ την μικρή μπίρα, ακριβώς αυτές που χλευάζει η Άμστελ:

Λέγεται Άλη κι είναι από την Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. Ακριβώς το αντικείμενο χλευασμού της Άμστελ, λέμε. :))))

Θολή και πικρή (πιο πικρή απ' ό,τι μου αρέσει εμένα), με γαμάτη ετικέτα! Πολύ καλή. :ναι:

Φάρε παρατήρησα και κάτι άλλο προχθές στον ΑΒ Βασιλόπουλο!!

Μόνο Χάινικεν και Άμστελ βάζουν στα ψυγεία τους... Όλες τις άλλες πρέπει να τις πιεις ζεστές!!:)))

Ρώτησα την υπάλληλο γιατί τα ψυγεία είναι τίγκα σε αυτές τις 2 μάρκες και δεν υπάρχει καμια άλλη και μου απάντησε πως αυτές φεύγουν πιο πολύ...

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αφού τις έχουν στα ψυγεία και είναι κρύες λογικό να φεύγουν πιο πολύ. Μας δουλεύουν μου φαίνεται. :))))

(Τί απέγινε ο Παυλιτος να μας πει πως "Η Άμστελ ειναι καλή..." ; :)))) )

διότι μας αγαπάνε οι Γερμανοί Ολλανδοί. Σαν φίλοι ήρθανε.:))))

Last edited: