Αναζήτηση: Προτάσεις λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας

Που να φτάσεις στο κεφάλαιο 36 όπου εξηγείται ο τίτλος.. Χρήστο, ελπίζω να σου αρέσει! Το λατρεύω αυτό το βιβλίο.

(παιδιά, να με υπολογίσετε με κι εμένα στη συζήτηση :τρέλα:)

Last edited:
Ερνέστο Σαμπάτο (Αργεντινή, 1911-2011) Περί ηρώων και τάφων, είναι κάπως ιδιαίτερο εμένα μου άρεσε πολύ. Του ίδιου είναι και το Τούνελ που λέγεται ότι είναι καλύτερο, δεν το έχω διαβάσει όμως.
Τώρα το είδα. Άντε, τι περιμένεις;

Παιδιά άσχετο βέβαια με την κουβέντα αλλά σχετικό με το νήμα.

Για τον Γιόσα οι απόψεις διίστανται... Έχω ακούσει από φίλους να τον επαινούν και από άλλους να μην τον παραδέχονται καθόλου!! Εγ΄ω είχα ξεκινήσει το "Όνειρο του Κέλτη" αλλά δεν με τράβηξε (και νομίζω κάπου το χάρησα κιόλας :φρύδια:).

Έχει να προτείνει κάποιος κάτι από τον συγκεκριμένο συγγραφέα??

Κοίτα εγώ έχω διαβάσει 3 δικά του:
-Η πόλη και τα σκυλιά: Το πρώτο που έγραψε, αναφέρεται στις σχέσεις ανάμεσα στους φοιτητές/μαθητές μιας δευτεροβάθμιας στρατιωτικής σχολής στη Λίμα μου άρεσε πάρα πολύ και γενικά θεωρείται το κορυφαίο του
-Ο Πανταλέων και οι επισκέπτριες. Ένας τυπολάτρης αξιωματικός του στρατού διατάσεται να οργανώσει μια στρατιωτική υπηρεσία από πόρνες ώστε να εκτονόνονται οι στρατιώτες που υπηρετούν στην Περουβιανή Αμαζονία. Κωμικό κατά βάση καλούτσικο αλλά όχι τέλειο
-Ο άνθρωπος που έλεγε ιστορίες. Η σύγκρουση εκσυγχρονισμού-παράδοσης και μια αναζήτηση της εθνικής ταυτότητας του Περού μέσα από τη σύγκρουση/σύγκριση της μοντέρνας ζωής με την παραδοσιακή ζωή των ιθαγενών της αμαζονίας σε ένα πολύ βαρετό (για μένα) μυθιστόρημα.
Τελικά θα σου πρώτεινα το πρώτο, αλλά ξέρεις αυτα είναι υποκειμενικά. Δεν μπορω να σου εγγυηθώ ότι θα σ' αρέσει.

Κόρτο,θα διαφωνήσω λιγάκι για το βιβλίο "Ο άνθρωπος που έλεγε ιστορίες".Μου άρεσε πολύ,δεν το βρήκα βαρετό,αλλά ναι δεν είναι και το πιο ευκολοδιάβαστο βιβλίο.

Κόρτο εννοείται ότι αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.Απλώς εγώ θα το προτεινα γενικώς σαν βιβλίο.Βρήκα αρκετά πρωτότυπο τον τρόπο εξιστόρησης παρόλο που με παίδεψε λίγο.

Last edited by a moderator:
Οι προτασεις μου:

Ερνεστο Σαμπατο - το τουνελ ή το επισης πολυ καλο Περι ηρωων και ταφων.
Λουις Σεπουλβεδα - Παταγονια Εξπρες
Χουαν Ρουλφο - Πεδρο Παραμο
Ρομπερτο Μπολανιο - 2666
Μαριο Βαργκας Λιοσα - Η γιορτη του τραγου

Κόρτο εννοείται ότι αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.Απλώς εγώ θα το προτεινα γενικώς σαν βιβλίο.Βρήκα αρκετά πρωτότυπο τον τρόπο εξιστόρησης παρόλο που με παίδεψε λίγο.
Μα φυσικά ο καθένας μας προσωπικές γνώμες εκφράζει :)

Ξεκίνησα το "Τούνελ" του Σάμπατο. Έχω μείνει μαλ... Θα επιστρέψω μόλις το τελειώσω.:ναι:
Χρήστο και εγώ το έχω ξεκινήσει από χθες!!!!

Αυτά είναι βιβλία!!!
Που να φτάσεις στο κεφάλαιο 36 όπου εξηγείται ο τίτλος.. Χρήστο, ελπίζω να σου αρέσει! Το λατρεύω αυτό το βιβλίο.
Τι έγινε ρε παιδιά; Τι έγραψε ο άνθρωπος; Ανυπομονώ να σχολάσω για να ξαναδιαβάσω τα καλύτερα αποσπάσματα. Έπαθα πλάκα με το βιβλίο. Συγκλονιστικό.

Ρε παιδιά, τόσο καλό είναι αυτό το βιβλίο; Παρακολούθησα και την συζήτηση στο νήμα με τα αποσπάσματα. Μην μου κάνετε τέτοια και έχω βάλει στόχο για το 2015 να περιορίσω τις αγορές βιβλίων γιατί περιμένουν σε ουρά τα αδιάβαστά μου :γρμβ:

Ρε παιδιά, τόσο καλό είναι αυτό το βιβλίο; Παρακολούθησα και την συζήτηση στο νήμα με τα αποσπάσματα. Μην μου κάνετε τέτοια και έχω βάλει στόχο για το 2015 να περιορίσω τις αγορές βιβλίων γιατί περιμένουν σε ουρά τα αδιάβαστά μου :γρμβ:
Μεταλλαγμένη, το βιβλίο είναι διαμάντι! Ο τρόπος γραφ΄ης του Σάμπατο μοναδικός...
Θα έλεγα πως είναι βιβλίο που θέλει μελέτη. Που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται. Ουσιαστικά ο Σάμπατο ψυχαναλύει τον εαυτό του...
Κάνε μια μικρή παρασπονδία και πάρτο. Θα με θυμηθείς!!!