Αγγλική Λογοτεχνία

Γκάμπριελ

Όμορφο Νιάτο
Καλησπέρα,
Αυτό το καιρό προετοιμάζομαι για να δώσω εξετάσεις αγγλικών επιπέδου proficiency και ψάχνω αγγλικά λογοτεχνικά βιβλία για να εξασκηθώ . Ξέρει κάνεις να μου προτείνει κάποιο;
 

Καστάλια

Κοινωνός
Καλώς μας ήρθες, Γκάμπριελ, και καλή επιτυχία στην εξέταση.

Η ερώτησή σου, έτσι όπως την έθεσες, δε βοηθάει και πολύ όσους θέλουν να απαντήσουν, δεδομένου ότι και χωρίς να σου προτείνουμε κάποιο, το μόνο εύκολο είναι να επιλέξεις και μόνος σου ένα, όποιο βιβλίο ταιρίαζει στο γούστο σου.

Παρόλα αυτά, θα σου παραθέσω
αυτό το σύνδεσμο για ένα νήμα της λέσχης, όπου μπορείς να βρεις μια πάαρα πολύ μεγάλη ποικιλία δωρεάν βιβλίων στα αγγλικά. Το κυριότερο μειονέκτημα σ' αυτό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα βιβλία θα σου δείξουν μια ελαφρώς απαρχαιωμένη μορφή της γλώσσας (την οποία εγώ προσωπικά λατρεύω, άσχετο αυτό), αλλά από την άλλη, θα βρεις και κάποιες παραπομπές για ακουστικά βιβλία, που σίγουρα θα σε βοηθήσουν πολύ να εξασκηθείς όσον αφορά το ακουστικό κομμάτι της εξέτασης. Αν ήμουν εγώ στη θέση σου, θα διάλεγα κάποιο βιβλίο του Στάινμπεκ ή του Μωμ, που και ωραία γράφουν, και πλούσια γλώσσα έχουν, και είναι δεν είναι τόσο απαρχαιωμένοι όσο ο Ντίκενς ή η Όστεν.

Καλή επιτυχία και πάλι.
 

Γκάμπριελ

Όμορφο Νιάτο
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ.
Εγώ έλεγα να διαβάσω Αγκάθα Κρίστι (μιας και τρελένομαι για αστυνομικά) αλλά δε ξέρω αν η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι κατάλληλη για να με βοηθήσει. Μου πρότειναν σέξπιρ αλλά ήταν κάπως δύσκολο και δε με ενδιέφερε ιδιαίτερα η πλοκή. Ίσως δοκιμάσω πάντως την Όστεν ή τον Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ μιας και είναι και κλασσικό.

Ευχαριστώ για την βοήθεια! :)
 

Καστάλια

Κοινωνός
Ταπεινή μου γνώμη, αν σου αρέσει η Άγκαθα, τότε οπωσδήποτε αυτή να προτιμήσεις. Αν η μάθηση δεν είναι αγγαρεία, αλλά ευχαρίστηση, θα σου αποφέρει πολύ καλύτερους καρπούς, και θα αποκομίσεις πολύ μεγαλύτερο όφελος από το χρόνο που αφιέρωσες να διαβάζεις. Σαίξπηρ δε θα σου πρότεινα με τίποτα, γιατί πραγματικά δε νομίζω ότι θα σε βοηθούσε σε κάτι όσον αφορά την εξέταση, αντίθετα, θα σε έκανε να πελαγώσεις, γιατί η γλώσσα του είναι δύσκολη ακόμα και για γεννημένους αγγλόφωνους. Σε ένα μικρότερο βαθμό θα έλεγα το ίδιο και για το Δράκουλα, ίσως και για την Όστεν... Όχι ότι η Κρίστι γράφει με λεξιλόγιο νηπιαγωγείου - οι φιοριτούρες στα έργα της ειναι σκέτα κοσμήματα, αλλά πιστεύω πως αν σε συναρπάσει η πλοκή, θα προχωρήσεις πιο εύκολα στην ανάγνωση, και όσο πιο πολλά διαβάζεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι κάθε επόμενο - πίστεψέ με, μιλάω εξ ιδίας πείρας.
 

