Αγαπημένο βιβλίο - όχι και τόσο αγαπημένη ταινία

Τι λέτε βρε κορίτσια; Όταν έχεις δει τον Κόλιν-θεέ-πάρε την ΠΑΕ να ενσαρκώνει τον Mr Darcy με τον ιδανικότερο τρόπο...είναι δυνατόν να παρακολουθείς τον ατάλαντο τον Μάθιου μ' εκείνο το βλέμμα δαρμένου σκύλου και να μην αναγουλιάζεις;;; Πού πα' ρε φίλε ξυπόλυτος στ' αγγούρια; Άσε την Κίρα...απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά! Μου άρεσε πολύ σε άλλες ταινίες εποχής, με κορυφαία το The Duchess, αλλά σαν Λίζυ...άχρωμη και άοσμη! Οπότε το κεντρικό βάρος το ρίχνω στον σκηνοθέτη Joe Wright!

Δεν αρνούμαι ότι λάτρεψα τη σειρά του BBC, αλλά δεν βρήκα όλους τους ηθοποιούς ιδανικούς για το ρόλο που έπαιζαν σ' αυτήν. Οι μόνοι αναντικατάστατοι πιστεύω, ήταν ο Κόλιν και ο Mr Collins, ο ξάδελφος-ιερέας. Αξεπέραστος κι εκείνος.

Κατά τα άλλα θα ήθελα πολύ να δω μια άλλη Λίζυ, που να ανταποκρίνεται στο ρόλο και σίγουρα ως Jane Bennet με έπεισε πολύ περισσότερο η πανέμορφη Rosamund Pike, από εκείνη την αγελαδόμορφη της σειράς.

Έχουμε κονταροχτυπηθεί κι άλλοτε στη Λέσχη γι' αυτό το θέμα, νομίζω. :χαχα:

Επίσης, από όσα έχουν αναφερθεί, η άποψή μου για την ταινία "Φάντασμα της Όπερας" είναι εξίσου κακή με των υπολοίπων. Αν όμως βρεθείτε στο Λονδίνο, μην παραλείψετε να δείτε το μιούζικαλ. Εγώ το είδα το 2004, τραβώντας τον άντρα μου απ' το μανίκι, γιατί νόμιζε πως θα είναι αυτό που λέμε "tourist trap", αλλά του πετάχτηκαν τα μάτια. Κι εμένα το ίδιο. Δεν το περίμενα τόσο καλό. Δεν ξέρω ποιοι παίζουν τώρα, αλλά το καστ τότε πετούσε κυριολεκτικά. Άσε σκηνικά, κουστούμια, δεύτερους ρόλους. Υπερπαραγωγή.

Αυτό που αποδείχθηκε τουριστοπαγίδα ήταν...η "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι. Epic fail. Μου έδωσε την εντύπωση πως οι κανονικοί ηθοποιοί απεργούσαν κι ο παραγωγός βγήκε στο δρόμο κι ανέβασε στη σκηνή όποιον βρήκε μπροστά του, προκειμένου να μην ακυρωθεί η παράσταση. Για τέτοιο χάλι μιλάμε. Φανταστείτε ότι είδα θεατές να φεύγουν στη μέση.
:αργκ:

Μάριε, βάλε καμιά πλοκή αν σου ειναι ευκολο γιατι αποκαλύπτεις μερικά πράγματα και ειναι κριμα για οποιον δεν γνωρίζει την ιστορία .
Η απόκρυψη πλοκής πως μπαίνει? Αν και δεν έκανα κανένα σοβαρό spoiler. Εδώ τα τρεϊλέρ των ταινιών δείχνουν ακόμα και το τέλος.... Κακώς βέβαια. Είναι αυτή η λαθεμένη λογική ¨κλασικό έργο είναι όλοι ξέρουν τι γίνεται". Και μιας που μιλάμε για spoillers: Όσοι διαβάζουν για πρώτη φορά τους Άθλιους να αποφεύγουν άρθρα σχετικά με το βιβλίο, γιατί κάνουν τρελά spoillers. Αυτό ισχύει και για την Παναγία των Παρισίων και γενικώς όλα τα κλασικά.

