Αστρονομία είναι εξαιρετική επιστήμη και απ’ ό,τι ξέρω από φίλο Φυσικομαθηματικό, στον κλάδο τους υπάγεται. Δηλώνω συμμετοχή αν κάποιος ανάμεσά μας έχει αυτή την ιδιότητα και θέλει να μας καθοδηγήσει σε αναγνώσματα σωστά και προσιτά. Θα πάω και παρά πέρα. Αυτό που ξέρω ότι γίνεται ερασιτεχνικά ας πούμε στην Αγγλία. Νύχτες έναστρες με ξαστεριά, sky watching ή star gazing...στο ύπαιθρο...Το διαδίκτυο έχει ένα σωρό πληροφορίες πάνω σ’ αυτό. Μακάρι να γινόταν κι εδώ, δεν το έχω ψάξει...θα’ μ’ άρεσε.
Εγώ θα συνιστούσα τα βιβλία του εξαιρετικού κ. Γιώργου Γραμματικάκη...όπως “Η κόμη της Βερενίκης”, την οποία αγαπώ πολύ σαν βιβλίο με πολλαπλές ιδιότητες.
Όσον αφορά στην αστρολογία προσωπικά κι επειδή στο αντικείμενό μου έχω έρθει σε επαφή με αριστουργήματα του είδους σε παλιά βιβλία, τέτοια βιβλία με ενδιαφέρουν πολύ, έως τρέλας, αλλά και από επαγγελματική διαστροφή λόγω των συμβολισμών... Πιστέψτε με υπάρχουν καταπληκτικοί συμβολισμοί που αφορούν στους αστερισμούς και το ουράνιο στερέωμα...κι εγώ ψάχνω και περισυλλέγω ό,τι μπορώ...Δεν πετάω τίποτα. Και δεν μιλώ για το ωροσκόπιο της εφημερίδας ή του περιοδικού ή κι εγώ δεν ξέρω...