Βιβλία με αφιερώσεις

Υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου λίγα, πολύ λίγα βιβλία, με την αφιέρωση και την υπογραφή του συγγραφέα τους στην πρώτη σελίδα. Αυτό είναι κάτι που, όπως και να το κάνουμε, δίνει μια άλλη... αίγλη στο βιβλίο και αν μη τι άλλο, κάθε φορά που διαβάζω την αφιέρωση θυμάμαι την συνάντησή μου ή την επαφή μου με τον συγγραφέα.

Τα βιβλία με αφιερώσεις που έχω είναι:

Το Ανεμώλια του Ισίδωρου Ζουργού, το οποίο το αγόρασα από μια παρουσίαση του συγγραφέα.

Το παιδικό Ρίκι της Λείας Χατζοπούλου - Καραβία, η οποία μου το χάρισε κάποτε για την κόρη μου.

Το The Same Stuff as Stars της Katherine Paterson, η οποία είχε την καλοσύνη να μου στείλει αυτό και κάποια άλλα βιβλία της, όταν την πληροφόρησα ότι ασχολούμαι ερευνητικά με το έργο της.

Εσείς έχετε κάποιο βιβλίο με αφιέρωση;

Last edited by a moderator:
Δεν νομίζω ότι έχω κάποιο βιβλίο αφιερωμένο σε μένα, αλλά έχω αρκετά μεταχειρισμένα, αγορασμένα είτε από παλαιοβιβλιοπωλεία, είτε από το ίντερνετ, με αφιερώσεις.

Έχω ένα βιβλίο της Andrea Dworkin, το "Our blood", με μια πολύ δυσανάγνωστη αφιέρωση, που γράφει:
For Nancy
In sisterhood
Andrea Dworkin
(αυτό το είχα αγοράσει απ' το alibris)

από παλαιοβιβλιοπωλείο των Αθηνών είχα αγοράσει το βιβλίο του Χριστόφορου Μηλιώνη "Παπαδιαμάντης και ηθογραφία" με αφιέρωση που γράφει:
Στον ποιητή
Αλέξη Σταμάτη
με την αγάπη μου
Χ. Μ.

(ο μέγας ...ποιητής αμφιβάλλω αν το διάβασε καν, το έχω σε πολύ καλή κατάσταση)

Νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλα λίγα τέτοια στη βιβλιοθήκη μου, αν και δεν εντοπίζω αυτή τη στιγμή κανένα άλλο. Επίσης έχω πολλά βιβλία μεταχειρισμένα που έχουν πάνω άλλου είδους αφιερώσεις ("Στη Γεωργία, με αγάπη, η μαμά"), σε βιβλία που δόθηκαν κάποτε ως δώρα, αφιερώσεις που προσωπικά με συγκινεί πολύ να διαβάζω.

Αφιερωση απο συγγραφεα ειμαι σχεδον σιγουρη πως εχω μονο απο την Λοτη Πετροβιτς Ανδρουτσοπουλου,αγαπημενη μου κατα την παιδικη ηλικια....
Εχω και εγω αφιερωσεις σε βιβλια απο ανθρωπους που μου τα δωρησαν και ειναι κατι πολυ ομορφο!!!!

Και εγώ έχω κάποια με προσωπικές αφιερώσεις.

Με αφιέρωση συγγραφέα έχω ''Το μακρύ ζεϊμπέκικο'' του αείμνηστου Νίκου Κοεμτζή. Την μοιράζομαι μαζί σας.

Έχω κι εγώ μια αφιέρωση από την Αλκυόνη Παπαδάκη στο βιβλίο της "Αν ήταν όλα αλλιώς..."
Έχω όμως και μια ιδιαίτερη αφιέρωση. Όχι χειρόγραφη, αλλά έντυπη. Μου αφιερώνεται, μαζί με τα παιδιά της, το βιβλίο της Μίτσης Πικραμένου "Η κυρία με τα μαύρα", που αναφέρεται στη βιογραφία της Πηνελόπης Δέλτα. Βοήθησα στις διορθώσεις και με κάποιες ιδέες, αλλά σίγουρα ήταν μεγάλη τιμή αυτή η αφιέρωση και αμφιβάλλω αν την άξιζα. Μόλις εκδόθηκε. Για 10 ακόμα ημέρες θα έχει ο Ιανός την αποκλειστικότητα.