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Στην προηγούμενη ανάρτησή σου έβαλα εγώ πλοκή :) Για άλλη φορά πήγαινε στον επεξεργαστή κειμένου και από κει μάρκαρε το κείμενο που θέλεις να κρύψεις και πάτα το δεύτερο κουμπάκι απ' το τέλος (τον συνδετήρα).

Ε όχι και βλέμμα δαρμένου σκύλου που προκαλεί αναγούλα ο Μάθιου , μη τρελαθούμε ! Είπαμε αυτά είναι γούστα αλλά σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι . Σε πληροφορώ ότι η ταινία όχι απλά έχει φανατικό κοινό αλλά έχει βάλει και πολλούς στον κόσμο της Όστεν . Το διαπιστώνω καθημερινά στη σελίδα μου και στις υπόλοιπες σελίδες που ειναι αφιερωμένες στην Όστεν , τις οποίες παρακολουθώ καθημερινά . Δεν προσπαθώ να σε πείσω να σου αρέσει απλά δεν μου καθονται καλά τα συγκεκριμένα σχόλια γιατί προσβάλλουν κάτι που αγαπώ. (ατάλαντος , αναγούλα κλπ ) Εγώ όταν είδα την ταινία πρώτη φορά έπαθα την πλάκα μου , την είδα 8 φορές σε μια εβδομάδα και έχω φτάσει εξαιτίας της να έχω σελίδα και blog αφιερωμένα στην Όστεν.

Μαργαρίτα, τι να κάνω; Εμένα αυτή την αίσθηση μου δημιουργεί η ερμηνεία του MacFayden. Κι έχοντας πολύ πρόσφατα παρακολουθήσει τη σειρά "Little Dorrit", όπου επίσης πρωταγωνιστεί,ναι, προσωπικά, τον θεωρώ ατάλαντο.

Φυσικά και δεν έχω σκοπό να θίξω εσένα ή οποιονδήποτε άλλον έχει διαφορετική γνώμη. Ζητώ συγγνώμη αν ο τρόπος που εκφράστηκα ενόχλησε. Ωστόσο, αφού κυκλοφορείς γενικά στο διαδίκτυο, θα 'πρεπε να έχεις συνηθίσει στο ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται έντονα για κάτι, συνήθως το εκφράζουν. Ξέρεις πόσες φορές έχω ακούσει εγώ τα σχολιανά μου, επειδή μου αρέσει εξαιρετικά πχ ο Χάρι Πότερ; Και προσωπική επίθεση, κανονικά, ότι είμαι άσχετη, ανίδεη από λογοτεχνία, ότι έχω το ακαταλόγιστο κλπ, από ανθρώπους που δε με ξέρουν ούτε στη φάτσα. Σιγά μην κάτσω να σκάσω!

Το ότι έχει η ταινία φανατικούς θαυμαστές + τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τα γνωρίζω πολύ καλά, αλλά δεν παίζουν ρόλο στη γνώμη μου γι' αυτή. Δε θα έπαιζαν ούτε αν ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο με αυτή τη γνώμη - που σαφώς δεν είμαι, θα γνωρίζεις φαντάζομαι πως έχει εξίσου φανατικούς πολέμιους. Δε μπορώ να εκφράζομαι ηπιότερα, για να μην την προσβάλλω (την ταινία) και δε θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω, γιατί δεν προσβάλλω ούτε κανένα πολιτικό ούτε κανένα θρησκευτικό ιδεώδες. Μια ταινία είναι.

Εμένα δεν ειναι αυτός ο τρόπος μου , Αγγελίνα , συγνώμη ! Προφανώς και όταν κάτι δεν μου αρέσει το λέω αλλά ποτέ δεν θα έλεγα κατι με αυτό τον τρόπο . Γενικά αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί στο διαδίκτυο και όχι μόνο και σαν αναγνώστης πολλών ειδών έχω φτάσει πολλές φορές σε σημείο να νιώσω κάπως άσχημα .Τις περισσότερες φορες μάλιστα δεν ασχολούμαι καν γιατί δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας . Έχω κάθε μέρα σχόλια σαν τα δικά σου στη σελίδα μου , όπως και σχόλια λατρείας για την ταινία και ποτέ δεν τα έβαψα μαύρα . Απλά φαντάζομαι ότι αν έλεγα κι εγώ πως πχ η γραφή της Ρόουλινγκ μου προκαλεί αναγούλα κλπ ε , δεν μπορεί κάτι θα μου έλεγες κι εσύ να "υπεραπιστείς" κάτι που αγαπάς. ;) (είμαι κι εγω φαν της Ροουλινγκ απλά μιλάω υποθετικά)

