Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

Έχω χρόνια στη βιβλιοθήκη μου το Σολάρις του Λεμ...
......
και ευκαιρία ψάχνω για κάτι πιο ελαφρύ...
Να η ευκαιρια να ξεκινησεις το Σολαρις.

Hint: Το αρνητικο μοριο που παρελειψα, μπαινει αναμεσα στον συνδεσμο και το ρημα. :)))):)))):))))

Λοιπόν μια λίστα μου για επόμενες αγορές είναι:
Η Μεταμόρφωση και ο Πύργος- Φ. Κάφκα
Περί Φωτισεως- Σαραμάγκου
Ο μύθος του Σισυφου -Καμυ
Φαρενάιτ 451 -Μπραντμπερυ
Πέδρο Παραμο-Χουάν Ρουλφο
Ο Αναρχικός των δύο κόσμων-Λε Γκεν
Μια ιστορία για τον Μαυτα και η Γιορτη του Τράγου-Βαργκας Λιοσα
Κόκκινα Φύλλα-Ουίλιαμ Φωκνερ
Ο Αναρχικός τραπεζίτης -Φερνάντο Πεσσόα

Ωραίες επιλογές. Να πω την αλήθεια μου, το Πέδρο Πάραμο με ψιλοκούρασε. Δεν ήταν κακό, απλώς δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τη δομή όσον αφορά τον χρόνο, π.χ. στα παρελθοντικά γεγονότα παρέμβαλαν άλλα πιο παρελθοντικά γεγονότα ή εσωτερικοί μονόλογοι, κάτι στο οποίο, τη δεδομένη στιγμή, δεν είχα την ψυχική διάθεση να εμβαθύνω.

Last edited by a moderator:
@Αλουκαρδ φοβερές επιλογές!
Προσωπικά το Πέδρο Πάραμο μου άρεσε πάρα πολύ. Με είχε συνεπάρει η γραφή του Ρούλφο και δεν θυμάμαι να με απασχόλησαν ιδιαίτερα οι λεπτομέρειες. Θυμάμαι όμως ότι είχα ταξιδέψει σε μια μαγική χώρα.

Λοιπόν σκέφτομαι τα εξής

Βορά Ορνίων

Χορός των Δράκων

Πτώση της Γκοντόλιν

Χόμπιτ (αν και το διάβασα σε PDF, σκέφτομαι να το αγοράσω σε έντυπη μορφή για την συλλογή)

τη δομή όσον αφορά τον χρόνο, π.χ. στα παρελθοντικά γεγονότα παρέμβαλαν άλλα πιο παρελθοντικά γεγονότα ή εσωτερικοί μονόλογοι,
Η αληθεια ειναι οτι αυτο μου αρεσε περισσοτερο σε αυτο το βιβλιο την πρωτη φορα που το διαβασα καπου το 2005-2006, αφου ξεμπλεξα το παζλ. Γιατι μετα το ξαναδιάβασα, με τη λυση ετοιμη πια. :ναι:

ΠΟΛΥ ωραίες επιλογές. Από τα 11 που παραθέτεις έχω διαβάσει τα 6, με τα υπόλοιπα 5 να είναι (φυσικά) στις (ατέλειωτες) λίστες επιθυμητών.
Από Ρούλφο μόνο τον Κάμπο στις φλόγες έχω διαβάει και μ'άρεσε πολύ.

Και πρέπει να διαβάσω πάλι τους δυο αναρχικούς της λίστας σου...:διάβασμα2:

@ΜιΛάμπρος ναι έχω προσθέσει και το Κάμπο στις φλόγες του Ρουλφο είναι σειρά διηγημάτων αυτό φαίνεται ενδιαφέρον..

