Ακούτε μουσική όταν διαβάζετε;

Ακούτε Μουσική Όταν Διαβάζετε;

  • Ναι

    Votes: 31 34,4%
  • Όχι

    Votes: 59 65,6%

  • Total voters
    90
Χε, χε! Φοιτητής δεν σταματούσε το ραδιόφωνο, αχώριστος σύντροφος σε όλες τις εξεταστικές και όχι μόνο!
 
Σήμερα ολοκλήρωσα το πολύ καλό Τις μικρές ώρες του Μουρακάμι. Το διάβασα σε δύο ισοσέλιδες δόσεις, καί οι δύο ταξιδεύοντας με το τρένο. Ο συγγραφέας αυτός κάνει πολλές αναφορές σε διάφορες μουσικές, και συχνά περιγράφει χώρους και καταστάσεις πληροφορώντας τον αναγνώστη ποιό τραγούδι/κομμάτι ακούγεται εκείνη τη στιγμή. Και υπήρξαν αρκετές οι φορές που βλαστήμησα για την επιλογή μου, επειδή θα προτιμούσα να διάβαζα αυτό το μυθιστόρημα στο δωμάτιό μου, έχοντας στο πλάι τον υπολογιστή μου (και το Γιουτούμπι για να βρίσκω και ν' ακούω την κάθε μουσική που αναφέρεται στο βιβλίο). Για να σας προλάβω, δεν έχω i-Pod, δεν μπαίνω στο ίντερνετ απ' το κινητό μου, και δεν ακούω ποτέ μουσική από ακουστικά. Επομένως δεν υπήρχε περίπτωση ν' ακούσω στο τρένο αυτά που αναφέρει ο Μουρακάμι.

Νά όμως ένας συγγραφέας που θα με κάνει ν' ακούσω μουσική την ώρα που διαβάζω! Αν διαβάσετε το νήμα απ' την αρχή και δείτε τις αναρτήσεις μου, θα δείτε ότι έχω δηλώσει πως αυτό είναι κάτι που δεν μ' αρέσει καθόλου. Στην περίπτωση του Μουρακάμι όμως, είναι σαν να μου προτείνει ο ίδιος ο συγγραφέας ν' ακούσω συγκεκριμένες μουσικές και να νιώσω έτσι ακόμα καλύτερα την ατμόσφαιρα ορισμένων σκηνών.
 
Last edited:
Τώρα τελευταία άρχισα να ακούω όταν πίνω καφέ και διαβάζω στο γραφείο .Ανάλογα με αυτό που διαβάζω βάζω και την ανάλογη μουσική .Όταν διαβάζω Στίβεν Κινγκ , μιας που δεν μου φτάνει ο φόβος μου , βάζω και ανάλογη μουσική όπως αυτή :μπρ:


Τα Χριστούγεννα όταν διάβαζα τα χριστουγεννιάτικα βιβλία μου έβαζα συνήθως αυτό το βινετάκι να παίζει :
[video=youtube;qL56qqwlsRc]http://www.youtube.com/watch?v=qL56qqwlsRc[/video]

Μη με κοροϊδέψετε!!!Θέλω πολύ ένα τζάκι :))))
 
Τα Χριστούγεννα όταν διάβαζα τα χριστουγεννιάτικα βιβλία μου έβαζα συνήθως αυτό το βινετάκι να παίζει :
[video=youtube;qL56qqwlsRc]http://www.youtube.com/watch?v=qL56qqwlsRc[/video]

Μη με κοροϊδέψετε!!!Θέλω πολύ ένα τζάκι :))))
Μαργαρίτα και εγώ με αυτό το βιντεάκι διάβαζα τα Χριστούγεννα!!! :πάνω:

Συνήθως, δεν μου αρέσει να ακούω μουσική όταν διαβάζω!!! Γενικώς, δεν θέλω να ακούω θορύβους...! Είμαι αρκετά νευρόσπαστο σε αυτό το θέμα!!! :τρέλα:

ΑΛΛΑ αν βρίσκομαι στις καλές μου και θέλω να συνοδεύσω το διάβασμα με μουσική θα ακούσω κάτι σαν το βίντεο της Μαργαρίτας ή σάουντρακ από ταινίες...γενικά ήρεμες και χαλαρές μελωδίες! :χεχ:
 
Μουσική και διάβασμα, για μένα, δεν πάνε μαζί. Μόνο όταν διαβάζω ένα βιβλίο με χιουμοριστικό περιεχόμενο μπορεί να γίνει αυτό.
 