Καλή μου Μαργαρίτα, σαφώς και θα υπερασπιζόμουν το έργο που αγαπώ, αλλά χωρίς να το παίρνω προσωπικά. Χωρίς να ταυτίζομαι με το έργο δλδ και να πιστεύω πως, αυτός που το προσβάλλει, προσβάλλει (ή θέλει να προσβάλλει) κι εμένα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα! :)

Αναγνωρίζω πως ο τρόπος μου είναι έντονος και κάπως απόλυτος, αλλά δεν το κάνω επίτηδες ή για να θίξω τους "αντιφρονούντες"! Αλήθεια σου λέω! Θα δεις κι άλλες σε παρόμοιο ΄
υφος αναρτήσεις μου...that 's me, απλά!
:ντροπή:

Μα σε θυμάμαι , είχαμε μια μικρή λογομαχία για το "Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν" όταν πρωτομπήκες στη Λέσχη :ρ:χαχα:

Είδες, έχει και τα καλά του. :χαχα: Μένω αλησμόνητη η ρουφι@ν@ :ουχ::οργή::ρ:μουάχαχα:

Μη με παρεξηγείς τότε, μαργαριταράκι μου! :φιλί:

Και τόσο καλή να μην ήταν η σειρά συνήθως αρέσει στους περισσότερους αυτό που είδαν πρώτο .Αν προσέξεις στις πολύ νεαρές ηλικίες η μίνι σειρά δεν αρέσει και πολύ ενώ λατρεύουν την ταινία και αντίστροφα .
Α, μην το λες, εγώ αν και μικρή σε ηλικία (όταν γυριζόταν η σειρά εγώ γεννιόμουν :ρ ) μου άρεσε κ η σειρά εξίσου με την ταινία και ίσως λίγο περισσότερο γιατί είναι πιο κοντά στο βιβλίο.

Αυτό που αποδείχθηκε τουριστοπαγίδα ήταν...η "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι. Epic fail. Μου έδωσε την εντύπωση πως οι κανονικοί ηθοποιοί απεργούσαν κι ο παραγωγός βγήκε στο δρόμο κι ανέβασε στη σκηνή όποιον βρήκε μπροστά του, προκειμένου να μην ακυρωθεί η παράσταση. Για τέτοιο χάλι μιλάμε. Φανταστείτε ότι είδα θεατές να φεύγουν στη μέση. :αργκ:
Σοβαρά Αγγελίνα;;; :εεε;: Κι να φανταστείς το λαχταρώ να πάω στο Λονδίνο για να την "Ποντικοπαγίδα'.

Σοβαρά Αγγελίνα;;; :εεε;: Κι να φανταστείς το λαχταρώ να πάω στο Λονδίνο για να την "Ποντικοπαγίδα'.
Πολύ σοβαρά. Τις κλάψαμε τις λιρίτσες μας. Τώρα, μπορεί να έφταιγε και το συγκεκριμένο καστ, αλλά στον επίσημο ιστότοπο της Κρίστι έχω διαβάσει πολλές φορές αρνητικά σχόλια για την παράσταση και από τουρίστες και από Άγγλους. Οι τελευταίοι μάλιστα ήταν πολύ πιο αγανακτισμένοι και με το δίκιο τους.

Αν πας κι αν το παίζουν ακόμα, το "The lady in black" να δεις οπωσδήποτε - αυτό που γυρίστηκε (μάλλον αποτυχημένα) ταινία με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ). Καθηλωτική παράσταση.

Το Ανθρώπινο στίγμα του Φίλιπ Ροθ και το Μεθυσμένο ημερολόγιο του Χάντερ Τόμπσον είναι δύο πολύ αγαπημένα μου βιβλία. Οι ταινίες πάλι, με απογοήτευσαν.

