Από πού το παρωνύμιό σου;

Το "Άσκα" (Asuka Kazama) ήθελα για παρωνύμιο αλλά δεν ήταν διαθέσιμο και μου φάνηκε περίεργο. Νόμιζα θα ήμουν η μόνη γυναίκα εδώ μέσα που έπαιζε tekken. :
Μα να σου έχω πάρει και αυτό ρε μάνα. Έχω μεγαλώσει με tekken, pro και san andreas. Πιο ''κοριτσάκι'' πεθαίνεις.
 
Ε, τότε τι καθόμαστε; να μαζευτούμε να παίξουμε! Το παιδί μου με την Βάγγυ κι εγώ με τον Τέλσον (που έπαιζε αποκλειστικά με Νίνα :γρμβ: & :αγκαλιά: )
 
Εμένα με τρέλαινε και έπαιζα συνεχώς μαζί του ο τύπος με τα ράστα που συνδύαζε capoeira με πολεμικές τέχνες. O Eddy. Μέσα εννοείται με τέτοια τετράδα φωτιά. :)))
 
Last edited:
To καποέιρα βασικά είναι η πολεμική τέχνη που κάνει ο eddy. Έχει μεγάλη ιστορία. Ξεκίνησε στην Βραζιλία και έχει τη μορφή χορευτικού από σκλάβους τους οποίους δεν άφηναν να εξασκηθούν σε πολεμικές τέχνες
 
Ε, τότε τι καθόμαστε; να μαζευτούμε να παίξουμε! Το παιδί μου με την Βάγγυ κι εγώ με τον Τέλσον (που έπαιζε αποκλειστικά με Νίνα :γρμβ: & :αγκαλιά: )
Δεν ξέρω τι φάση με τη Νίνα, πραγματικά. Θες το ξανθό μαλλί; Θες η μπλου ιλεκτρικ ενδυμασία της; Κάτι με τραβούσε από τότε :ουχ: Στο τσακίρ κέφι μπορεί να έπαιρνα καμιά Zafina ή Julia. Έχε χάρη που έχω εξεταστική, διαφορετικά τώρα θα έσφαζα τα πάντα με το Νινάκι :χαχα:
 
Η Αμάντα εδώ και χρόνια είναι το alter ego μου- διαδικτυακά τουλάχιστον είμαι πάντα η Αμάντα. Νομίζω πως θα ξεκινήσω να συστήνομαι έτσι ακόμη και στην πραγματική ζωή. Τώρα που το σκέφτομαι είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα.
Τώρα γιατί το επέλεξα και πάντα το επιλέγω.. Υποθέτω πως κάποτε -πολύ παλιά- το διάβασα ή άκουσα κάπου και μου άρεσε.?
 
Χαιρετώ για δεύτερη φορά την παρέα της Λέσχης :) Με αφορμή το εύστοχο σχόλιο της Βασίλισσας στην πρώτη μου ανάρτηση αναφορικά με το παρωνύμιο που επέλεξα, ας δώσω κι εγώ τις εξηγήσεις μου.

Προέρχεται, λοιπόν, από ένα νοσηρό χαρακτηριστικό που έχω ως αναγνώστης, το να διαβάζω δηλαδή τα βιβλία με πολύ αργό ρυθμό. Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια δυσκολία στην κατανόηση, αλλά στο γεγονός ότι διαφορετικά δεν τα ευχαριστιέμαι. Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να διαβάζω όσο πιο προσεκτικά γίνεται. Κι όταν λέω με πολύ αργό ρυθμό, δεν εννοώ ότι χρειάζομαι πολύ χρόνο για να διαβάσω, ας πούμε, μία σελίδα, αλλά ότι δεν μπορώ να διαβάσω πάνω από δέκα σελίδες την ημέρα από το ίδιο βιβλίο. Νιώθω ότι κάνω ''ξεπέτα''.

Το φαινόμενο μάλιστα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν πρόκειται για επιστημονικό βιβλίο. Το ''Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση'' του Φρόυντ, θυμάμαι, έκανα περίπου έναν χρόνο για να το ολοκληρώσω, παρόλο που διάβαζα σχεδόν κάθε μέρα. Πρέπει να αξίζω μία θέση στο (αρνητικό) Ρεκόρ Γκίνες.