Mου είναι δύσκολο να διαβάσω χωρίς μουσική. Όχι ότι δεν μπορώ, αλλά προτιμώ με μουσική. Φυσικά, μουσική χωρίς στίχους, αλλιώς το κεφάλι γίνεται σαλάτα. Ας είναι καλά το ναπ*... το γιουτούμπ, ήθελα να πω, ένα ζευγάρι ακουστικά και ...καλό ταξίδι... Βέβαια, θα διαλέξω μουσική που να ταιριάζει λίγο με αυτό που διαβάζω. Π.χ. όταν διάβαζα το Όνομα του Ρόδου, είχα τερματίσει αυτό, όχι όμως ότι δεν το διάβασα και με χέβι-μέταλ...


*Το νάπστερ δεν έκλεισε ποτέ. Τώρα απλώς λέγεται γιουτούμπ.... :))))
 
Είμαι απο αυτούς που δυσκολεύονται να διαβάσουν βιβλίο και να ακούν ταυτόχρονα μουσική. Συνήθως οι ώρες που διαβάζω είναι μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το πρόβλημα είναι οτι όταν έχει στο μετρό για πολύ κόσμο και μιλάνε μεταξύ τους, δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ οπότε πολλές φορές έχω γυρίσει πίσω σε προτάσεις ή σε ολόκληρες παραγράφους για να ξαναδιαβάσω. Δοκίμασα να ακούσω μουσική (απαλή) για να μην ακούω τις συζητήσεις των άλλων και πάλι όμως με κουράζει να το κάνω ταυτόχρονα.

Πριν κάποιους μήνες διάβασα το "Η ζωή μου με τον Μότσαρτ" του Σμιτ το οποίο -παρόλο που δεν άκουγα μουσική- σε ταξιδεύει σε μουσικά μονοπάτια απο μόνο του και όταν το διάβαζα αισθανόμουν οτι άκουγα μουσική χωρίς να ακούω. Θα ήθελα να το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή μαζί με μουσική για να δω την διαφορά.
 
Πάντα ακούω μουσική.Σπάνια θα ανοίξω τηλεόραση αλλά η μουσική στο σπίτι μου παίζει από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα πάω για ύπνο.Δεν έχω καλύτερο από το να παίζει απαλή μουσική και εγώ να διαβάζω.Δεν με ενοχλεί καθόλου αντίθετα με ταξιδεύει και με ηρεμεί ακόμα περισσότερο.Ανάλογα με το θέμα το βιβλίου επιλέγω και την κατάλληλη μουσική.
 
ΑΝ και μου αρέσει φοβερά να ακούω μουσική, όταν διαβάζω για το σχολείο ή οικονομικά και πολιτικά βιβλία, όσον αφορά την λογοτεχνία είμαι 100% αρνητικός! Η μουσική πάντα μου προκαλούσε δέος. Για εμένα είναι Ο ανώτατος τρόπος έκφρασης του ανθρώπου. Αυτό με κάνει να μην μπορώ να την μπλέξω με την λογοτεχνία (επίσης κορυφαία μέθοδος έκφρασης)!!
Αν μπερδέψεις το φως και το σκοτάδι ... ή θα χαθεί το μαύρο ή το φωτεινό, για αυτό το λόγο προτιμώ να διαχωρίζω τα γούστα μου!
 
Τι ακούτε όταν διαβάζετε;

Μου αρέσει όταν διαβάζω λογοτεχνία να ακούω παράλληλα και μουσική.

Τώρα τελευταία ακούω Flash FM, που βάζει jazz και συναφή είδη και κυρίως δεν έχει διαφημίσεις.
Άλλες φορές ακούω Radio Gold που επίσης δεν εχει διαφημίσεις και κυρίως αυτές τις άθλιες του jumbo.