Πολύ σοβαρά. Τις κλάψαμε τις λιρίτσες μας. Τώρα, μπορεί να έφταιγε και το συγκεκριμένο καστ, αλλά στον επίσημο ιστότοπο της Κρίστι έχω διαβάσει πολλές φορές αρνητικά σχόλια για την παράσταση και από τουρίστες και από Άγγλους. Οι τελευταίοι μάλιστα ήταν πολύ πιο αγανακτισμένοι και με το δίκιο τους.

Αν πας κι αν το παίζουν ακόμα, το "The lady in black" να δεις οπωσδήποτε - αυτό που γυρίστηκε (μάλλον αποτυχημένα) ταινία με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ). Καθηλωτική παράσταση.

Αχα! Κοιτά να δεις τι μαθαίνω. :-))

Ποιό να πρωτοπούμε...
- Το άρωμα. Ώραιο βιβλίο με δυνατές περιγραφές - Ταινία κάτω του μετρίου..
- Φρανκενστάιν: Αγαπημένο βιβλίο - Όλες οι ταινίες από μέτριες έως μάπα
-Περι τυφλότητος: Εκπληκτικό βιβλίο - Η ταινία χάλια μαύρα...
- Νορβηγικό Δάσος: Φοβερός Μουρακάμι - Η ταινία βγήκε σαν Άρλεκιν..
- Έρωτας στα χρόνια της χολέρας: Κλασικό βιβλίο - Ο σκηνοθέτης σίγουρα δεν το διάβασε όλο ή δεν το κατάλαβε
-Όταν έκλαψε ο Νίτσε: Αξιοπρεπές βιβλίο - Η ταινία .... ούτε καν...

Τέλος να μην πω για τις ηλιθιότητες τύπου Τροία, 300, Οδύσσεια κλπ κλπ που δεν έχουν καμία σχέση με τα βιβλία...

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τέλος να μην πω για τις ηλιθιότητες τύπου Τροία, 300, Οδύσσεια κλπ κλπ που δεν έχουν καμία σχέση με τα βιβλία...
Ιλιάδα και Οδύσσεια, με την σειρά τους, μάλλον δεν έχουν και σούπερ στενή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα τα οποία περιγράφουν. :))))

Το 300, πάλι, νομίζω πως το αδικείς. Εγώ το βρήκα εντυπωσιακά κοντά στο κόμιξ στο οποίο βασίστηκε. :ναι:

Η Οδύσσεια μάλλον δεν περιγράφει αληθινά γεγονότα!!!:)) Το ίδιο θαρρώ και η Ιλιάδα!!!:))))
Κοίτα, αν το δεις σαν κόμιξ μάλλον καλό είναι αλλά σαν Ιστορία κλάφτα... Πρέφα δεν πήρε ο σκηνοθέτης γιατί θυσιάστηκαν οι 300!!!

Το 300 το κρινεις σε λαθος βαση, Νικολα. Οπως ειπε και ο Φαρος βασιστηκε στο κομικ και οχι στην ιστορια αυτη καθαυτη. Και στο κομικ ο Μιλερ πιαστηκε απο την ιστορια των Σπαρτιατων και δημιουργησε μια παραπλησια. Και η ταινια αποδιδει αυτη την αισθηση του κομικ παρα πολυ καλα!

Παιδιά τους 300 απλά τους έκρινα σαν ιστορικό γεγονός!!! Λογικά αυτοί που είναι φαν των κομικς και λένε καλά λόγια σίγουρα θα ξέρουν κάτι παραπάνω απο μένα που δεν είμαι και πολύ σχετικός... Πάντως το ότι έκανε αναφορές ο Λιακό στην εκπομπή του στην συγκεκριμένη ταινια ως ταινία εθνικής σημασίας δείχνει πως αρκετός κόσμος την είδε και σαν ιστορικό γεγονος...

Το ξερω οτι αρκετοι την ειδαν σαν ιστορικο γεγονος, αλλωστε θυμαμαι πολλους να δυσανασχετουν βγαινοντας απο την αιθουσα του κινηματογραφου. Απλα επισημαινω τη λανθασμενη προσεγγιση! :)