Γκάμπριελ

Όμορφο Νιάτο
Καλά τα λες και μένα αν δε μου αρέσει κάτι δε πρόκειται ούτε να θυμάμαι τον τίτλο του μετά από λίγο καιρό (μου 'χει συμβεί!). Έχω ήδη διαβάσει ένα δικό της και το λάτρεψα, απλά θέλω να δοκιμάσω διάφορους συγγραφείς και διαφορετικά ήδη αφήγησης, να το εξερευνήσω λίγο μήπως και μου αρέσει τίποτα άλλο...
 

Γκάμπριελ

Όμορφο Νιάτο
Θα δώσω για το Cambridge αν και μάλλον το Michigan το έχω στο τσεπάκι και θα δώσω το Δεκέμβρη ή τον Μάιο δε ξέρω ακόμα, αναλόγως πότε θα είμαι έτοιμη.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Υπάρχουν απλοποιημένες εκδόσεις γνωστών λογοτεχνικών έργων που ίσως είναι μια ενδιαφέρουσα λύση.

Από εκεί και πέρα, ξεκίνα με Αγκάθα Κρίστη που έχει εύκολα και στρωτά Αγγλικά με πολλούς διαλόγους (που είναι πάντα πιο εύκολοι από λυρικές περιγραφές).

;)
 
Αν πας για το Cambridge θα χρειαστείς δυνατό λεξιλόγιο. Η αδερφή μου διάβασε καμιά δεκαριά αγγλικά βιβλία, είχε καλό υπόβαθρο στη γραμματική, έδωσε δίχως φροντιστήριο και το πήρε με Β. Εγώ, πιο τεμπελάκος, έκανα ένα δοκιμαστικό τεστ του Michigan, είδα ότι το είχα, πήγα έδωσα και το πήρα το Νοέμβριο του 14.
Με όλο το σεβασμό στον αγαπητό Φαροφύλακα, θα σου συνιστούσα να αποφύγεις απλοποιημένες εκδόσεις και να πας στα πρωτότυπα έργα. Το λεξιλόγιο του Cambridge είναι ιδιαίτερα απαιτητικό! Έκανα ένα δοκιμαστικό τεστ και συνετρίβην.
Ένα δυνατό λογοτεχνικό έργο με δύσκολο λεξιλόγιο (παρεπιπτόντως, ένα από τα δέκα της αδερφής μου) είναι αυτό που διαβάζω τώρα: Joseph Conrad - Heart of Darkness.

Στο μεταξύ προσπάθησε να αναμετρηθείς με αυτό το πολύ καλό τεστ:
http://www.arealme.com/vocabulary-size-test/en/

Αυτά τα ολίγα για τώρα και εδώ είμαστε.
 
Σχετικά με το τεστ στο σύνδεσμο που παρέθεσα: το αρχικό ειρωνικό χαμόγελο :) γρήγορα κόβεται! :τρέλα: Τουλάχιστον έτσι συνέβη μ΄ εμένα.
 

Γκάμπριελ

Όμορφο Νιάτο
Το λεξιλόγιο του Cambridge είναι ιδιαίτερα απαιτητικό! Έκανα ένα δοκιμαστικό τεστ και συνετρίβην.
Ναι το ξέρω, καμία σχέση με το Michigan.Πολύ δύσκολο αλλά μ' αρέσουν οι προκλήσεις! Νιώθω πως αν πάρω το Cambridge θα έχω αποκτήσει περισσότερη γνώση στη προσπάθεια μου να ανταπεξέλθω στο δύσκολο γλωσσικό του επίπεδο.Ευχαριστώ πάντως για το βιβλίο που μου πρότεινες θα το κοιτάξω.
 
Last edited:

Γκάμπριελ

Όμορφο Νιάτο
Σχετικά με το τεστ στο σύνδεσμο που παρέθεσα: το αρχικό ειρωνικό χαμόγελο :) γρήγορα κόβεται! :τρέλα: Τουλάχιστον έτσι συνέβη μ΄ εμένα.
Χαχα ναι κι εγώ το ίδιο έπαθα. :χαχαχα: Πάντως νομίζω πως είναι περισσότερο θέμα εκφράσεων παρά λέξεων.
 

