Γιατί αγαπάμε τα κακά παιδιά και κολλάμε

φίλε μοκαντάσα, θα ήθελα να υιοθετούσα τη δική σου εκδοχή (ότι ο άνθρωπος δηλαδή εξελίχθηκε μέσω της συνδιαλλαγής κι όχι μέσω του πολέμου), στην ουσία όμως εξελίχθηκε μέσω αμφοτέρων (όπως, εδώ που τα λέμε, εξελίσσονται και όλα τα είδη στη φύση, όπου οι ''απωστικές'' / ανταγωνιστικές διεργασίες συμβαδίζουν με τις ''ελκτικές'' / συναγωνιστικές). Πράγματι, πολλοί κοινωνιολόγοι πιστεύουν ότι ακόμα και το εμπόριο ξεκίνησε απο την ''ανταλλαγή δώρων'' προς τους γείτονες, με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη και τη διάδοση γονιδίων και προϊόντων εξ ίσου. Κι αυτό επιβεβαιώνεται φυσικά. Οι ίδιοι όμως σκοποί εξυπηρετούνται και με τον πόλεμο, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Κι αυτό επιβεβαιώνεται, τόσο απο την αρχαιολογία, όσο και απο τη ζωή. Το κατα πόσον ο πόλεμος μπορεί να θεωρηθεί σε κάποιο απώτερο μέλλον παρωχημένη μορφή ελέγχου πληθυσμών και πηγών, και το με τί θα αντικαθίστατο, υπερβαίνει τη φαντασία μου.

επι του θέματος, και συνεχίζοντας όσα σημείωνα πιό πρίν : όντως, πιστεύω ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να τεκνοποιούν ΚΑΙ με ''κακά παιδιά'' (διότι αυτά συνήθως έχουν κακή κοινωνικότητα, αλλά καλά γονίδια, τουλάχιστον στο κλασικό αρχέτυπο του ''κακού παιδιού'') και να τα ανατρέφουν με ''καλά παιδιά'' (που βέβαια τίποτε δέν αποκλείει να έχουν επίσης καλά γονίδια) - κοινώς, να ευνοούν τη γονιδιακή διάχυση δια της ελευθερογαμίας. Φυσικά, αυτό αντιβαίνει στα κρατούντα ήθη, δυστυχώς ...
 
είμαστε βιολογικά όντα, υποκείμενα στο συμπεριφορισμό και στις φερομόνες μας.
υποθέτω ότι μιά γυναίκα θα ήθελε ένα 'καλό παιδί' για το σπίτι της, κι ένα 'κακό παιδί' για το κρεβάτι της : το 'κακό παιδί' αποπνέει συνήθως την αίσθηση της δύναμης, τη λάμψη του ναρκισσισμού που, ακόμα κι άν ενοχλεί, (ίσως) υπαινίσσεται ισχυρά γονίδια, την αίσθηση της υπεροχής που δείχνει αρρενωπότητα και υγεία.
κοινώς, το ''καλό παιδί'' είναι ωραίο για την καθημερινότητα, το ''κακό παιδί'' για την ίδια την τεκνοποιϊα.
Σε αυτο θα συμφωνησω απολυτα! :ναι:
 

Τσίου

Well-known member
Βασει εξελιξης, απορω πως δεν εχει εκλειψει ακομα το γονιδιο των καλων παιδιων. :))))
Εγώ απορώ πως δεν έχει εκλείψει ακόμα το γονίδιο των "κακών" παιδιών, μιας και είναι υποψήφιοι για βραβείο Δαρβίνου :))))

Σχετικό-άσχετο (νομίζω)
[video=youtube;0Ti86veZBjU]https://www.youtube.com/watch?v=0Ti86veZBjU[/video]
 

Αριάδνη

New member
To καλό παιδί είναι για τεκνοποίηση το κακό γιατί; Να κάνεις κακά παιδιά πάλι στα βάσανα!
 
Οταν εννοουν ''κακο'' εννοουν οτι μαλλον ειναι αποτομος, ''δυσκολος'', λιγο απομακρος, ''αλανι'' που λεμε.. οχι απαραιτητα ''κακος''. Δεν θα ελεγα τοσο για τεκνοποιηση βεβαια, οσο για καλο σεξ. Και ο χαρακτηρας δεν εχει να κανει με τα γονιδια. :)
 
Last edited:

Στιλλ ιλλ

Active member
Κορίτσια σας έχω ενα μυστικό...το μυστικό για καλό σεξ (και εννοώ πολύυυυ καλό) είναι να σας θέλει καποιος.... και οχι να τον θελετε μονο εσείς.
Αλλά τι ξέρω και γώ ?? Μονο με καλά κορίτσια εχω κάνει σεξ... :ωραίος:
 

Τσίου

Well-known member
:μουάχαχα: ΣΤΙΛΛ! (Άλλωστε υπάρχει τανγκό όπου χορεύει-ή το σώζει-μόνο ένας; όοοοχι)
 

Κόρτο Μαλτέζε

Μεγάλος Βεζίρης της Βαγδάτης
Staff member
Εγώ μόλις συνειδητοποίησα ότι το άρθρο της Βικηπαίδειας για τους νάις γκάηδες (με α, ε; ) δεν έχει φωτογραφία μου. Γιατί;
 

Στιλλ ιλλ

Active member
Eσύ είσαι το κρύφο μας όπλο για όταν καταλάβουμε τον κοσμο... Ουπς αποκαλύφθηκα !! Θα με διωξουν τώρα απο την οργάνωση. :μαναι:
 
Last edited:
Top