Βιβλιοπωλεία

Καλά, δουλέψτε λίγο με Γάλλους σε επαγγελματικό επίπεδο να δείτε πόσο στόκοι είναι οι άνθρωποι.
Εδώ είχαν αφήσει την Παναγία των Παρισίων να καίγεται μια ολόκληρη μέρα διότι από την ηλίθια γραφιοκρατείαωτους δεν μπορούσαν να πάρουν μια απόφαση.

Λοιπόν, το πιστεύεις ότι από Διδότου πέρναγα συχνά και το μόνο που θυμάμαι είναι το Οδός Πανός και το Gutenberg?:ωιμέ:
To Bootique δεν μ'αρεσε. Δεν πήγα ποτέ, απλά δεν μ'άρεσε γενικά η όλη ατμόσφαιρα της Π. Ιωακείμ κυρίως μετά τον covid που παράγινε. Τα πρηγούμενα χρόνια ήταν "κάπως" μεν, αλλά σε ανεκτά επίπεδα. Το Επί λέξει έγινε κάπου μεταξύ '18-'22,5 (αναφέρω τις χρονιές που εργαζόμουν στην περιοχή του Κολωνακίου -στα γράφω αυτά για να το παίξω Αθηναίος τώρα....:ρ). Δεν το επισκέφθηκα ούτε αυτό. Επισκέφθηκα τον Σκίουρο, τον οποίο αγαπώ ως χώρο και ως ατμόσφαιρα και είναι και σε μια per excellence αθηναϊκή πλατεία (για το πώς έγινε με τα μαγαζιά που άνοιξαν εκεί, ας μην το συζητήσω).

Τα δυο της Δροσοπούλου τα ξέρω, δεν μπήκα ποτέ μέσα, αγνοώ το γιατί. Ο μετεωρίτης δεν μ'αρέσει, μην με ρωτάς το λόγο. Απ'την αρχή που άνοιξε κάτι μου'βγαζε, όχι απαραίτητα αρνητικό, απλά κάτι που μ'έκανε να μην θέλω να παω, τόσο απλά. Περίπου το ίδιο ισχύει και για το ΣΚΡΙΠ. Πέρασα απ'έξω πολλές φορές φέτο, χάζεψα τη βιτρίνα, μέσα δεν μπήκα. Παραείναι μικρό και παραείναι πολλοί οι επιμελώς ατημέλητα ενδεδυμένοι τύποι & τύπισσες που σουλατσάρουν παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους και αποθαρρύνομαι. Συμπάθα με, γερνάω και παραξενεύω.
Προσωπικά μ'αρέσει η Πρωτοπορία και τα περίπτερα της Ακαδημίας -αυτά τα δεύτερα επειδή συχνάζουν άνρθωποι που ξέρουν πράγματι τι ψάχνουν.

Έλλη Μ

Συντονιστής
@ΜιΛάμπρος γελάω να ξέρεις!!!!
Το Κομπραί ανοιξε μεσα στον Covid, οποτε αν απουσιαζεις απο την Αθηνα απο τότε, λογικο
Για της Δροσοπουλου και Κυψελης, στα εχω πει, μην στα ξαναγραφω και γινομαι μονότονη.
Καταλαβαινω, αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι όσα γράφεις, αληθεια. Πολλά απο αυτά δεν τα εχω επισκεφτει κι εγω, αλλα τα ανεβασα γιατι μυο αρεσουν πολύ, εχουν αισθητική που μου ταιριάζει (βλ Ζατοπεκ κι Επι Λεξει) και, όσο μεγαλώνω, την εκτιμώ περισσότερο κι ας μην ψωνιζω απο αυτά (κατα βαθος, αν δεν εξαναγκαστώ, δεν αλλάζω ευκολα συνήθειες, με ανακουφίζει να γνωριζω τα πατήματα μου) και χαιρομαι παρα πολύ που υπάρχουν τόσα βιβλιοπωλεία που καταφερνουν κι επιβιώνουν και κατι παραπάνω. Δηλαδή, στα περισσότερα εργάζεται κοσμος που διαβαζει.

