Προσωπικά, δεν ξέρω αν αυτό το "κάτι" ξυπνούσε αργότερα στον Ντόριαν με λιγότερες συνέπειες για αυτόν και τους γύρω του, υπάρχει νομίζω και η πιθανότητα να έβγαινε με πιο πολύ ένταση, αφού αυτό προϋπήρχε μέσα του και με τον χρόνο να ωρίμαζε.Ναι κι εγώ το σκέφτηκα ότι απλώς ο Λόρδος Χένρυ ξύπνησε κάτι που ήδη υπήρχε μέσα στον Ντόριαν αλλά ίσως αυτό το κάτι να μην ξύπναγε ποτέ αν δεν έβρισκε το κατάλληλο ερέθισμα ή να ξύπναγε αρκετά χρόνια αργότερα και με λιγότερες συνέπειες.
Πιστεύω ότι το είχε μέσα του ο Ντόριαν, απλά αφορμή ήταν ο Χένρυ. Αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν κάποιος ή κάτι άλλο. Ο Χένρυ, παρόλες τις "αφοριστικές" απόψεις που είχε, δεν γνώριζε την κρυφή ζωή του Ντόριαν και δεν νομίζω ότι αν την ήξερε, θα ήταν σύμφωνος με αυτήν.
Συμφωνώ βέβαια ότι υπάρχουν περιπτώσεις που είναι δυνατόν να πλανευτούμε από ανθρώπους ή καταστάσεις, αλλά είναι αυτό που γενικά ονομάζεται "ηθική" που βάζει φρένο στα όρια του καθενός. Πόσο μάλλον, όταν είδαμε από τον Ντόριαν, ότι με την ζωή που έκανε ένοιωθε σταδιακά αρνητικά συναισθήματα και κάθε άλλο παρά τον γέμιζε ο τρόπος που ζούσε. Ένα κύριο συναίσθημα που είδα να τον κατακλύζει σιγά σιγά, ήταν ο φόβος, που έφτανε μέχρι και τα όρια του πανικού.
Last edited: