Βιβλία που σας απογοήτευσαν

@Χρυσόστομος έχεις τόσο δίκιο, αλλά καμιά φορά το ψυχαναγκαστικό της υπόθεσης μην το υποτιμάς. Εγώ δεν έχω καταφέρει να το ξεπεράσω ακόμα. Διαβάζω και βρίζω από μέσα μου, αλλά συνεχίζω. Ως ειδικός της ψυχικής υγείας που είσαι, λες να το κοιτάξω;
 
Last edited:
Μπα μην ανησυχεις @ΚρίτωνΓ τετοιους μικρούς και ανωδυνους ψυχαναγκασμους έχει η πλειοψηφια των ανθρωπων. Οπως παραδειγμα ο έλεγχος των ηλεκτρικων συσκευων, το κλειδωμα της πορτας κ.λ. Εγω υπαρχουν φορες που ξαναανεβαινω στον πρωτο οροφο που είναι το σπιτι μου να ελεγξω αν κλειδωσα. Η κλειδωνω το αμαξι απομακρυνομαι καμια δεκαρια μετρα και μπορει να ξαναγυρισω να δω αν εκλεισα παραθυρα.
Βεβαια όταν αυτο αρχισει να γινεται σε τετοιο υπερμετρο βαθμο που φτανει να επηρεαζει την λειτουργικοτητα του ατόμου, η καθε πραξη σου να γινεται μια ολοκληρη τελετουργια που επαναλαμβανεται διαρκως, να μην μπορεις να όλοκληρωσεις μία εργασία, τοτε μιλαμε για καταναγκασμο ή αλλιως ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή που είναι μια σοβαρή αγχωδης διαταραχή η οποία χρήζει βοήθειας.
 
Top