Δεν προκειται για ενα αντικείμενο που αγοράζεις εντός οργανωμενης αγορας, αλλά OverTheCounter, αν μου επιτρέπεται η συγκριση, και τώρα που το σκέφτομαι, ειναι πραγμτατικά ευστοχή. Οταν διαπραγματευεσαι over the counter -εμεις οι δύο- την αγορά ελέγχουμε εμείς κι εμεις ορίζουμε την τιμή συμφωνίας, αν υπάρξει. Προκειται για διμερή αγορά, εμεις οριζουμε τους κανόνες. Εντός οργανωμένης αγοράς, δεν μπορει ο καθενας να κάνει ό,τι του αρέσει. Ξερω οτι ακουγομαι καπως κυνική, όμως ειμαι ακριβής νομίζω, ετσι εχουν τα πραγματα. Οτι πουλαω το Περι συγγραφης του Κινγκ 780 ευρώ, μπορει να ειναι κακογουστο, ασχημο, να χτυπά στο θυμικο σου, αλλά δεν παρανομώ αφενός, δεν εκβιάζω αφετερου. Τοσα θελω.-
Καταρχάς
Κατά δεύτερον, έχω την εντύπωση (
χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν βάζεις ένα βιβλίο προς πώληση, η πλατφόρμα αυτόματα σου βγάζει προτεινόμενη τιμή. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσα βιβλία είναι σε κυκλοφορία (ακόμα και για τα ξενόγλωσσα). Για τα εξαντλημένα, δυστυχώς δεν γνωρίζω τι γίνεται.
Ενιγουέϊ, είναι κυνικό αυτό που λες, αλλά είναι πραγματικό, δυστυχώς. Κατά τη γνώμη μου, εδώ εντοπίζεται η αθλιότητα: για να έχεις στο ράφι σου τέτοια βιβλία, σημαίνει ότι έχεις και κάποια ευαισθησία (όχι απαραίτητα, απλά υποθέτω), ή τουλάχιστον κάποια συμπάθεια για το αντικείμενο. Πως μπορείς να τα βγάζεις σε τέτοιες τιμές; Με τι λογική σκέπτεσαι ότι "θα το αποχωριστώ για να βγάλω το Χ,Ψ ποσό που θα μου καλύψει την Υ ανάγκη;". Και τον λόφο έχω, και κάποια εξαντλημένα του Κινγκ που πωλούνται για τριψήφια έχω. Κάτι τέτοιο (
νομίζω) δεν θα το κάνω ποτέ, γιατί εκτός από κακογουστο, ασχημο που χτυπά στο θυμικό, είναι και εκβιασμός, κατά κάποιον τρόπο, ή αυτό που εύστοχα διατυπώθηκε παραπάνω:
ό,τι μπορεί ο καθένας στο μετρο της συνείδησής του. Ναι μεν δεν παρανομώ, αλλά ηθικά ελέγχομαι. Θα μου πεις (και θα'χεις και δίκιο) ποιος νοιάζεται για την ηθική όταν στη μέση είναι χρήματα, που ενδεχομένως κάποιος τα έχει ανάγκη;
Οπότε θα περιμένω έως ότου πεθάνω, να βρω τον Μαχεν να μου πει από κοντά την ιστορία
Υπομονή. Θα βγει κάποια στιγμή σε λογική τιμή. Απλά, be ready and be fast!!!