Αστικοί μύθοι και θρύλοι και ψευτοεπιστημονικές θεωρίες

Χέντριξ και Χιώτης...:όχισουλέω:

Τελευταία βλέπω αναπαράγεται για ακόμη μια φορά αυτή η ανοησία με τον Χέντριξ και τον Χιώτη...
Ότι δηλαδή ο πρώτος θαύμαζε τον δεύτερο και μάλιστα τον επαινούσε ως δεξιοτέχνη! Κι όχι μόνο αυτό.. Πήγαινε και τον άκουγε και ουσιαστικά "έπαιρνε μαθήματα δεξιοτεχνίας"..:ουχ:

Ειλικρινά πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει αυτή την ιστορία;;; :)

Το κακό είναι ότι τον συγκεκριμένο μύθο τον αναπαράγουν και σχετικά σοβαρές σελίδες όπως η Μηχανή του Χρόνου κλπ κλπ...

Ο Χιώτης ήταν ένας μεγάλος μουσικός και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού.
Δεν χρειάζεται μύθους και θρύλους για να το πιστοποιήσει κανείς αυτό...

Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι 2 μουσικοί ουδέποτε είχαν συναντηθεί και αγνοούσε ο ένας την ύπαρξη του άλλου...
 
:μουάχαχα: είχα πετύχει Αμερικανό σε σχόλια στο γιουτουμπ που τον είχαν φλομώσει οι Έλληνες στο παραμύθι και εκείνος το πίστεψε!
Ο Χέντριξ, αν δεν κάνω λάθος, τον Ρόρυ θαύμαζε και όχι τον Χιώτη.
Edit: Με ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα πως ούτε αυτό πρέπει να ισχύει.:γρμβ:
 
Last edited:
Θα εκπλαγείς Τσίου!!:)

Ούτε τον Ρόρυ θαύμαζε!! :ναι:
Και λογικό είναι... Όταν ο Γκάλαχερ ξεκινούσε να γίνεται γνωστός ο Τζίμι είχε πεθάνει!!
 
Τώρα μόλις έπεσα σε αυτήν την πληροφορία και ήμουν έτοιμη να κάνω τρίτο edit. Αυτό με τον Χιώτη δεν το πίστεψα ποτέ, και αναρωτιόμουν, όπως κι εσύ, πως γίνεται να είναι τόσο διαδεδομένο. Ενώ μόλις πέτυχα την δήθεν δήλωση του Χέντριξ για τον Ρόρυ, αμέσως το έχαψα :χαχα:
 
Η ιστορία με τον Χιώτη και τον Χέντριξ μυρίζει από μακριά αρλούμπα...

Δεν θα πω κάτι από σεβασμό στην Μαίρη Λίντα, η οποία είχε δηλώσει σε εκπομπή του Στηνυγειασας Παπαδόπουλου, ότι θυμόταν τον Χέντριξ να έρχεται στα μαγαζιά που τραγουδούσαν μαζί με τον Χιώτη και μάλιστα μιλούσαν με τις ώρες για τεχνικά θέματα... :μαναι:
Φαίνεται πως και την ίδια την εξυπηρετεί κάπου η όλη ιστορία για να έχει να λέει κάτι!!

Εντάξει αυτό με τον Γκάλαχερ τρώγεται...
 
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Τι μου θύμισες! Την είχα πετύχει και σε άλλη εκπομπή να το λέει και είχα χαζέψει! (ΑΛΛΑ είναι συμπαθέστατη)
 

Επίσης υπάρχει και ΑΥΤΗ η θεωρία
Και αυτή σίγουρα! :))))

Δυστυχώς είναι στην φύση των ανθρώπων να απομακρύνονται από το προφανές και αποδεικτέο και να ψάχνουν για το εξεζητημένο... Ειδικά εδώ στην Ελλάδα μας αρέσει ιδιαιτέρως!
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολλές και διάσπαρτες. Και σε διάφορα θέματα. Μέχρι και βουλευτές κάνουν τέτοιες ερωτήσεις στην Βουλή!!!
Τα πράγματα είναι απλά! Ένας ψυχοπαθής φαν σκότωσε τον Τζον Λένον έχοντας στην κωλοτσέπη του τον "Φύλακα στην σίκαλη". Γιατί; Γιατί απλά ήταν σάικομπάμπα!! Το γεγονός αυτό μπορεί να συνδεθεί με το οτιδήποτε μέσα από ένα συνωμοσιολογικό πρίσμα. Ακόμα και με την πτώση της τιμης των σιτηρών. Δεν είναι δύσκολο... Φαντασία να υπάρχει και καλή θέληση! :))

Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως όλα είναι αγγελικά πλασμένα, αλλά οι περισσότερες θεωρίες βγάζουν μάτι.Μεταφέρω εδώ την κουβέντα για να μην γίνει το Ράδιο Φάρος άνω κάτω:)
 
Last edited:
Αν θυμάμαι καλά σε ένα επιστημονικό κείμενο που διάβασα, αυτή η άποψη περί φυτών ότι μεγαλώνουν γρηγορότερα όταν «ακούν» μουσική, δεν είναι τωρινός μύθος.

