Νικόλα, αν αρχίσω τις παρασπονδίες ακόμα δεν έχει περάσει ο πρώτος μήνας του χρόνου, δεν αρχίζουμε καλά. Με αυτή την Λέσχη που έχω μπλέξει, όλο παρασπονδίες κάνω :χαχαχα: Όχι ότι με χαλάει, αλλά λέμε τώρα
Εγώ να δεις παρασπονδίες. Ειδικά μετά την συνάντηση που είχαμε (και έλειπες )...Νικόλα, αν αρχίσω τις παρασπονδίες ακόμα δεν έχει περάσει ο πρώτος μήνας του χρόνου, δεν αρχίζουμε καλά. Με αυτή την Λέσχη που έχω μπλέξει, όλο παρασπονδίες κάνω :χαχαχα: Όχι ότι με χαλάει, αλλά λέμε τώρα
Μη φοβασαι, δε θα αυξηθουν τα αδιαβαστα. Ειναι βιβλιο που διαβαζεται μονορουφι, το τελειωνεις σε μια μερα.Ρε παιδιά, τόσο καλό είναι αυτό το βιβλίο; Παρακολούθησα και την συζήτηση στο νήμα με τα αποσπάσματα. Μην μου κάνετε τέτοια και έχω βάλει στόχο για το 2015 να περιορίσω τις αγορές βιβλίων γιατί περιμένουν σε ουρά τα αδιάβαστά μου
Χμ.. ναι, κάτι διάβασα για Πίντσον. Άλλος ένας που προστέθηκε στην λίστα μου, αφότου μπήκα στην Λέσχη!!Εγώ να δεις παρασπονδίες. Ειδικά μετά την συνάντηση που είχαμε (και έλειπες )...
Τζάρλαξλ, το "Παταγονία Εξπρές" μου άρεσε, αλλά δεν τρελάθηκα. Το "Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης", του ίδιου, μου άρεσε περισσότερο.Οι προτασεις μου:
Λουις Σεπουλβεδα - Παταγονια Εξπρες
Χουαν Ρουλφο - Πεδρο Παραμο
Όπως ακριβώς τα λες, Χήθκλιφ. Απ'τους πιο τραγικούς και μοναχικούς ήρωες που έχω συναντήσει. Και ο τρόπος που εκδήλωσε την λαχτάρα του για ψυχική επαφή, μέσω του πίνακα του εννοώ, τι ωραίο που ήταν αυτό ρε συ;Χρήστο, χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε τόσο!!! Με συγκλόνισε αυτό το βιβλίο, με στοίχειωσε σαν μια κραυγή απόγνωσης που ηχεί στο μυαλό μου. Η τραγικότητα του Καστέλ, η αναπόδραστη μοναξιά του, ο ψυχικό πόνος και το εσωτερικό σκοτάδι του. Η παράνοια με την οποία πάλευε και παράλληλα το ψέμα, η προδοσία.. πάντα η προδοσία. Ένας χαρακτήρας που λάτρεψα.
Όχι, αλλά το κοιτούσα το απόγευμα (στο ίντερνετ εννοώ). Φαίνεται πολύ δυνατό.Έχεις διαβάσει το "Η εφεύρεση του Μορέλ";; Αυτά τα δύο βιβλία με έκαναν να υποκλιθώ στους Αργεντίνους συγγραφείς.
το διαβασα περυσι. Εξαιρετικο! Απ τα βιβλια που σου μενουν στο μυαλο για μηνες.Έχεις διαβάσει το "Η εφεύρεση του Μορέλ";;
Οδυνηρά τραγικό.. λαχταρούσε κάποιον να δει μέσα του, τον πόνο που φώλιαζε στην ψυχή του. Κάποιον να ακούσει την κραυγή του και να την αναγνωρίσει ως γνώριμη, ως δική του. Να αισθάνεται την ίδια μοναξιά, την ίδια απόγνωση. Να νιώθει το ίδιο ξένος.Και ο τρόπος που εκδήλωσε την λαχτάρα του για ψυχική επαφή, μέσω του πίνακα του εννοώ, τι ωραίο που ήταν αυτό ρε συ;
Είναι πολύ δυνατό. Απ' όσο ξέρω δεν σου αρέσει το φανταστικό στοιχείο, όμως δεν έχεις λόγους να είσαι επιφυλακτικός καθώς δεν υπάρχει πραγματικά φανταστικό στοιχείο στο βιβλίο - σου εγγυώμαι ότι δεν θα σε απογοητεύσει!Όχι, αλλά το κοιτούσα το απόγευμα (στο ίντερνετ εννοώ). Φαίνεται πολύ δυνατό.
Εμένα μου έμεινε για χρόνια.. Έχω και τις δύο εκδόσεις, την παλιά από Άγρα και την πιο πρόσφατη από Πατάκη. Είναι κρίμα που προτού εξαντληθεί βρισκόταν σε μόνιμη προσφορά, για παραπάνω από δύο χρόνια, σε εξευτελιστική τιμή (όπως και "Το τούνελ"). Τέτοια αριστουργήματα και να μην έχουν επιτυχία.. κρίμα.το διαβασα περυσι. Εξαιρετικο! Απ τα βιβλια που σου μενουν στο μυαλο για μηνες.
Δυστυχως ειναι εξαντλημενο εδω και καιρο.
Ναι, ισχύει αυτό που λες για το φανταστικό. Θα σ'εμπιστευτώ, λοιπόν.Είναι πολύ δυνατό. Απ' όσο ξέρω δεν σου αρέσει το φανταστικό στοιχείο, όμως δεν έχεις λόγους να είσαι επιφυλακτικός καθώς δεν υπάρχει πραγματικά φανταστικό στοιχείο στο βιβλίο - σου εγγυώμαι ότι δεν θα σε απογοητεύσει!
Γιατί δε σ' άρεσε βρε Νικόλα;! Ο τρόπος της αφήγησης έφταιγε, με τα συνεχή φλασμπακ, όπου απ' τη φυλακή βρισκόμασταν ξαφνικά στο Κονγκό κι από εκεί στην Ιρλανδία και μετά στο Περού(όχι κατανάγκην με αυτή τη σειρά) ή... μήπως σε σοκάρισε κάτι;Παιδιά άσχετο βέβαια με την κουβέντα αλλά σχετικό με το νήμα.
Εγ΄ω είχα ξεκινήσει το "Όνειρο του Κέλτη" αλλά δεν με τράβηξε (και νομίζω κάπου το χάρησα κιόλας ).