Από πού το παρωνύμιό σου;

Μιας και βρήκα αυτό το νήμα να πω κι εγώ από που είναι παρωνύμιο μου!!

Φυσικά Νικόλας είναι το κανονικό μου όνομα και το Κιντ το δανειστηκα από το βασικό χαρακτήρα ενός αγαπημένου βιβλίου, τον "Ματωμένο Μεσημβρινό" του Κ. Μακάρθυ.

ΥΓ: Τα 37 χρόνια δεν ξέρω βέβαια αν δικαιολογούν το Κιντ!!!:φρύδια::φρύδια::φρύδια:
ένα άτομο που γουστάρει τον τζόγο όπως εγώ... φυσικά δεν θα έδινε καμία απολύτως σημασία στο κιντ... αλλά θα ήταν σίγουρο ότι πήρες το παρωνύμιό σου από τον Νικ δε Γκρικ.:)))


Εγώ έχω πει σε κάποια από τις πρώτες μου αναρτήσεις, ότι το παρωνύμιό μου είναι μετάφραση από τα ελληνικά στα ελληνικά του ονόματός μου, και ήταν έμπνευση της στιγμής, μιας και ήθελα να σχολιάσω κάτι σε ένα νήμα όπου ο Φαροφύλακας μετέφραζε Καββαδία από τα ελληνικά στα ελληνικά.
 
Last edited:
Λέτρω, η ονειροπόλα ηρωίδα του αγαπημένου βιβλίου της παιδικής μου ηλικίας, "Η μωβ ομπρέλα" της Άλκης Ζέη.
Και εγώ έχω διαβάσει το βιβλίο αυτό , ωστόσο το όνομα δε μου λέει κάτι... Το δικό μου παρώνυμιο νομίζω είναι προφανές λέγω>λέξη+θηρώ=κυνηγώ
 
Γιατί λατρεύω το Παρίσι έτσι απλά!!! Είμαι μια Παριζίανα που δεν έχει πάει ποτέ της στο Παρίσι:χαχα:
(όπως έλεγε και η Βλαχοπούλου):))
 
ε, λοιπόν το δικό μου παρωνύμιο, το Ερημίτης, προέρχεται απο την αγάπη για τη μόνωση και την ησυχία, κάτι που θεωρώ πως πάει γάντι με την ανάγνωση! Βέβαια στις μέρες μας ζητούμενο απο τους περισσότερους αποτελεί η ησυχία και άντε να την βρεί κανείς!
 
In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro...
[Θωμάς ο εκ Κέμπης]

που πάει να πει... αναζήτησα παντού την ηρεμία και δεν την βρήκα παρά μόνο σε μια γωνιά με ένα βιβλίο...

[από τον πρόλογο του Ονόματος του Ρόδου, του Ουμπέρτο Έκο]
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Γιατί λατρεύω το Παρίσι έτσι απλά!!! Είμαι μια Παριζίανα που δεν έχει πάει ποτέ της στο Παρίσι:χαχα:
(όπως έλεγε και η Βλαχοπούλου):))
Το Παρίσι είναι πανέμορφο,να πας!!

εμένα το παρωνύμιό μου το έχω εμπνευστεί απο το... όνομά μου :ρ Δεν είχα έμπνευση την στιγμή της εγγραφής :μαναι:
 
Το δικό μου όνομα, πέρα από τον μυθιστορικό πρόσωπο είναι και ήρωας ενός καταπληκτικού ιατρού και συγγραφέα, του οποίου το όνομα και τον τίτλο του βιβλίου έχω ξεχάσει. Ήταν επιστημονικής φαντασίας και θα άξιζε να γίνει ταινία. Στο βιβλίο αυτό ο Ιάλεμος κατάφερε να μεταφέρει πνεύμα, νόηση και ψυχή από ένα γερασμένο σώμα στο σώμα του νεκρού παιδιού του με επιστημονική διαδικασία. Ψάχνω να βρω το βιβλίο και δεν το βρίσκω.
 