Καστάλια

Κοινωνός
Χαχα, παιδιά, και εγώ γέλασα, γιατί είπα για πλάκα να κάνω και εγώ το τεστ, και μου έβγαλε ένα τρελό αποτέλεσμα:

Your English Vocabulary Size is: 29100. You are Shakespeare! You can even create new words that will expand the English dictionary.

Σας αφήνω για την ώρα να μελετάτε τα βιβλία, εγώ πάω να επιδοθώ σε γλωσσοπλαστικά όργια με τη νεοαποκτηθείσα σουπερ-δύναμή μου. Θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε τι λαμπρές λέξεις σκαρφίστηκε το μυαλό μου, για να είστε προετοιμασμένοι για παν αγγλόφωνο ενδεχόμενο.
 
Γκάμπριελ σου δίνω και αυτό, στην απίθανη περίπτωση που δεν το έχεις. Υλικό για προπόνηση και μια ιδέα του τι σε περιμένει. Να πω εδώ ότι έχω την εντύπωση πως το pr. του Cambridge χρειάζεται μόνο όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (π.χ. σπουδές σε πανεπιστήμιο/εργασία σε εταιρεία που ζητά αυτό ως προϋπόθεση, κλπ). Διαφορετικά το Michigan (για βιογραφικά, διαγωνισμούς, κλπ) είναι αρκετό. Η πρόκληση είναι πρόκληση βέβαια, όμως και το ποσό για τα εξέταστρα δεν είναι ευκαταφρόνητο για να το ρισκάρει κανείς! Αν είσαι αποφασισμένη δε μένει παρά να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία!

Καλά, εσύ Καστάλια φαίνεται ότι το έχεις στο τσεπάκι σου! Ένας Αμερικανός φίλος μου (όχι από αυτούς που δεν μπορούν να δείξουν τις ΗΠΑ στο χάρτη και δεν ξέρουν ποιον πρόεδρο έχουν!) έβγαλε λιγότερο! :μουάχαχα: Απάντησες κατόπιν γνώσεως, ή στην τύχη;
Oh Thee Kastalia! Υποκλίνομαι!
 

Έλλη Μ

Κοινωνός
Καστάλια, μπορουμε να ενώσουμε τις δυναμεις μας -εσυ να πρωτοστατεις, μιας και σκοραρα χαμηλοτερα- και να γράψουμε ενα έπος, αντάξιο των ομηρικών (στα αγγλικά).
(Αλλιως, το γυρνάμε σε αριστοφανικό, κανενα πρόβλημα) :))))
 
Επιτέλους! Αρχίζει να αχνοφαίνεται σκιά ονείρου ελπίδας για να πάρουμε εκδίκηση όσοι πιάσαμε στα χέρια μας το Finnegans Wake (και αφήσαμε ταπεινά πίσω στο ράφι)!

Καστάλια και Έλλη και λοιποί επίδοξοι!

Chaaaaarge!!!
 

Γκάμπριελ

Όμορφο Νιάτο
Να πω εδώ ότι έχω την εντύπωση πως το pr. του Cambridge χρειάζεται μόνο όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (π.χ. σπουδές σε πανεπιστήμιο/εργασία σε εταιρεία που ζητά αυτό ως προϋπόθεση, κλπ). Διαφορετικά το Michigan (για βιογραφικά, διαγωνισμούς, κλπ) είναι αρκετό. Η πρόκληση είναι πρόκληση βέβαια, όμως και το ποσό για τα εξέταστρα δεν είναι ευκαταφρόνητο για να το ρισκάρει κανείς! Αν είσαι αποφασισμένη δε μένει παρά να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία!
Ευχαριστώ πολύ. Ίσως όμως αλλάξω γνώμη και να δώσω το Michigan.Πάντως και τα δύο είναι υποτίθεται στο ίδιο επίπεδο και πλέον αναγνωρίζονται και τα δύο από παντού και νομίζω πως τα περισσότερα πανεπιστήμια στο εξωτερικό θέλουν να δώσεις ένα άλλο τεστ του οποίου μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή.
 

Κόρτο Μαλτέζε

Μεγάλος Βεζίρης της Βαγδάτης
Προσωπικό λέσχης
Να γράψετε το Μπέογουλφ με ήρωα έναν λάτρη του ποδοσφαίρου δήμαρχο
 
Top