Ανώνυμοι Βιβλιοφάγοι

Πόσο χάλια είναι η κατάστασή σου;

 • βιβλιοαδιάφορος

  Votes: 4 0,8%
 • βιβλιοφλέρτ

  Votes: 49 9,6%
 • βιβλιόφιλος

  Votes: 236 46,0%
 • βιβλιοφάγος

  Votes: 172 33,5%
 • βιβλιοφρικιό

  Votes: 46 9,0%
 • άλλο

  Votes: 8 1,6%

 • Total voters
  513

Γιαννης Ρινακακης

Όμορφο Νιάτο
Βιβλιοφάγος ή Βιβλιόφιλος;

Δεν είδα να υπάρχει σχετικό θέμα!
Τις απόψεις σας!! Κα φυσικά τι πιστεύετε ότι είστε!
Για εμένα πάντως ο βιβλιόφιλος ίσως να του αρέσει να διαβάζει βιβλία...ίσως πολλά..ίσως τα πάντα! Ξέρει να κρίνει ένα βιβλίο ίσως...μπορεί να το νιώσει ίσως..

Πάντως προσωπικά μιλώντας...αν ανοίξεις το βιβλίο , βάλεις το πρόσωπό σου μέσα και πάρεις μια βαθειά εισπνοή...πως να μη σου έρθει η όρεξη να το φας;;;
 

Αμάντα

Όμορφο Νιάτο
Ψηφίζω πως είμαι βιβλιοφάγος, διότι:

Το βιβλίο είναι φίλος μου. Υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα σε αυτό και σε εμένα, υπάρχει πολύ καλή χημεία.
Το βιβλίο επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μου, από τον τρόπο που σκέφτομαι μέχρι και τις προτιμήσεις μου σε ανθρώπους και καταστάσεις. Δε ξέρω πώς- αλλά με έχει διαμορφώσει.
Εμπλέκομαι πολύ σε ιστορίες που με συναρπάζουν, τόσο που έχω "βιώματα'' που δεν μου ανήκουν.
Το βιβλίο μου συμπαραστέκεται- αισθάνομαι πως εγώ κι αυτό είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο. Για έναν μονόχνωτο άνθρωπο όπως είμαι εγώ, κάτι τέτοιο δεν είναι ευκαταφρόνητο.
Κάτι κοινότοπο: κάθε ιστορία είναι και μία εμπειρία.

Δε μετράω την αγάπη μου για τα βιβλία με γνώμονα το πόσα διάβασα μέσα σε ένα χρόνο. Ξέρω ότι έχω κερδίσει πάρα πολλά πράγματα χάρη σε αυτά, κι εξακολουθώ να κερδίζω.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Όταν διαβάζω ένα βιβλίο που όχι απλά μου αρέσει πολύ, αλλά που θαυμάζω το αριστοτεχνικό λάξευμα της πλοκής, της δομής, της κάθε μικρούλας λέξης, τυχαίνει σε κάποιες σελίδες να νιώθω τις τρίχες στο κρανίο μου να σηκώνονται και τα μάτια μου βουρκώνουν. Όχι τόσο από την πλοκή όσο από τον έρωτα που νιώθω εκείνη την στιγμή γι' αυτό το πανέμορφο πράγμα που έχω στα χέρια μου. Θυμάμαι να το παθαίνω ξανά και ξανά με Ντοστογιέφσκη, και πριν λίγο το ξανάπαθα ξαναδιαβάζοντας Στινγκ Λάρσον.
 

Λέανδρος

Κοινωνός
Βιβλιοφάγος 100% τα 100% διότι:
1) Όταν πάω στα ψώνια με την γυναίκα μου και συναντήσω πάγκο με βιβλία, τέρμα τα ψώνια, η γυναίκα μου πάει μόνη της και ξέρει που θα με βρει μετά.
2) Στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας ο τελωνιακός έπαθε την πλάκα του όταν μου έκανε έλεγχο και είδε απλωμένα φαρδιά πλατιά επάνω επάνω 36 βιβλία όλα δεμένα.
3) Στην αρχή του έγγαμου βίου μου, η γυναίκα μου κόντεψε να με χωρίσει, επειδή λέει έδινα περισσότερη σημασία στα βιβλία μου απ' ότι σ' αυτήν. Άλλαξε κάτι μετά από 40 χρόνια; Όχι βέβαια, απλά το πήρε απόφαση.
4) Κόντεψα εγώ να χωρίσω την γυναίκα μου επειδή είχε τσακίσει μιά σελίδα από ένα βιβλίο που της είχα δώσει να διαβάσει.
5) Στο σπίτι μου βιβλία υπάρχουν παντού. Είναι τόσα πολλά που τα χώνω όπου βρω μέρος.
6) Ο μεγαλύτερος καβγάς που έχει γίνει στο σπίτι, ήταν επειδή έβγαλα από την βιτρίνα τα κρυστάλλινα ποτήρια Βοημίας και την γέμισα με βιβλία.
 
Top