Χαίρομαι που σας άρεσαν οι επιλογές μου, για τον Βαργκας Μάριο Λιοσα έχει κάποιος άποψη για τα βιβλία του;

για τον Βαργκας Μάριο Λιοσα έχει κάποιος άποψη για τα βιβλία του;
Η γιορτή του τράγου είναι πολύ πολύ καλό. Κομματάκι σκληρή ιστορία με αρκετά, φαντάζομαι, ιστορικά στοιχεία. Ωστόσο είναι πολύ καλό βιβλίο. Και έχει ο Γιόσα (ή Λιόσα?) μια γραφή που προσωπικά τη βρήκα αρκετά ελκυστική. Δεν είναι η γραφή του Παδούρα (αν σου λέει κάτι) ή του Μάρκες που απολαμβάνω, ούτε του Κάσαρες που την απολαμβάνω για άλλους λόγους. Τη βρήκα ελκυστική, με κράτησε.
Στα αδιάβαστα στο κομοδίνο βρίσκεται και το Πράσινο Σπίτι...να δούμε πότε.

Αν δεν κάνω λάθος "Λιόσα" ειναι το σωστό,θα τσεκάρω και τον Παδουρα που ανέφερες δεν τον ήξερα...

θέλω να αγοράσω τον Οδυσσέα του James Joyce σε μετάφραση Ανευλαβή. Έχω την έκδοση του Κέδρου σε μετάφραση Καψάσκη, είχα ξεκινήσει τον άθλο της ανάγνωσης και κάπου στα μισά χάθηκα. Θες η έλλειψη σημειώσεων, θες που ο Joyce μοιάζει πολύ genius για τον συμβατικό τρόπο σκέψης μου, το θέμα είναι πως έχω κρατήσει ελάχιστα από την πρώτη μου προσπάθεια και λέω μήπως η έκδοση του Κάκτου κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα..

θέλω να αγοράσω τον Οδυσσέα του James Joyce σε μετάφραση Ανευλαβή. Έχω την έκδοση του Κέδρου σε μετάφραση Καψάσκη, είχα ξεκινήσει τον άθλο της ανάγνωσης και κάπου στα μισά χάθηκα. Θες η έλλειψη σημειώσεων,
Δεν δοκιμαζεις τον οδηγό του Μαραγκόπουλου; Εχω την αισθηση οτι η μεταφραση του Ανευλαβη εχει υποσημειωσεις ισαριθμες των σελίδων του βιβλίου. Για τετοιο ογκο και με το βαθμο δυσκολιας που εχει ο Οδυσσέας per se, μαλλον θα με επιβαρυναν παρα θα με βοηθουσαν οι υποσημειωσεις.

Λοιπόν... Σου προτείνω τον Κόμη του Μόντε Κρίστο
είτε από τις εκδόσεις Καρακώστογλου που είναι 2τομο 1800 και σε κουτί
είτε των εκδόσεων Gutenberg που και οι 2 τόμοι μαζί είναι 2100+ σελίδες.

Στην πρώτη επιλογή επειδή είναι σε κουτί θα είναι πιο ισχυρό το τραύμα που θα προκαλέσεις, αλλά θα έχεις μια μόνο προσπάθεια.
Στη δεύτερη επιλογή μπορείς να είναι ελαφρύτερο, αλλά θα έχεις 2 προσπάθειες επιτυχίας.

για τον Βαργκας Μάριο Λιοσα έχει κάποιος άποψη για τα βιβλία του;
Αγαπημενος συγγραφεας, θα σου προτεινα τα "Η πολη και τα σκυλια", "Η γιορτη του τραγου" και το "Μια ιστορια για τον Μαυτα". Προς ενημερωση για να γνωριζεις, αυτα που σου προτεινα εκτος απο την πολη που ειναι κοινωνικό μυθιστορημα τα αλλά δυο ειναι πολιτικα μυθιστορηματα.

Θέλω να αγοράσω ένα οποιοδήποτε πολύ βαρύ βιβλίο και να πετύχω το κεφάλι του γείτονα μ' αυτό...
Σου χαρίζω την εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς. 52 σχετικά βαρειοί τόμοι.
52 ευκαιρίες να τον πετύχεις....:ωραίος: