Διαφωνώ μαζί σας κύριοι
Δείτε διαφορά στο ήθος :
ο ένας,εκ του ασφαλούς,εκ του μακρόθεν,δήλωσε υπέρ αυτού
https://el.wikipedia.org/wiki/Ουγγρική_Επανάσταση_του_1956
ο άλλος,υπηρετώντας εν καιρώ του πιο αιματηρού πολέμου που περάσαμε,είπε δε θα χύσω αίμα Έλληνα,και κουβαλούσε τον Αρχιμήδη
ο ένας είναι ηθικά συνυπεύθυνος για την τραγωδία του Ουγγρικού λαού
ο άλλος έβαλε σε κίνδυνο την ζωή του
τι θα μου διδάξει ο ένας και τι ο άλλος?
Γνωστός σε Ευρώπη,Αμερική και Αυστραλία έγινε με την ταινία Zorba the Greek,και κατά μια άποψη από την μουσική του Θεωδοράκη
και τις περιοδείες του τη δεκαετία του 60
και κάνανε μια υδρόγειο να πιστεύει ότι ο Έλληνας είναι ένας χωρικός που είναι 24/7 σε μια θάλασσα,χορεύει,σπάει πιάτα και φωνάζει όπα
και πέρα απ αυτό,σε όλο τον κόσμο είμαστε γνωστοί για την αρχαία γραμματεία μας
προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να ξέρει τον συγγραφέα
αντιθέτως έχω γνωρίσει Ρωσίδα από την Μόσχα σε ελληνικό νησί να έχει την Ιλιάδα στο πρωτότυπο μαζί της και Ρωσίδα από την Σιβηρία στην Πράγα
με τετράδιο με αρχαιοελληνικά κείμενα,σπούδασε γλωσσολογία,κάτι τέτοιο
Δεν ξέρω αν έχει σχέση η πλεκτάνη των αριστερών με το ότι διαβάζεται ο Καζαντζάκης,ξέρω όμως ότι η συγκεκριμένη πλεκτάνη έχει σίγουρα σχέση με το ότι ακούγεται ο Σαββόπουλος,ο οποίος έχει κατακλέψει,ότι υπήρξε και το παρουσίασε για δικό του
επίσης ξέρουμε ότι ο Σπανουδάκης υποστήριξε ότι οι δεξιοί πολεμιούνται
https://www.youtube.com/watch?v=LqJVCHm2G-w
αν συνδέσει κανείς τις κουκίδες,δεν έχει βεβαία απόδειξη αλλά έχει μια ένδειξη ότι ίσως τελικά να μην είναι και τόσο αθώα τα πράγματα
Το ότι τον έκανε ταινία ο Σκορσέζε δεν σημαίνει τίποτα,κι ο Σειρηνάκης έκανε ταινία την Τζούλια,δε σημαίνει ότι ήταν και καλή ή καλύτερη.
αν δε κάνω λάθος,διακρίνω μια αντίφαση εδώ
Κι αν κάποια στιγμή ήταν σε θέση όπου μπορούσε να σμπρώξει την μετάφραση των έργων του σε άλλες γλώσσες, (ισχυρισμός που θα πρέπει να ελεγχθεί, βέβαια), καλά έκανε. Έκανε τυχερό ένα σωρό κόσμο που είχε ευκαιρία να διαβάσει έναν μεγάλο συγγραφέα
Μεγάλος δεν είσαι γιατί έτσι νομίζεις. Και δεν μπορείς να μικρύνεις έναν άλλον μόνον επειδή χτυπιέσαι με πάθος. Και στο τέλος όλοι φαινόμαστε τί υπήρξαμε.
Με ποιο κριτήριο ήτανε μεγάλος συγγραφέας και αποφάσισε την μετάφραση?
αν ήταν μεγάλος κατά γενική εκτίμηση.άλλοι θα πρότειναν την μετάφραση των έργων του
αυτός το έκανε μόνος του,επειδή νόμιζε ότι ήταν μεγλαλος