Βιβλία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γεια σας,

τον τελευταίο καιρό για κάποιο ανεξήγητο λόγο με γοητεύουν βιβλία που αναφέρονται στον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Όχι τόσο καθαρά ιστορικά βιβλία, αλλά περισσότερο λογοτεχνικά έργα που να περιγράφουν ιστορίες την περίοδο εκείνη. Πρόσφατα τελείωσα την "Κλέφτρα των βιβλίων" και πραγματικά με άγγιξε η ιστορία. Ξανά διάβασα λοιπόν αμέσως τα "Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ" και "Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα".

Έχετε να μου προτείνετε κάτι αντίστοιχο?

Howard Spring I Met a Lady (1961) Στο προτείνω ανεπιφύλακτα φίλε, καθώς και άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα.

Χα! Χαίρομαι που ρώτησες! :διάβασμα8:

Φέτος διάβασα το τελευταίο βιβλίο Κέιτ Άτκινσον, με τίτλο
"Ζωή μετά τη ζωή", και το οποίο αναφέρεται στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με έναν αρκετά παράξενο τρόπο. Το βρήκα αρκετά καλό, και είχε όντως ενδιαφέρουσα σύλληψη, ρίξ' του μια ματιά.

Δεν ξέρω αν διαβάζεις στα αγγλικά, αλλά σε περίπτωση που η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο, και αφού σου άρεσε η Κλέφτρα των βιβλίων, σίγουρα θα ευχαριστιόσουν και το
Between Shades of Gray της Ruta Sepetys, ένα πολύ όμορφο βιβλίο που σε στοιχείωνει για καιρό αφού το κλείσεις.

Τέλος, είναι και το κλασσικό
"Γαλλική Σουίτα" της Irene Nemirovsky που πραγματικά δίνει μια αίσθηση πώς ήταν η ζωή στην Γαλλία υπό τη γερμανική κατοχή, και θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ όταν μιλάμε για βιβλία με θέμα το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, άσχετα από τον ανορθόδοξο τρόπο που πραγματοποιήθηκε η δημοσίευσή του.

Last edited:
Εγώ με την σειρά μου θα σου πρότεινα το "Σφαγείο Νο5" του Κουρτ Βονεγκατ. Μια διαφορετική ματιά στον ΒΠΠ από έναν μεγάλο συγγραφέα!!

Κατά την γνώμη ο Χάρι Πότερ αποτελεί μια αλληγορική απεικόνιση του Β΄Π.Π.

Βόλντεμορτ= Χιτλερ
Θανατοφάγοι= Ναζί
Μάγκλς= Εβραίοι