το δικό μου παρωνύμιο το πήρα από τον πρωταγωνιστή την ταινίας οι γενναίοι της σαμαθράκης, που τον έλεγαν αγγελόνια και ήταν μια καλλίτεχνική φύση ασπούμε...έτσι με φωνάζει ο αδερφός μου για πλάκα καθώς το κανονικό μου όνομα είναι Άγγελος
 
Εύκολα κατανοητό για τους γνώστες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, πως το παρωνύμιο "Γκανταλφίνα" προέρχεται απ' το Μάγο Γκάνταλφ (και επειδή είμαι κοπέλα, του προσέδωσα μια "θηλυκιά" μορφή :)))) ). Φανατική μέχρι το κόκαλο με τον Άρχοντα και γενικά με τη δημιουργικότητα αυτού του υπερ-ανθρώπου που περπάτησε στη γη, τον Τόλκιν, οπότε η εύρεση ενός ονόματος για τη σελίδα ήταν αυτονόητο από πού θα προερχόταν!
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Καλη φαση!

Προσπαθω να φανταστω τον Γκανταλφ στυλ Κοντσίτα :P
 
Καλησπέρα. Για να δούμε... Αρχαία Ελλάδα και Ολύμπιοι Θεοί είναι το μεγαλύτερο μου "κόλλημα", αν μπορούσα να το χαρακτηρίσω έτσι! Ο Ήφαιστος, κατ' εμέ, ήταν ο πιο παρεξηγημένος και λιγότερο προβεβλήμενος θεός της Αρχαίας Ελλάδας και ενώ πολλά πράγματα ήταν δικά του δημιουργήματα, θεωρούταν άξεστος, βρώμικος και υποδεέστερος από τους υπόλοιπους. Κατά κάποιο τρόπο, όλοι έχουμε έναν "Ήφαιστο", μέσα μας.
 
Απο την αγαπημενη μου μοτο V-Strom!!;)

Υ.Σ.Αν κάποιος διαχειριστής μπορούσε να αλλάξει από Βστρομ σε Βεστρομ
Που είναι πού εύηχο θα το εκτιμούσα πολύ
Ευχαριστώ!!!
 
Last edited:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Είναι το όνομα της ηρωίδας στο πεζογράφημα της Δ. Παπουτσή («Σε αργή κίνηση»). Το βρήκα τυχαία πέρυσι και μπορώ να πω ότι είναι μια ιδιαίτερη προσπάθεια. Άξιζε και ο χρόνος και τα χρήματα. Ψιλοταυτίστηκα με την ηρωίδα, βασικά με την αφήγησή της. Ίσως λόγω των θεμάτων.
Έτσι επειδή μου άρεσε το βιβλίο, αλλά και το ασυνήθιστο όνομα, το επέλεξα.
 
Ίσως είναι εμφανές, ίσως όχι. Το παρωνύμιό μου είναι ένωση του ονόματός μου (Λάμπρος) μ' έναν απ' τους αγαπημένους μου ήρωες από την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Άραγκορν. :)
 
Αυτός που δυσκολεύεται να διατηρήσει κάτι στη μνήμη του, που ξεχνάει συχνά.

Δεν μπορώ να θυμάμαι τα ονόματα των ηρώων στα βιβλία, πολλές φορές ούτε τους συγγραφείς, ούτε τους τίτλους, μου μένει μόνο η υπόθεση και μια γενικότερη εντύπωση για το βιβλίο. Διαβάζω για την απόλαυση της στιγμής και για τις εμπειρίες που ζω μέσα από τη ζωή των ηρώων. Άραγε ότι δε θυμόμαστε το έχουμε ζήσει;
 
Ο Μοκαντάσα αλ Σάφερ είναι ο πιο φημισμένος αναγνώστης-κυνηγός ονείρων.Οι κυνηγοί ονείρων είναι μια αίρεση Χαζάρων ιερωμένων που προστάτιδά τους ήταν η πριγκήπισα Ατέχ.Αυτοί μπορούσαν να διαβάζουν ξένα όνειρα,να κατοικούν μέσα τους και να κυνηγούν μέσα σ'αυτά ο,τιδήποτε τους υπέδειξαν.Άνθρωπο,ζώο ή πράγμα.Όλα αυτά στο "Λεξικό των Χαζάρων" του Μίλοραντ Πάβιτς,ο οποίος θα ήθελα να ήξερα τι έπαιρνε όταν έγραφε αυτό το βιβλίο.
 
Όλα αυτά στο "Λεξικό των Χαζάρων" του Μίλοραντ Πάβιτς.
Το γυναικείο ή το αντρικό αντιτυπο;:ρ Ή την έκδοση του Πατάκη;

Και αφού έπεσα σε αυτό το νημα, μια απορία: Υπάρχει η δυνατότητα απαλοιφής του Μ απο το παρωνύμιό μου; Οταν εκανα εγγραφή, δε μου έδινε το "Έλλη" διαθέσιμο..
 
Last edited:
Top