Εχω μονο δυο βιβλια με αφιερωση. Ειναι απο τη Βικτορια Χισλοπ, το διασημο "Νησι" κ το λιγοτερο διασημο "Νημα". Ειναι απο παρουσιαση που εκανε η συγγραφεας εδω στην Κατερινη και ειχα χαρει πολυ που την ειδα απο κοντα. Ηξερε κ λιγα ελληνικα :)

Επισης εχω κ το τελευταιο Χαρι Ποτερ (κ οι κληροι του θανατου) στην συλλεκτικη εκδοση του Ψυχογιου, με το σκληρο μαυρο εξωφυλλο, τις χρυσες σελιδες, και τη χρυση υπογραφη της Ροουλινγκ στο εξωφυλλο. Πιανεται;

Επισης εχω κ το τελευταιο Χαρι Ποτερ (κ οι κληροι του θανατου) στην συλλεκτικη εκδοση του Ψυχογιου, με το σκληρο μαυρο εξωφυλλο, τις χρυσες σελιδες, και τη χρυση υπογραφη της Ροουλινγκ στο εξωφυλλο. Πιανεται;
Δεν ξερω αν πιάνετε πάντως νομίζω το θέλω κι εγώ :γιούπι::τρέλα:
Επίσης θέλω να πω πως δεν έχω κανένα βιβλίο με υπογραφή από συγγραφέα... :ωιμέ:

Μου αρέσει να έχουν τα βιβλία μου προσωπική αφιέρωση από τον/την συγγραφέα τους. Είναι σημαντικό για μένα. Έχω όλα τα βιβλία της Βαμβουνάκη με προσωπικές αφιερώσεις προς το άτομό μου, του Καρακάση (ο οποίος κάνει πολύ ωραία γράμματα!), της Μαντά, της Οικονόμου, ένα Χάρι Πότερ της Ρόουλινγκ (συγκεκριμένα το τελευταίο "Οι κλήροι του θανάτου")...άλλα δεν θυμάμαι, πρέπει να ανατρέξω στην βιβλιοθήκη μου!
Έχω βέβαια και άλλα με υπέροχες αφιερώσεις φίλων μου για τα γενέθλιά μου ή απλώς σαν δώρο, αλλά προσωπικά δεν με συγκινούν και τόσο όσο αυτές των συγγραφέων.

Σιγά βρε Χρυς! Όταν είναι να συναντήσεις μια συγγραφέα, δεν χρειάζεται να παίρνεις μόνο το καινούριο της βιβλίο να στο υπογράψει. Μπορείς να πάρεις μαζί σου και 2 προηγούμενα της, που τα έχεις σπίτι σου να στα υπογράψει εκεί.

Επίσης, άκρως πληροφοριακά, οι Εκδόσεις Ψυχογιός με τις οποίες συνεργάζονται πολλοί συγγραφείς, πχ Βαμβουνάκη μπορούν να σου αποστείλουν ενυπόγραφα αντίτυπα με χειρόγραφη αφιέρωση από τον συγγραφέα προς το άτομό σου, όταν το ζητήσεις μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα των εκδόσεων.

