Βιβλία που εξαντλήθηκαν

Προσωπικά δεν έχω ταλαιπωρηθεί με τα εξαντλημένα. Διαβάζω στα αγγλικά, τα οποία είναι φθηνότερα ή και τσάμπα. Αυτά που βρισκω σε ηλ. μορφή με βολεύουν καλύτερα, διότι εκτός από τσιγκουνα, είμαι και αρκετά τεμπελα (το μισό Σάββατο το πέρασα ξεσκονιζοντας βιβλία και ρίχνοντας καντήλια–ετοιμασα όμως μια ντανουλα με δύο εξαντλημένα για το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων). Το μόνο βιβλίο που ψάχνω και θα ψαχνω, διότι δεν υπάρχει ούτε στα αγγλικά, είναι το Μολοχ του Τιερύ Ζονκέ. Κι αυτό, αν το βρω, πάνω από 8-10 ευρώ δεν δίνω.
@Δρουλιάνοφ είχα σκεφτεί κι εγώ το σκαναρισμα, αλλά το δικό μου "μπουζούκι" έκανε πολλη ώρα. Μετά χάλασε, κι από τότε σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα το σκαναρισμα να γίνεται σε κάποιο φωτοτυπειο.

Last edited:
Εγώ έκανα 3 χρόνια να βρω τη σειρά βιβλίων Οι έμποροι των θαλασσών της Ρόμπιν Χόμπ.
Τα μάζεψα από 4 διαφορετικά μαγαζιά. 😓😓😓
Τότε δε διάβαζα στα αγγλικά, αλλιώς δε θα τα έψαχνα και θα τα αγόραζα κατευθείαν.
Επίσης, έκανα 2 χρόνια+ να βρω την τριλογία το Έπος των Φαρσιερ της ίδιας.
Είχα το 1ο βιβλίο, οπότε δεν ήθελα τα άλλα δυο να είναι στα αγγλικά.
Το 2ο τόμο που είναι δυσεύρετος τον βρήκα πέρσι στη Λέσχη.

Έψαχνα το βιβλίο Το Τσίρκο της Νύχτας της Έριν Μόργκενστερν, αλλά τζίφος... 😢
Το πήρα στα αγγλικά...

Τώρα ψάχνω το Κόκκινη Ανατολή του Πιρς Μπράουν, που έχει εξαντληθεί.
Ναι μεν τα περισσότερα που διαβάζω είναι στα αγγλικά, αλλά αν ένα βιβλίο έχει κυκλοφορήσει τα ελληνικά
-και δεν έχει χωριστεί σε τόμους, όπως συμβαίνει με όλα της φαντασίας-
προτιμώ να το αγοράζω στα ελληνικά.

Επίσης, έχω θέμα με τα εξώφυλλα. Προσπαθώ να αγοράζω βιβλία που δεν έχουν το εξώφυλλο της ταινία/σειράς, αν το βιβλίο έχει μεταφερθεί.
Οπότε, βασανίζομαι λίγο με αυτό το θέμα. Π.χ. έκανα 1 χρόνο να βρω Οι Μαγικές Πέτρες των Σανάρα του Τέρι Μπρούκς με το αρχικό εξώφυλλο.
Δε μου άρεσε που δε μου άρεσε η σειρά, όρεξη είχα να βλέπω τον πρωταγωνιστή. Το ίδιο έκανα και με το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε... δεν είχα καμιά όρεξη να βλέπω τον Μπεν Άφλεκ (αν και δεν έχω θέμα με τις ταινίες του). 😁

Όσο για το Σπίτι από Φύλλα, το έχω βρει και με 2000 ε + 3 ε τα μεταφορικά 🤣🤣.
Τώρα για το αν πρέπει ένα βιβλίο να έχει τέτοια τιμή, όταν δεν αποτελεί και 1η έκδοση και είναι και μεταφρασμένο είναι άλλο θέμα.
Κάποιοι θα πουν ότι είναι για τους συλλέκτες. Βέβαια η παγίδα σε αυτό είναι ότι αφού αποτελεί μετάφραση ενδεχομένως κάποια στιγμή να επανακυκλοφορήσει, οπότε αυτομάτως χάνει την αξία του σε κάθε βιβλιοθήκη συλλέκτη που υπάρχει και αυτό γιατί δεν είναι η 1η αμετάφραστη έκδοση.... ούτε είναι και του προηγούμενου αιώνα για να πεις ότι θα μετράει η παλαιότητα.

