Βιβλιοπωλεία

Και το

Θεσσαλονίκη
Ραγιάς
Ερμού 44
Τηλ. 2310 229010 , 2310 264420
έχει καμιά 5ετία που έχει κλείσει.
 
Για όσους διαβάζουν αγγλικά ή άλλες γλώσσες διάβασα ότι θα ανοιξει amazon στην Ελλάδα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έλεος. Έχει γίνει μάστιγα και τέρας αυτή η εταιρεία
 
Την τελευταία φορά που αγόρασα κατι απο το Αmazon ήταν το 2015. Ούτε λογαριασμό δεν εχω πλέον..
 
Εγώ αγόρασα τελευταία φορά το 2013-14, αλλά έχω ακόμα το λογαριασμό μου.
Ωστόσο, αγόραζα από το bookdepository και πέρσι έμαθα ότι είναι της amazon, οπότε καμια διαφορά, τα χρήματα πηγαιναν πάλι στην amazon.

Τωρα με το brexit που έχουμε τον περιορισμό των 22 ε, σίγουρα σε κάποιες αγορές βιβλίων θα στραφώ στην amazon.

Αν γνωρίζετε άλλα βιβλιοπωλεία στο εξωτερικό πείτε, ειδικά αν έχει μεταχειρισμένα.
Εγώ γνωρίζω τα blackwell's, awesomebooks, world of books (για την ώρα δεν κάνει αποστολές Ελλάδα) και better world books.
Σήμερα βρήκα και ένα άλλο στην Ιρλανδία το kennys.
 
Για όσους διαβάζουν αγγλικά ή άλλες γλώσσες διάβασα ότι θα ανοιξει amazon στην Ελλάδα.
Από ό,τι καταλαβαίνω, η επέκταση των δραστηριοτήτων της amazon στην Ελλάδα αφορά τα web services (παροχή υπολογιστικών πόρων και υπηρεσιών) και όχι το λιανεμπόριο (πηγή). Οπότε μάλλον δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τις αγορές από το amazon.

Τωρα με το brexit που έχουμε τον περιορισμό των 22 ε, σίγουρα σε κάποιες αγορές βιβλίων θα στραφώ στην amazon.

Αν γνωρίζετε άλλα βιβλιοπωλεία στο εξωτερικό πείτε, ειδικά αν έχει μεταχειρισμένα.
Έχω την εντύπωση ότι για αγορές από Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει το όριο των 22 ευρώ, καθώς η εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει ελεύθερο εμπόριο χωρίς δασμούς. Το λέω με επιφύλαξη όμως και πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Ένα καλό βιβλιοπωλείο από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το booksetc. Δεν έχει δωρεάν μεταφορικά αλλά γενικά έχει καλύτερες τιμές από το bookdepository (το οποίο αύξησε τις τιμές του μετά το brexit).
 
@Γιωργάκος φυσικά αυτό είναι το πρώτο βήμα, γιατί έχουν κάνει λόγο και για αποθήκη.
Για αγορες από Αγγλία ξερω οτι δεν έχουμε δασμούς, αλλά έχουμε ΦΠΑ.
 
Αν γνωρίζετε άλλα βιβλιοπωλεία στο εξωτερικό πείτε, ειδικά αν έχει μεταχειρισμένα.
Εγω συνήθως αγοραζω βιβλία απο ανεξαρτητα βιβλιοπωλεία και εν γνώση μου πληρωνω λίγο παραπάνω. Δεν αγοραζω όμως πλεον πολλά βιβλία: Δανειζομαι απο την βιβλιοθήκη τα περισσότερα βιβλία που διαβάζω σε φυσική ή ήλεκτρονικη μορφή. Μερικές φορές εχω χρησιμοποιησει το Wordery, εχει καλές τιμές και δεν χρεωνει ταχυδρομικά. Για μεταχειρισμενα υπαρχει το EBay, αλλά δεν ξέρω πόσο εχει επηρεαστει η αποστολή μετά το Brexit. Μεχρι πριν λίγο καιρό ήταν αρκετα εύκολο.
 
Οσοι αγοράζετε από Αγγλία και έχετε vpn δοκιμάστε να το παραγγείλετε "μέσω" Αγγλίας. Σε κάποια site (πχ wordery) αλλά όχι σε όλα (πχ bookdepository) μπορεί να σας εμφανίσει καλύτερη τιμή.

