Αναζήτηση: Προτάσεις αστυνομικής λογοτεχνίας

Από αστυνομικά έχω διαβάσει μόνο όσα έχουν βγει με τον Σέρλοκ Χολμς και θελα τώρα να διαβάσω και άλλα, αλλά για να μην ααπογοητευτώ θα ήθελα να μου ππροτείνετε 5(το λιγότερο) βιβλία
Αυτό που θέλω είναι να μην είναι πρόχειρη δουλειά και να εείναι όσο το δυνατόν πιο αντάξιο με τον ΣΧ ππεριμένω τις ιδέες σας!

Όχι δεν έτυχε είμαι άσχετος σε αυτό το είδος λογοτεχνίας, είναι η Αγκάθα Κρίστι τόσο καλή όσο Ο ΣΧ;

Last edited:
Ανάλογα τα γούστα. Εμένα μου αρέσει περισσότερο η Αγκάθα Κρίστι. Εγώ όμως έχω διαβάσει λίγο Σέρλοκ Χολμς, κι έτσι δεν μπορώ να κάνω αντικειμενική σύγκριση. (Άσε που δεν γίνεται να συγκρίνουμε ένα λογοτεχνικό ήρωα με ένα συγγραφέα). Όπως και να 'χει, η Αγκάθα Κρίστι είναι κεφάλαιο στην αστυνομική λογοτεχνία. Διαβάστε κάποια απ' τα πιο γνωστά βιβλία της (Ποιος σκότωσε τον Άκροϋντ, Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές, Δέκα μικροί νέγροι κλπ) και κάτι μου λέει πως δεν θα απογοητευτείτε.

Μαύρε Πίτ, θα σου προτείνω ορισμένα αστυνομικά μυθιστορήματα σύγχρονων ευρωπαίων συγγραφέων, καθώς εκεί έχω επικεντρώσει την προσοχή μου και δεν μπορώ να εκφράσω σωστή γνώμη και άποψη για τους υπόλοιπους του είδους.
Σου παραθέτω τα εξής:
1) Firewall-Henning Mankell
2)O Χιονάνθρωπος-Jo Nesbo
3) Μνήμες της Κωνσταντινούπολης-Αχμέτ Ουμίτ
4) Άμυνα ζώνης-Πέτρος Μάρκαρης
5) Ελέησον με-Ζαν Κριστόφ Γκρανζέ