Ακούω/διαβάζω να λένε ότι τελείωσαν με ένα βιβλίο μέσα σε μία ημέρα και μου φαίνεται απόκοσμο. Κατά βάθος ζηλεύω και θα μου ευχόμουν καλή ανάρρωση σ' αυτόν τον τομέα, αλλά σαν ''ασθενής'' κι εγώ, δεν ξέρω αν θέλω να γιατρευτώ..
 
Last edited:
Αν και ελάχιστοι από το περιβάλλον μου το γνωρίζουν, το παρωνύμιο ''Νιλς'' είναι από τον χαρακτήρα παιδικού βιβλίου, Νιλς Χόλγκερσον, της Σουηδής συγγραφέως, Σέλμα Λάγκερλοφ. Στο βιβλίο αυτό που μου διάβαζαν οι δικοί μου όταν ήμουν ένας ξέγνοιαστος μπόμπιρας, ο Νιλς είναι ένα ατίθασο και σκληρό παιδάκι, το οποίο μεταμορφώνεται σε νάνο και καβάλα σε ένα χήνο, ακολουθώντας ένα σμήνος άγριων χηνών γνωρίζοντας την χώρα του, την ζωή και τον ίδιο του τον εαυτό.
 
Last edited:
@Νιλς το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ποτέ αλλα θυμαμαι παιδάκι ήταν η αγαπημένη μου παιδική σειρά. Δεν έχανα επεισόδιο. Ο Νιλς καβάλα πάντα σε μια λευκή χήνα περναει ενα σωρό περιπέτειες στο ταξίδι με τις χηνες προς την Λαπωνία, σαν άλλη Ιθακη και επιστρεφει πιο σοφος και γεματος πειρα όπως μας λέει και ο ποιητής.
 
Ααααα :σάλια::παρηγοριά::γιούπι:υπαρχει κι άλλος σαν εμένα!!!
Ναι ήταν και σειρά! Και έριχνα το κλάμα του αιώνα όταν τελείωνε το κάθε επεισόδιο.
Από μικρός χρησιμοποιώ το Νιλς παντού. Νομίζω και στο γάμο μου ο ιερέας είπε "και εσύ τέκνον Νιλς παίρνεις ως γυναίκα σου κλπ κλπ"
 
Όταν υπήρχε μόνο η ΕΡΤ και η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη... μου έχουν πει μεγαλύτεροι... εγώ δεν ήμουν εκεί... :χαχα: παιζόταν αυτή η σειρά.


:γιούπι:
Μου έχετε δημιουργήσει την επιθυμία να πιάσω το βιβλίο, ολόκληρη γαϊδούρα...
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Από μικρός χρησιμοποιώ το Νιλς παντού. Νομίζω και στο γάμο μου ο ιερέας είπε "και εσύ τέκνον Νιλς παίρνεις ως γυναίκα σου κλπ κλπ"
Το παιδι σου θα το λες Νελσον η Νιλσεν, κατα το σκανδιναβικο τυπικο; (γιος του Νιλς)
 
ο Νιλς είναι ένα ατίθασο και σκληρό παιδάκι, το οποίο μεταμορφώνεται σε νάνο
Καλά η κρατική τηλεόραση το είχε κακοποιήσει το καημένο το καρτούν...
Από επιμέλεια, μετάφραση και πάει λέγοντας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα με την αλεπού, τον βασικό εχθρό του Νιλς όπου μέχρι ένα επεισόδιο την έλεγαν Σμίρε, ήταν γένους θηλυκού και μιλούσε φυσικά με γυναικεία φωνή! Ώσπου κάποια στιγμή εμφανίζεται αν θυμάμαι καλά το ταίρι της που είναι γένους θηλυκού κι αυτό, και φυσικά για να καλύψουν την πατάτα στο επόμενο επεισόδιο η Σμίρε γίνεται ο Σμίρε και φυσικά η φωνή ως εκ θαύματος γίνεται αντρική...:καχύποπτος:
 
Top