Τον 18 αιώνα ένας επιστήμονας μάλιστα, είχε πει ότι μπορούσε να μετρήσει τις αλλαγές ενός φυτού με την χρήση ρεύματος.

Βέβαια καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι επιστήμονες διεξήγαγαν νέες μελέτες και δεν παρατηρήθηκα καμία μα καμία αλλαγή στα φυτά λόγω της μουσική, οποιοδήποτε είδος και αν είναι αυτό.

Η μόνη αλλαγή στην χημική σύσταση των φυτών, παρατηρήθηκε όταν ένα άτομο μιλούσε στα φυτά για πολλά λεπτά καθημερινώς και αυτό συμβαίνει διότι μέσω της αναπνοής μεταφέρονται χημικά συστατικά και ουσίες του ανθρώπινου οργανισμού, αν θυμάμαι καλά το αποτέλεσμα ήταν να μαραθεί το φυτό.


ΥΓ. Ένας αστικός μύθος, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά ακόμη για Γερμανούς, Εβραίους, Ιταλούς και Ισπανούς κλπ, είναι η χρήση των ελληνικών ως πρώτη γλώσσα στις ΗΠΑ.
 
Last edited:
Ένας αστικός μύθος, ο οποίος είχε φιλοσοφικές διαστάσεις αρχικώς είναι η ΨΥΧΗ και η αύρα της ψυχής.

Φυσικά η ψυχή δεν υπάρχει, απλά η νευροχειρουργική θεωρεί ως «ψυχή» τις εγκεφαλικές λειτουργίες του εγκεφάλου και την σύναψη νέων νευρολογικών συνδέσμων
ή την αύξηση των νευρώνων από κατά την διάρκεια της ενηλικίωσης του ανθρώπου. Η αύρα της ψυχής δεν υπάρχει, τον μόνο που υπάρχει είναι η θερμότητα που
δημιουργεί το σώμα μας, εξαιτίας κυτταρικών επιδράσεων. Την θερμοκρασία του σώματος, μπορεί να παρατηρηθεί με τις θερμικές κάμερες και τα διάφορα σημεία τα οποία είναι είναι πιο κρύα
πχ άκρα του σώματος και ζεστότερα κοντά στην καρδιακή και την κοιλιακή χώρα.
 
ΥΓ. Ένας αστικός μύθος, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά ακόμη για Γερμανούς, Εβραίους, Ιταλούς και Ισπανούς κλπ, είναι η χρήση των ελληνικών ως πρώτη γλώσσα στις ΗΠΑ.
Αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί τόσες φορές που πλέον μυθικά θα είναι τα άτομα που ακόμα τον πιστεύουν!!!:χαχα:
 
Για τους υπόλοιπους λαούς ισχύει το ίδιο, σε κάθε χώρα υπάρχει και ο αντίστοιχος μύθος, για Γερμανούς, γερμανικά, για Εβραίους, εβραϊκά, για Ιταλούς, ιταλικά, για Ισπανούς, ισπανικά, νομίζω ακόμη και για Γάλλους ισχύει αυτό.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ένας αστικός μύθος, ο οποίος είχε φιλοσοφικές διαστάσεις αρχικώς είναι η ΨΥΧΗ και η αύρα της ψυχής.

Φυσικά η ψυχή δεν υπάρχει, απλά η νευροχειρουργική θεωρεί ως «ψυχή» τις εγκεφαλικές λειτουργίες του εγκεφάλου και την σύναψη νέων νευρολογικών συνδέσμων
Δεν ειναι ακριβως ετσι, επειδη "ψυχη" ειναι λεξη που μπορει να αναφερεται σε διαφορετικα πραγματα, ενιοτε μεταφορικα.

Επισης η θεωρια της αυρας δεν αναφερεται οπωσδηποτε στην ψυχη, αν και προεκταση αυτης της θεωριας μπορει να ειναι και ετσι, δεν εχω ακουσει ποτε να λενε 'αυρα της ψυχης'.
 
Η ψυχή πιστεύουν ακόμη ότι υπάρχει, με την πραγματική της έννοια και όχι με την αλληγορική.

Η μεταθανάτιος ζωή, τι είναι;

Όσο για την αύρα της ψυχής είναι καθημερινό θέμα, στην παραφιλολογία ή παραεπιστήμη, χρησιμοποιείται ακόμη και από καφετζούδες, μέντιουμ κλπ.

