Αγαπημένοι πίνακες

Απίστευτο πόση ομοιότητα! Το μπέρδεψα προφανώς επειδή το θυμάμαι στο Πράδο πριν χρόνια- μουσείο όπου ο Μπος έχει την τιμητική του, έχει όλα τα διάσημα έργα του. Αλλά και η θεματική, η τεχνοτροπία και ο τρόπος απεικόνισης είναι τόσο ίδια! Ευχαριστώ για τη διόρθωση @Αντέρωτας
 
Αφου το ανέβασα εδώ κάπου στο φβ είδα να σχολιάζουν παρόμοιο πίνακα και να ρωτάνε είναι ο Ιερωνυμο Μπος; @ΚρίτωνΓ
Και να απαντάει αυτός που το ανέβασε... όχι είναι Elder @Αντέρωτας
Και μπερδεύτηκα αλλά ούτως ή άλλως δεν γνωρίζω ούτε τον έναν ούτε τον άλλο οπότε σας ευχαριστώ γιατί έτσι θα μελετήσω και τους δυο... αλλά πραγματικά πόσο μοιάζουν...
 
Παιδιά, όσοι είστε Αθήνα, μία βόλτα από Εθνική Πινακοθήκη. Είναι καθηλωτική!
Π.χ. (μεταξύ πολλών άλλων αγαπημένων)
Γύζης 1. Αράχνη, 2. Μετά την καταστροφή των Ψαρών 3. Η ψυχή του καλλιτέχνη. Πολύ πρωτοπόρος για την εποχή του.

965

966

967
 
Η Βάρκα του Δάντη / Ο Δάντης και ο Βιργίλιος στην Κόλαση:

Η Βάρκα του Δάντη, ο πίνακας που απογείωσε την καριέρα του Ευγένιου Ντελακρουά και του εξασφάλισε την πρόσβαση στην αφρόκρεμα της καλλιτεχνικής κοινότητας του Παρισιού, φιλοτεχνήθηκε το 1822. Πρόκειται για ελαιογραφία σε μουσαμά μεγέθους 189×246 εκατοστών, και στεγάζεται σήμερα από το μουσείο του Λούβρου.
 
Οι λέξεις "Λούβρο" και "βάρκα" έφεραν αμέσως στην επιφάνεια της μνήμης μου τον πίνακα που είχα τη χαρά να θαυμάσω από κοντά και μου τράβηξε ιδιαιτέρως την προσοχή. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία που έγινε και παιδικό τραγούδι.Τεοντόρ Ζερικό, «Σχεδία της Μέδουσας».
 
@Αντίβαρο έχεις δίκιο. Παράληψή μου. Δυστυχώς, δεν μπορώ να επεξεργαστώ το μήνυμα για να το διορθώσω.

@Βασίλισσα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Αν εννοείς σε ποια αίθουσα ακριβώς, δεν θυμάμαι, αλλά με ένα πρόχειρο ψάξιμο στον ιστό μπορώ να το βρω αν σε ενδιαφέρει.
 
Η αλήθεια είναι ότι θυμίζει την Πάτμο περισσότερο...
Σαμοθράκη θα έλεγα... με τις βάθρες. Άντε και την κοιλάδα των πεταλούδων στη Ρόδο - με την Ίκαρο-πεταλούδα. (Εντάξει @Μοκαντάσα αλ Σάφερ Πάτμο μόνο μετά από αυτά που είχε καταναλώσει ο Ιωάννης για να γράψει την Αποκάλυψη).
 
Εν τω μεταξύ δεν έχω ιδέα πως είναι η Πάτμος. Τώρα που βλέπω τον πίνακα ξανά, μάλλον με τα Κύθηρα μοιάζει(έκατσα 4 1/2 χρόνια εκεί)
 
Λοιπόν μου θύμισες κάτι. Όταν ήμουν μικρή, πριν ακόμα πάω σχολείο, είχαμε στο σπίτι μια αφίσα αυτού του πίνακα του Μαγκρίτ. Με φόβιζε πολύ και, παράλληλα, με γοήτευε. (Ακόμα τον θεωρώ μια απ' τις πιο ανατριχιαστικές φιγούρες)
The Son of Man -1964

Με αγχώνει χωρις να μπορώ να εξηγήσω γιατί.
 
Top