Καλή σας μέρα,
γενικά προτιμώ βιβλιοπωλεία που μπορώ να μιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις, με αυτό τον τρόπο έμαθα την Ούρσουλα Λε Γκεν, διάβασα ένα βιβλίο που με σημάδεψε και που μάλλον δε θα το διάλεγα πότε μόνη μου και επίσης κατάφερα να αποκτήσω βιβλία που φαινόντουσαν εξαντλημένα. Αυτό έγινε όσο ζούσα στο Ηράκλειο και σας τα παραθέτω πιο κάτω. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά έχουν στις τιμές τους -ή αν έχουν- σε σχέση με άλλα, αλλά μέχρι σήμερα παραμένουν τα αγαπημένα μου.
Τον τελευταίο καιρό έχω αλλάξει πόλη, αλλά και λόγω της καραντίνας και μεγαλύτερου οικονομικού περιορισμού παραγγέλνω κυρίως διαδικτυακά.
Ηράκλειο:
Βιβλιοπωλείο Το Φωτόδεντρο, Κοραή 21, Ηράκλειο Κρήτης. τηλ: 2810 341 158
Είναι μικρό , και οικογενειακή επιχείρηση, αλλά έχουν απεριόριστες γνώσεις, το περιβάλλον είναι φιλικότατο και άργησα να ανακαλύψω ότι μπορούσα να κατέβω και στον κάτω όροφο.
Βιβλιοπωλείο Κυριάκης, Έβανς 87 (η είσοδος είναι στο δρομάκι), Ηράκλειο Κρήτης,. τηλ: 2810 285 119
Η πρόσβαση γίνεται από μια μικρή εξωτερική σκάλα, και μετά βρίσκεσαι σε ένα χώρο που περιλαμβάνει μάλλον ότι θέλει ένας βιβλιόφιλος, ράφια και τραπέζια με παραταγμένα βιβλία, διάχυτη μυρωδιά χαρτιού παντού. Δεν κατάλαβα ποτέ την ταξινόμηση, αλλά αν θες κάτι συγκεκριμένο και όχι απλά να χαζέψεις αν υπάρχει στο βρίσκουν κατευθείαν. Έχω την εντύπωση ότι και αυτό είναι οικογενειακή επιχείρηση.
Στην Αλεξανδρούπολη, ένα έχω ανακαλύψει μέχρι στιγμής που να μου αρέσει πολύ, είναι το:
Καφέ Βιβλιοπωλείο Κάφκα, Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη, Έβρος. τηλ: 25510 23050
Είναι και καφετέρια, δεν έχει πολλές επιλογές σε βιβλία είναι η αλήθεια. Έχει κυρίως ελληνική λογοτεχνία, και ιστορικά. Έχω βρει εκεί βιβλία από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης που δε βρίσκω συχνά σε μικρά βιβλιοπωλεία. Μπορείς να ξεφυλλίσεις βιβλία πριν τα αγοράσεις όσο πίνεις καφέ ή τσάι.