Σαν άνθρωποι που αγαπάμε το διάβασμα και τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες και τις σελίδες και το τυπωμένο χαρτί και τα βιβλιοπωλεία και τα μπαζάρ βιβλίου και τα εξώφυλλα βιβλίων και τους ανθρώπους που διαβάζουν στο μετρό και... και... και... συχνά βγάζουμε κι από καμιά φωτογραφία βιβλιοενδιαφέροντος.
Όποιος θέλει ας ανεβάζει εδώ τα κατορθώματα του φακού του. Ας είναι σε σεμνό μέγεθος (π.χ. 900 πίξελ στο πλάτος) και ας ξεκινήσω.
Σήμερα βρέθηκα σε έναν χώρο όπου οι τοίχοι ήταν ζωγραφισμένοι με ζωγραφιές πολύ ενδιαφέρουσες διότι όλες προσπαθούσαν να περάσουν κάποιο μήνυμα ή να πουν μια ιστορία, τα οποία για εμένα, βγαλμένα μέσα από μια ξένη φιλοσοφία και συνοδευόμενα από μια ξένη γραφή, ήταν εδώ κι εκεί κάπως συσκοτισμένα. Οι ζωγραφιές όμως ήταν όλες ενδιαφέρουσες.
Και μέσα σε αυτές μια... βιβλιοφιλική:
Και σας προκαλώ να μου πείτε... τι θέλει να πει ο ποιητής ζωγράφος!
Μόνο λάθος απαντήσεις! (που είναι και το εύκολο)
(Την κοιτάζω τώρα και φαντάζομαι:
— Ακαμάτη! Αυτό είναι το βιβλίο που σου δάνεισα πέρσι!
— Είναι δικό μου! Το αγόρασα εχθές από τον Μπαρμπουνάκη!
— Ο Μπαρμπουνάκης πάνε χρόνια που έκλεισε!
— Το αγόρασα πριν χρόνια από τον Μπαρμπουνάκη!
)
Όποιος θέλει ας ανεβάζει εδώ τα κατορθώματα του φακού του. Ας είναι σε σεμνό μέγεθος (π.χ. 900 πίξελ στο πλάτος) και ας ξεκινήσω.
Σήμερα βρέθηκα σε έναν χώρο όπου οι τοίχοι ήταν ζωγραφισμένοι με ζωγραφιές πολύ ενδιαφέρουσες διότι όλες προσπαθούσαν να περάσουν κάποιο μήνυμα ή να πουν μια ιστορία, τα οποία για εμένα, βγαλμένα μέσα από μια ξένη φιλοσοφία και συνοδευόμενα από μια ξένη γραφή, ήταν εδώ κι εκεί κάπως συσκοτισμένα. Οι ζωγραφιές όμως ήταν όλες ενδιαφέρουσες.
Και μέσα σε αυτές μια... βιβλιοφιλική:

Και σας προκαλώ να μου πείτε... τι θέλει να πει ο ποιητής ζωγράφος!

Μόνο λάθος απαντήσεις! (που είναι και το εύκολο)
(Την κοιτάζω τώρα και φαντάζομαι:
— Ακαμάτη! Αυτό είναι το βιβλίο που σου δάνεισα πέρσι!
— Είναι δικό μου! Το αγόρασα εχθές από τον Μπαρμπουνάκη!
— Ο Μπαρμπουνάκης πάνε χρόνια που έκλεισε!
— Το αγόρασα πριν χρόνια από τον Μπαρμπουνάκη!
)