Η λέξη αύρα, πέραν της ψυχής συνδέεται εκφραστικά, με την αύρα του ανθρώπου και την αύρα του σώματος.


https://el.wiktionary.org/wiki/αύρα

υποθετικό, ορατό από μυημένους, υλικό που περιβάλλει ζωντανά ή νεκρά αντικείμενα
https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE#Αρχαία_ελληνικά_(grc)

το αθάνατο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης ή το ψυχικό σκέλος της ανθρώπινης ύπαρξης, η ψυχή, ο ψυχισμός
το πνεύμα ενός νεκρού
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η ασπαρτάμη δεν φαίνεται να είναι καρκινογόνος

Μια ιστορία που ανακυκλώνεται είναι πως η ασπαρτάμη προκαλεί καρκίνο. Προσωπικά, δεν είμαι από τους πρώτους ενδιαφερόμενους στο θέμα καθώς δεν χρησιμοποιώ ποτέ ζάχαρη (εκτός από όση υπάρχει ήδη μέσα σε κάποιο φαγητό, ψωμί κτλ. που θα πάρω). Ακόμα κι όταν μαγειρεύω, χρησιμοποιώ μέλι, αν χρειαστεί κάτι κάπου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έχω παρατηρήσει πως όταν κάποιος μου λέει "η ασπαρτάμη προκαλεί καρκίνο", απλά του το είπε κάποιος ή "το διάβασε στο ίντερνετ" :ρ

Σταθερά υποκείμενο κακής πίστεως ο υποφαινόμενος, προσπαθώ πάντοτε να διασταυρώσω πηγές αλλά κυρίως να βρω κάποια πηγή αυθεντίας. Ρίχνοντας μια ματιά τώρα, βλέπω πως η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη όσες έρευνες έχουν γίνει πάνω στο θέμα, αποφαίνεται πως δεν έχει αποδειχτεί κάποια σχέση ανάμεσα στην ασπαρτάμη και τον καρκίνο, σε αυτό το άρθρο: Ασπαρτάμη.

Για την ώρα, θα πάρω τον λόγο τους πάνω από αυτόν του δεύτερου τυχόντα.
 
Λοιπόν Φάρε πάνω σε αυτό που λες κάτι.
Τελευταία λόγω κάποιων ΜΚΟ της Γερμανίας έχει ανακύψει ένα θέμα σχετικά με την φρουκτόζη. Ποιο θέμα; Κλασικά ότι προκαλεί καρκίνο...:ουχ:
Δυνητικά ότι βάζουμε στο στόμα μας (φαγώσιμο :)))) ) μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
Το κρέας λόγω ψησίματος, τα ψάρια λόγω βαρέων μετάλλων, τα λαχανικά λόγω φυτοφαρμάκων, το νερό λόγω μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και πάει λέγοντας.

Κάπου εκεί μέσα θα βρει κανείς και τεχνητές γλυκαντικές όπως η ασπαρτάμη ή η ζαχαρίνη.
Ο κόσμος τρομάζει εύκολα και κυρίως έχει μια τάση να εμπιστεύεται τα κάθε λογής μπλογκ ή τον κάθε τσαρλατάνο, θεωρώντας ότι τα Πανεπιστήμια και τα Κέντρα Ερευνών οδηγούνται από σκοτεινά συμφέροντα και δεν πρέπει να τα εμπιστευόμαστε!!

Η διαφορά μεταξύ του "μπορεί να προκαλέσει καρκίνο" με το "προκαλεί καρκίνο" είναι απλά τεράστια...
Δυστυχώς δεν έχουν όλοι το υπόβαθρο να το εκτιμήσουν αυτό οπότε καταλήγουμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα τύπου "πωπω το γάλα προκαλεί καρκίνο γιατί το είπε ένας, σε ένα κάναλι μια φορά κλπ κλπ κλπ"
Ξέρετε τι προκαλεί καρκίνο αποδεδειγμένα;
Η ραδιενέργεια και τα ραδιοϊσότοπα. Όσοι έχουν εκτεθεί σε αυτά (για πολύ ώρα και σε μεγάλο βαθμό) μετά από λίγο καιρό βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα. Ακόμα και ο Πέτρος και η Μαρία Κιουρί πέθαναν από την έκθεση τους στην ακτινοβολία.
Αυτό αποδεικνύεται και επιστημονικά!!

Το ότι όμως η ασπαρτάμη προκαλεί καρκίνο και ότι ο χυμός ροδιού τον θεραπεύει απλά είναι θεωρίες (ακόμα ευτυχώς) ανυπόστατες...
 
Top