Για μεταχειρισμένα υπάρχει και το abebooks (δυστυχώς και αυτό της amazon)
 
Από το wordery όσες φορές είπα να αγοράσω το βιβλίο είναι unavailable. Έχω vpn αλλά δε το έχω χρησιμοποιησει για αγορες.. δεν ξέρω αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα γιατί αν πχ πηγαίνει σε κάποιες χώρες και στην Ελλάδα είναι unavailable, μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα (άγνοια στο θεμα).

Πέρα από αυτό κάποιο εκτός Αγγλίας υπαρχει; Στο Kennys που δοκίμασα έχει μεταφορικά 1 ε.
 
Καλή σας μέρα,
γενικά προτιμώ βιβλιοπωλεία που μπορώ να μιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις, με αυτό τον τρόπο έμαθα την Ούρσουλα Λε Γκεν, διάβασα ένα βιβλίο που με σημάδεψε και που μάλλον δε θα το διάλεγα πότε μόνη μου και επίσης κατάφερα να αποκτήσω βιβλία που φαινόντουσαν εξαντλημένα. Αυτό έγινε όσο ζούσα στο Ηράκλειο και σας τα παραθέτω πιο κάτω. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά έχουν στις τιμές τους -ή αν έχουν- σε σχέση με άλλα, αλλά μέχρι σήμερα παραμένουν τα αγαπημένα μου.

Τον τελευταίο καιρό έχω αλλάξει πόλη, αλλά και λόγω της καραντίνας και μεγαλύτερου οικονομικού περιορισμού παραγγέλνω κυρίως διαδικτυακά.

Ηράκλειο:
Βιβλιοπωλείο Το Φωτόδεντρο, Κοραή 21, Ηράκλειο Κρήτης. τηλ: 2810 341 158
Είναι μικρό , και οικογενειακή επιχείρηση, αλλά έχουν απεριόριστες γνώσεις, το περιβάλλον είναι φιλικότατο και άργησα να ανακαλύψω ότι μπορούσα να κατέβω και στον κάτω όροφο.

Βιβλιοπωλείο Κυριάκης, Έβανς 87 (η είσοδος είναι στο δρομάκι), Ηράκλειο Κρήτης,. τηλ: 2810 285 119
Η πρόσβαση γίνεται από μια μικρή εξωτερική σκάλα, και μετά βρίσκεσαι σε ένα χώρο που περιλαμβάνει μάλλον ότι θέλει ένας βιβλιόφιλος, ράφια και τραπέζια με παραταγμένα βιβλία, διάχυτη μυρωδιά χαρτιού παντού. Δεν κατάλαβα ποτέ την ταξινόμηση, αλλά αν θες κάτι συγκεκριμένο και όχι απλά να χαζέψεις αν υπάρχει στο βρίσκουν κατευθείαν. Έχω την εντύπωση ότι και αυτό είναι οικογενειακή επιχείρηση.

Στην Αλεξανδρούπολη, ένα έχω ανακαλύψει μέχρι στιγμής που να μου αρέσει πολύ, είναι το:

Καφέ Βιβλιοπωλείο Κάφκα, Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη, Έβρος. τηλ: 25510 23050
Είναι και καφετέρια, δεν έχει πολλές επιλογές σε βιβλία είναι η αλήθεια. Έχει κυρίως ελληνική λογοτεχνία, και ιστορικά. Έχω βρει εκεί βιβλία από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης που δε βρίσκω συχνά σε μικρά βιβλιοπωλεία. Μπορείς να ξεφυλλίσεις βιβλία πριν τα αγοράσεις όσο πίνεις καφέ ή τσάι.
 
Το πρόβλημα με τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι ότι δεν έχουν online κατάστημα.
Οπότε είναι δύσκολη η παραγγελεία αν δεν είσαι στην ίδια πόλη που ειναι και εκείνο.
Ειδικά την εποχή που διανύουμε όσα δεν είχαν e-shop δυσκολεύτηκαν ή δε δούλεψαν καθόλου.

Στο Καφέ Βιβλιοπωλείο Κάφκα, πραγματικά θα ήθελα να παω. Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο και ζεστό.
 
Top