Πριν λίγο τελείωσα τους Άθλιους , νομίζω κανένα βιβλίο μέχρι τώρα δεν με έκανε να νιώσω όπως οι Άθλιοι, .Τι να πει πρώτα κανείς γι' αυτό το αριστούργημα ;Ότι και να πω θα είναι λίγο , οι χαρακτήρες από τον σημαντικότερο μέχρι και τον πιο ασήμαντο μοιάζουν τόσο αληθινοί που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως δεν υπήρξαν ποτέ.Τα γεγονότα συγκλονιστικά που σου προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα κάθε φορά , θλίψη, χαρά , αγωνία... Ένιωθα τόσο έντονα την αγωνία του Γιάννη Αγιάννη , τον πόνο της Φαντίνας , την αγωνία και το φόβο της Τιτίκας ....... Στο τέλος βρέθηκα να μη μπορώ να διαβάσω τις τελευταίες σελίδες από τα δάκρυα και θέλω να τονίσω εδώ πως δεν έχω κλάψει ποτέ με βιβλίο.
Είναι ένα αριστούργημα με όλη της σημασία της λέξης !
Είναι ένα αριστούργημα με όλη της σημασία της λέξης !
Είχε πολλές έντονες στιγμές που με άγγιξαν όμως η στιγμή που ο Αγιάννης μαθαίνει για τον Γιαστούρα (πως τον καταδικάζουν αντί για εκείνον) η αγωνία που πέρασε, όλα τα συναισθήματα που ένιωθε ήταν λες και τα ένιωθα κι εγώ, λες και ήμουν εκεί δίπλα, λες και για λίγο μπήκα κι εγώ στη θέση του και ένιωσα αυτή την αγωνία και το φόβο ..η αντίδραση του ήταν δικαιολογημένη και τόσο ανθρώπινη και είναι η στιγμή που με άγγιξε ίσως λίγο περισσότερο από όλες τις άλλες.