Last edited:
Έκανες καλά και άγια που τα ανέβασες. Έιναι υπέροχο το γεγονός οτι υπέρχουν πολλά αξιόλογα και καλαίσθητα μικρά βιβλιοπωλεία.
Έγραψα λίγα σχόλια για μερικά που ξέρω. Η γνώμη μου δεν αναιρεί ούτε το ρόλο που επιτελούν στις γειτονιές, ούτε τις υπηρεσίες τους στο αναγνωστικό -και όχι μόνο- κοινό.
Απλά, μου αρέσει πολύ το υπόγειο της Πρωτοπορίας ως χώρος. Τα βιβλία είναι αλφαβητικά ταξινομημένα, έχει κατά κανόνα λίγο κόσμο και δεν με ενοχλεί κανείς. Και αγαπώ και τα περίπτερα παιδιόθεν.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Απλά, μου αρέσει πολύ το υπόγειο της Πρωτοπορίας ως χώρος. Τα βιβλία είναι αλφαβητικά ταξινομημένα, έχει κατά κανόνα λίγο κόσμο και δεν με ενοχλεί κανείς.
Αν το πιστευεις κι εμενα ήταν ο αγαπημένος μου χώρος, απο τοτε που πήγα πρώτη φορά. Μετα τη κακή εμπειρια με το βιβλίο του Steiner και το ψηφιακό αντιγραφο, δεν ξαναπήγα, με απωθησε τόσο πολύ, πεισμωσα τόσο πολύ και -ακόμη περισσότερο- που μου στερώ μια παιδιοθεν απολαυση. Καπως έτσι, σταμάτησα να πηγαινω για πολύ καιρό σε μπαρακι που πηγαινα συνεχεια, όταν ενας σερβιτόρος εγινε αποτομος και αγενής κι εκει, μου γυρισε πραγματικά τελείως η ψυχολογία. Ξαναπήγα, βεβαια, μετα απο παρακάλια :))))
Απ' τον ιδιοκτήτη!! Ντόινγκ! :)))):))))

Ενα υπέροχο μικρό βιβλιοπωλείο που βρήκα σε διακοπές, ήταν το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοχώρα στη χώρα της Μυκόνου. Συζήτησα πολύ ώρα για βιβλία με την ιδιοκτήτρια , πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και μετά από πρόταση της πήρα Τα Κορδόνια του Ντομενικο Σταρνόνε, που το λάτρεψα!

Έχω κάνει άπειρες αγορές online από την Πρωτοπορία στο παρελθόν και ήθελα ανέκαθεν να επισκεφτώ κάποιο από τα φυσικά καταστήματα της. Μου δόθηκε η ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο που βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και πήγα με πολλή λαχτάρα όμως δυστυχώς απογοητεύτηκα κάπως . Δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενα αλλά μου φάνηκε πολύ ανοργάνωτο βιβλιοπωλείο και τα βιβλία κάπως πρόχειρα στιβαγμένα στα ράφια κι ενώ συνήθως όταν μπαίνω σε βιβλιοπωλείο χάνω την αίσθηση του χρόνου και κάθομαι τουλάχιστον μια ώρα , εδώ ξεμπέρδεψα σε 15 λεπτά και βγήκα έξω- φυσικά πήρα αρκετά βιβλία ασχέτως με το αν μου άρεσε το μέρος . Για κάποιο λόγο ήθελα απεγνωσμένα να πάρω το Σπίτι των Πνευμάτων της Αλιέντε κι επειδή δεν υπήρχε στην Πρωτοπορία πήγα και το πήρα από τα Public που ήταν σχετικά κοντά- σιχαίνομαι που πρέπει να παραδεχτώ ότι το κατά τ’άλλα μισητό Public μου άρεσε πολύ περισσότερο. Λόγω της σύντομης στάσης μου στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να ψάξω για άλλα βιβλιοπωλεία και αναγκαστικά πήγα στα δύο γνωστά .