Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

14) Catch 22, Χελερ Τζοσεφ
Φυσαλίδα, ψάξε να βρεις ΚΑΙ την ταινία...είναι κάτι που ποτέ δεν το λέω όταν μιλάω για βιβλία, αλλά όπως έχω ξαναγράψει κάπου, δε γυρίζονται πια τέτοιες...
1970, σκηνοθεσία Μάϊκ Νίκολς

σημείωση: γενικά, ο κινηματογράφος με κουράζει

Last edited:
Όταν με το καλό διαβάσω το βιβλίο θα δω σίγουρα και την ταινία γιατί είμαι περίεργη με αυτά που είπες. Ελάχιστες φορές ένας βιβλιόφιλος προτείνει και την ταινία.
Σ'ευχαριστώ πάντως! :)

εγώ θα ήθελα (πρόχειρα και χωρίς να το πολυσκεφτώ γιατί αν γράψω ό,τι θα ήθελα κάποια στιγμή να αποκτήσω θα με πάρει το βράδυ :))

Ό,τι μου λείπει από Σέρλοκ Χολμς, Ηρακλή Πουαρό και Αρσέν Λουπέν
τον Καπετάν Μιχάλη και τον Αλέξη ζορμά του Καζαντζάκη
Τον άνθρωπο που γελά και τους εργάτες της θάλασσας από Ουγκώ
Το άνθρωποι και ποντίκια και Ανατολικά της Εδέμ του Στάινμπεκ
το Λος Άντζελες εμπιστευτικό του Ελρόι
το 1984 του Όργουελ
το Σπίτι των πνευμάτων της Αλιέντε
το Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαρθία Μάρκες
το Άββαδων ο εξολοθρευτής του Ερνέστο Σαμπάτο
το Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα του Έκο
τα Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά και Το κορίτσι στη φωλιά της σφήκας του Λάρσον

ε, αυτά για τώρα

Προχειρα προχειρα...

Ολη τη σειρα Το Τραγουδι της Φωτιας και του Παγου, του Μαρτιν (εχω ηδη το πρωτο)
Τον Μαυρο Πυργο, του Κινγκ (και τα 7 εννοειται) καθως και τα Η Λαμψη, Το Παιχνιδι του Τζεραλντ, του ιδιου
Την τριλογια των Αγωνων Πεινας, της Κολλινς (αν και τα εχει ενας φιλος, οποτε ισως τα δανειστω)
Την τριλογια του Ντασνερ (Το Τεστ, Καμμενη Γη, Θεραπεια Θανατου)
Τις δυο συνεχειες του Ιου, του Σκοτ Σιγκλερ

και αλλα πολλα... :))))

Ξέρετε πού μπορώ να βρω βιβλία στα Γαλλικά, δεν μπορώ να βρώ αυτά που θέλω...
Τι είδους βιβλία; έχει κάτι λίγα (αλλά πολύ λίγα) στη Θεσσαλονίκη στο Βιβλιοστόκ. Έχει ακόμα πιο λίγα και στον Μαλλιάρη (τουλάχιστον παλιά είχε, έχω κάποια χρόνια να πάω). Και πιστεύω ότι μπορεί να βρεις κάτι και σε κανένα παλαιοβιβλιοπωλείο, γιατί παλιά η Θεσσαλονίκη είχε πολύ καλή σχέση με τη γαλλική...

Θέλω να αγοράσω το Ηλεκτρικό Πρόβατο του Φίλιπ Ντικ για να το διαβάσω, αλλά δεν παίζει σάλιο :(
Μόλις τελειώσω το fahrenheit, είναι το επόμενο. Το πήρα από το παζάρι Ξάνθης , κάτι λιγότερο από 5€ (εκδόσεις παρά 5). Από αυτά που λένε τα παιδιά, σε κάθε παζάρι ανά την Ελλάδα πάνε αυτές τις εκδόσεις, οπότε κάπου θα το πετύχεις.

Χθες το βράδυ έκανα μια πρόχειρη λίστα

1)Το κινητό του Στίβεν Κινγκ
2)P.S I love you της cecilia Ahern
3)Αν είσαι έτοιμος πάτα Enter του Ernie Cline
4)Κάπου να ανήκεις του Φίλιππου Μανδηλαρά
5)Χνότα στο τζάμι του Βασίλη Παπαθεωδόρου
6)Και σκέφτομαι και για Το Δωμάτιο της emma donoghue

Να δω που θα βρω τα λεφτά :P

Θέλω θέλω και τι δε θέλω!!! Σήμερα με μια γρήγορη βολτίτσα στα public αποφάσισα ότι θέλω:

Τα παιδιά της ελευθερίας της Πολλίνα Σίμονς (για τα Χριστούγεννα)
Στο νησί της Tracey Garvis Graves (για το καλοκαίρι)
Νύχτα γάμου της Σόφι Κινσέλα (για το καλοκαίρι)
κάτι του Σπαρκς στα αγγλικά (οτιδήποτε, γιατί έτσι!)
Το λάθος αστέρι του Τζον Γκριν (πολύ το θέλω αυτό!! πάρα πολύ!!! και όλοι γι' αυτό μιλάνε!!!!)
Η πόλη των οστών της Κασσάνδρα Κλερ (κι αυτό το θέλω σαν τρελή!!!!)

Αυτά νομίζω... αλλά για τα 2 τελευταία είναι επιτακτική η ανάγκη!! Τα θέλω χθες!!!!!

Help me?

ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΙΣΣΑ ΣΑΣτην Αζέλμα, η οποία φεύγει πάλι για κατασκήνωση και θέλει βιβλίο για να πάρει μαζί της. Υποψήφια βιβλία για αγορά:
1. Ο Καθηγητής (Σαρλότ Μπροντέ)
2. Πειθώ (Τζέιν Όστεν)
3. Νορθάνγκερ Άμπυ (Τζέιν Όστεν)
4. Έρωτας και Φιλια (ή κάτι τέτοιο, Τζέιν Όστεν)
5. Η Παναγία των Παρισίων (Victor Hugo)

Τα τέσσερα πρώτα είναι των εκδόσεων Σμίλη. :) Αν με βοηθούσατε να καταλήξω σε 2 το πολύ, θα ήταν τέλεια.

Αγαπητή Συνανθρώπησσα θα πάρεις την Παναγιά των Παρισίων του Βίχτωρα. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω διαβάσει, αλλά η Παναγιά επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη, οπότε αφού κάποια στιγμή θα το πάρεις οπωσδήποτε, πάρ'το από τώρα