Εγώ έκανα 3 χρόνια να βρω τη σειρά βιβλίων Οι έμποροι των θαλασσών της Ρόμπιν Χόμπ.
Τα μάζεψα από 4 διαφορετικά μαγαζιά. 😓😓😓
Τότε δε διάβαζα στα αγγλικά, αλλιώς δε θα τα έψαχνα και θα τα αγόραζα κατευθείαν.
Επίσης, έκανα 2 χρόνια+ να βρω την τριλογία το Έπος των Φαρσιερ της ίδιας.
Είχα το 1ο βιβλίο, οπότε δεν ήθελα τα άλλα δυο να είναι στα αγγλικά.
Το 2ο τόμο που είναι δυσεύρετος τον βρήκα πέρσι στη Λέσχη.

Έψαχνα το βιβλίο Το Τσίρκο της Νύχτας της Έριν Μόργκενστερν, αλλά τζίφος... 😢
Το πήρα στα αγγλικά...

Τώρα ψάχνω το Κόκκινη Ανατολή του Πιρς Μπράουν, που έχει εξαντληθεί.
Ναι μεν τα περισσότερα που διαβάζω είναι στα αγγλικά, αλλά αν ένα βιβλίο έχει κυκλοφορήσει τα ελληνικά
-και δεν έχει χωριστεί σε τόμους, όπως συμβαίνει με όλα της φαντασίας-
προτιμώ να το αγοράζω στα ελληνικά.

Επίσης, έχω θέμα με τα εξώφυλλα. Προσπαθώ να αγοράζω βιβλία που δεν έχουν το εξώφυλλο της ταινία/σειράς, αν το βιβλίο έχει μεταφερθεί.
Οπότε, βασανίζομαι λίγο με αυτό το θέμα. Π.χ. έκανα 1 χρόνο να βρω Οι Μαγικές Πέτρες των Σανάρα του Τέρι Μπρούκς με το αρχικό εξώφυλλο.
Δε μου άρεσε που δε μου άρεσε η σειρά, όρεξη είχα να βλέπω τον πρωταγωνιστή. Το ίδιο έκανα και με το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε... δεν είχα καμιά όρεξη να βλέπω τον Μπεν Άφλεκ (αν και δεν έχω θέμα με τις ταινίες του). 😁

Όσο για το Σπίτι από Φύλλα, το έχω βρει και με 2000 ε + 3 ε τα μεταφορικά 🤣🤣.
Τώρα για το αν πρέπει ένα βιβλίο να έχει τέτοια τιμή, όταν δεν αποτελεί και 1η έκδοση και είναι και μεταφρασμένο είναι άλλο θέμα.
Κάποιοι θα πουν ότι είναι για τους συλλέκτες. Βέβαια η παγίδα σε αυτό είναι ότι αφού αποτελεί μετάφραση ενδεχομένως κάποια στιγμή να επανακυκλοφορήσει, οπότε αυτομάτως χάνει την αξία του σε κάθε βιβλιοθήκη συλλέκτη που υπάρχει και αυτό γιατί δεν είναι η 1η αμετάφραστη έκδοση.... ούτε είναι και του προηγούμενου αιώνα για να πεις ότι θα μετράει η παλαιότητα.
Ναι ναι συμφωνώ σε αυτό που λες για τα εξώφυλλα και εγω το ίδιο... Όπως και για την ανάλυση για τη τιμή στο Σπίτι απο φύλλα

@Αλουκαρδ Μίλησα σήμερα με εκδόσεις Πόλις. Με βεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να εκδόσουν ξανά το σπίτι από φύλλα επίσης ρώτησα και άνθρωπο που είναι μέσα στο χώρο του βιβλίου και έχει επαφές με εκδοτικούς και με βεβαίωσε και αυτός οτι κανένας εκδοτικός οίκος δεν έχει αγοράσει τα δικαιώματα οπότε δεν ισχύει. Τουλάχιστον αυτά μου είπαν οι πηγές μου.

@Αλουκαλα δε σημαίνει ότι δεν θα επανακυκλοφορησει πότε. Το ίδιο πίστευαν για κάποια βιβλία του Κίνγκ, αλλα τελικα κυκλοφόρησαν.