Επίσης, άκρως πληροφοριακά, οι Εκδόσεις Ψυχογιός με τις οποίες συνεργάζονται πολλοί συγγραφείς, πχ Βαμβουνάκη μπορούν να σου αποστείλουν ενυπόγραφα αντίτυπα με χειρόγραφη αφιέρωση από τον συγγραφέα προς το άτομό σου, όταν το ζητήσεις μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα των εκδόσεων.
Αυτο ισχυει μονο για Ελληνες ή κ για ξενους συγγραφεις;;;;;

Μελουζίνα, δε θα σκεφτόμουν ποτέ να πάρω πολλά βιβλία του ίδιου συγγραφέα για να μου τα υπογράψει. Ενδιαφέρον σίγουρα :)

Ούτε για τον Ψυχογιό το ήξερα. Να υποθέσω ότι τα ενυπόγραφα αντίτυπα είναι πιο ακριβά από τα απλά;

Να υποθέσω ότι τα ενυπόγραφα αντίτυπα είναι πιο ακριβά από τα απλά;

Όχι βέβαια! Είναι στην ίδια τιμή, μην σου πω ότι θα έχεις και μια μικρή έκπτωση επειδή σου τα στέλνουν κατευθείαν από τον εκδοτικό οίκο. Με κούριερ τα αποστέλλουν πάντα να ξέρεις.

Αλίκη, μέχρι τώρα έτυχε να πάρω μόνο Ελλήνων συγγραφέων και όχι ξένων, αλλά δεν το νομίζω να το κάνουν αυτό με τους ξένους. Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια...θα το κάνω όμως. Πάντως, να ξέρετε ότι αργούν να έρθουν στα χέρια σας, δλδ μπορεί να χρειαστούν και 2-3 εβδομάδες κι αυτό γιατί οι Εκδόσεις προσπαθούν πάντα να έρθουν σε επαφή με τους συγγραφείς για να δώσουν την αφιέρωση που τους ζητήσαμε. Το καλύτερο βέβαια είναι αν η παραγγελία συμπίπτει με κάποια παρουσίαση που κάνουν οι συγγραφείς εκείνες τις μέρες, οπότε και το αποστέλλουν το ενυπόγραφο πιο γρήγορα!

Χμμμ... το μόνο βιβλίο που έχω με αφιέρωση είναι το ''Στα μάτια της μέδουσας'' της Βένης Παπαδημητρίου. Να διευκρινήσω εδώ πως η συγγραφέας είναι θεία μου, οπότε έχουμε δύο σε ένα!

Δεν έχω κανένα βιβλίο με προσωπική αφιέρωση του συγγραφέα αλλά δε μου έχει δημιουργηθεί κ ποτέ τέτοια επιθυμία. εχει τυχει δηλαδη να παω κ σε παρουσιαση βιβλιου κ να μην περιμενω καν μετα για να μου το υπογραψει :μαναι:

Δεν έχω κανένα βιβλίο με προσωπική αφιέρωση του συγγραφέα αλλά δε μου έχει δημιουργηθεί κ ποτέ τέτοια επιθυμία. εχει τυχει δηλαδη να παω κ σε παρουσιαση βιβλιου κ να μην περιμενω καν μετα για να μου το υπογραψει :μαναι:
Σε ψηφίζω.

Εγώ πάλι γιατρέ μου έχω άλλο πρόβλημα: όλοι όσοι θα ήθελαν να μου υπογράψουν και να χορτάσουν τη ματαιοδοξία μου έχουν πεθάνει.

...όλοι όσοι θα ήθελαν να μου υπογράψουν και να χορτάσουν τη ματαιοδοξία μου έχουν πεθάνει.
Δεν θεωρώ ματαιοδοξία να χαίρεσαι όταν σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά ή ακόμα και να επιδιώκεις να γνωρίσεις από κοντά έναν άνθρωπο, που σε άλλη περίπτωση θα παρέμενε ένα τυπωμένο ονοματεπώνυμο πάνω σε ένα εξώφυλλο. Ειδικά αν ξέρεις ότι το έργο αυτού του ανθρώπου σε γεμίζει ή σου προσφέρει κάτι. Είναι πολύ ωραίο να σου δίνεται η ευκαιρία να του πεις ένα "μπράβο, συνέχισε" ή "μπράβο, μ' αρέσει αυτό που κάνεις" και, γιατί όχι, να του δίνεις το αντίτυπό σου να στο υπογράψει.