Κατά τα άλλα σε κάποια είδη μπορεί να μπορώ κάπως να ταιριάξω κάποιο είδος μουσικής. Πχ. όταν διάβαζα Αλιέντε, άκουγα λατιν μουσική. Στο "Ονομα του Ρόδου" άκουγα Autunm Tears.
Αν διαβάζω κάποιο ιστορικό επικό υπάρχουν συλλογές στο youtube με επική μουσική.


Έσεις ακούτε κάτι; Και αν ναι τι;
 
Ωραίο θέμα!!

Εγώ συνήθως ακούω κιθαριστική μουσική όπως swing, jazz, κλασική, φλαμένκο. Επίσης μου αρέσει να ακούω playlist που έχω φτιάξει από soundtrack ταινιών.
Όταν διαβάζω πιο χαλαρά βιβλία ακούω ροκάκια 60's, 70's έως 90's.

Όταν ήμουν 20-23 τα πάντα τα διάβαζα με heavy metal !!!!!!!:τρέλα:
 
Ιδανικά διαβάζω και ακούω μουσική. Ιδανικά καθώς δεν είναι πάντα εφικτό αυτό.

Ανάγνωση με μουσική επένδυση. Διαβάζω ακούγοντας μουσική χωρίς λόγια, χωρίς στίχους. Έχω δοκιμάσει να διαβάσω ακούγοντας μουσική με λόγια χωρίς επιτυχία. Έτσι, Νικόλα, δυστυχώς, το μόνο πράγμα που έχω καταφέρει να κάνω με επιτυχία διαβάζοντας και ακούγοντας παράλληλα heavy metal είναι το headbanging. Εννοείται πως αν μιλάμε για instrumental εκτελέσεις, το πράμα αλλάζει.

Μουσική χωρίς στίχους, μουσική χωρίς λόγια... εύκολα λοιπόν επιλέγω κλασσική μουσική (όχι όπερα καθώς σε αυτήν μιλάνε...), μουσική ταινιών (soundtracks), μουσική trailer ταινιών και μουσική βιντεοπαιχνιδιών. Πού; Κλασσική μουσική παίζει το Τρίτο Πρόγραμμα (αποθηκευμένο στην τηλεόραση ή σε κάποιο ραδιάκι) όπως και το youtube, τις υπόλοιπες μόνο από youtube. Μια ιδέα από μουσική ταινιών μπορεί κανείς να πάρει από το σχετικό νήμα της ΛτΒ. Εκεί συνηθίζω να αναρτώ κατά καιρούς κάποια από τα αγαπημένα μου κομμάτια.

Τώρα, ως προς το ποια μουσική επιλέγω με ποιο βιβλίο, το αφήνω λίγο στη διάθεση και κυρίως στην τύχη. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι και καμιά φορά πολύ ενδιαφέροντες. Προσοχή: η μουσική έχει τη δύναμη να μας δημιουργεί συναισθήματα από το τίποτα.

ΥΓ. Μπουγάτσα, πολύ ενδιαφέρον νήμα!
 
Last edited:
Καλησπέρα κοπελάρα.
Υπέροχο θέμα που αν απαντήσω θα με τσεκάρεις για ειδική μελέτη, παρ' όλα αυτά θα τολμήσω κι εγώ. Πάντα ακούω τα πάντα. Από ανοιχτό παράθυρο και σκουπιδιάρικα μέχρι αθλητικά. Από ραδιοφωνικές συχνότητες τα πάντα εκτός από ηλίθιο μπλαμπλά (μου αρέσουν τα βραδινά παράσιτα, και τα μεσαία).
Αν ένα τραγούδι μου αρέσει το ακούω και 30 και 40 και 50 φορές αδιάκοπα (αλήθεια σου λέω).

Τώρα ακούω Νταλάρα... δεν ξέρω τι αμόκ έχω σήμερα / το ακούω εδώ και ώρες.
[video=youtube;znDvrim8Ox4]http://www.youtube.com/watch?v=znDvrim8Ox4[/video]

Σημ. Ψέματα. Υπάρχουν φορές που θέλω ησυχία νεκρού.
 
Πλάκα πλάκα, δεν το κάνω πια και λέω να το ξεκινήσω πάλι. Ένα φεγγάρι, όταν σπούδαζα διάβασα Αγκάθα Κρίστι μεταμεσονύχτια με ροκιές και χεβιμεταλιές (αθάνατο 105.5 rock Θεσσαλονίκης)!
 
Top