@Αλουκαρδ καλά ναι ισχύει και αυτό.
Βέβαια πιο οικονομικό βγαίνει να μάθει κάποιος αγγλικά σε επίπεδο Γ2, παρά να δώσει 2000 ε για να το πάρει.
Οπότε μαθαίνει αγγλικά (ή κάποια άλλη γλώσσα - έχει μεταφραστεί το λιγότερο σε 10 γλώσσες) και αγοράζει την αγγλική έκδοση και τελειώνει.

@Σελεφά ναι είναι μια λύση αυτή, αλλα είπαμε με κάτι πιο εύκολο, γτ έτσι όπως είναι η δομή του συγκεκριμένου βιβλίου πιο εύκολο θα είναι να ξαναδωσω για lower πιστεύω :σαςευχαριστώ:

Πάντως αυτό με τις παλιές η πρωτες εκδόσεις είναι μικρόβιο που άμα το κολλήσεις δεν καθαρίζεις εύκολα.
Μπαίνεις στη διαδικασία του "συλλεκτικού" και εκεί υπάρχει εκμετάλλευση.
Τα παλαιοβιβλιοπωλεια πάντως έχουν πολύ καλά και οργανωμένα e shop για να κοιταξετε

Είναι πολλά που ψάχνω χρόνια.
Αυτό που ψάχνω πιο συχνά είναι το "εργοστάσιο εφιαλτών" του Τόμας Λιγκότι από οξύ. Και το "Ελεν" του Αλεξάντερ Τρόκκι. Θα τα βρώ, που θα μου πάνε.

@Αλουκαρδ το σπιτι από φύλλα εμφανίζεται σε 2 βιβλιοθήκες. Στο πανεπ. Ιονίου και στην αναγν. Λεσχη του πανεπ Αθηνών (Ιπποκράτους 11). Ρίξε ένα τηλέφωνο και πες μας. Μάλλον ενδιαφέρει αρκετούς.

@Δρουλιάνοφ Στην αναγν. λέσχη που ανέφερες μπορείς να το πάρεις το βιβλίο ή μόνο να διαβάσεις στο συγκεκριμένο χώρο;
Καλό είναι να ελέγχουμε τις δημόσιες βιβλιοθήκες. Έχουν και ηλεκτρονική αναζήτηση από το ίντερνετ.
Συνήθως αν θέλεις ένα βιβλίο, αφήνοντας μια ταυτότητα δε λένε όχι να στο δώσουν για φωτοτυπίες. Ειχα πάρει παλιά από τους συγκεκριμένους βιβλία. Όμως τώρα με τα πρωτόκολλα κοβιντ μπορεί να μη καταφέρεις καν να μπεις σε κάποιες βιβλιοθήκες.
Διεύθυνση:Ιπποκράτους 15
Τηλέφωνο:210 368 8219

Παλιότερα που με ενδιέφερε έψαχνα να βρώ το όνειρο του μισσιπή από Martin και παντού ήταν εξαντλημένο. Ο Martin θεωρείται από τους top συγγραφείς και μου έκανε εντύπωση.

Βέβαια τελικά αποφάσισα πως αν αγοράσω από Martin θα είναι βιβλίο από το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου.

Παλιότερα που με ενδιέφερε έψαχνα να βρώ το όνειρο του μισσιπή από Martin και παντού ήταν εξαντλημένο. Ο Martin θεωρείται από τους top συγγραφείς και μου έκανε εντύπωση.

Βέβαια τελικά αποφάσισα πως αν αγοράσω από Martin θα είναι βιβλίο από το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου.
Το όνειρο του Μισσισιπή το είχα βρει σε βιβλιοθήκη, λογικά εαν ψάξεις θα το βρεις. Είναι κάπως ιδιαίτερο βιβλίο γιατί ισορροπεί μεταξύ αληθινών ιστορικών γεγονότων και φαντασίας. Η σειρά το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου κινείται σε καθαρά φανταστικά πλαίσια, αν και ορισμένα γεγονότα βασίζονται σε ιστορικά συμβάντα, και κατά την γνώμη μου είναι πιο καλογραμμένο και πιο ενδεικτικό της γραφής του Μάρτιν.