Ναι@Σαλάτας είσαι από τον Βορρά;
Εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει "ήμαστε", εκτός από έναν σε μίαν ελληνική ταινία όπου ο Βέγγος ήταν στο φαρμακείο.Πάντα είχα την αίσθηση πως στον Βορρά λέμε ήμασταν, ενώ στον Νότο παίζει πιο πολύ το ήμαστε, ως παρατατικός.
Οι παλιότερες γενιές το χρησιμοποιούσαν. Διαβάζοντας τον τίτλο του νήματος μου ήρθε φλασιά η εικόνα του παππού μου. Χρησιμοποιούσε τέτοιους τύπους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να περιγράφει: Καθόμαστε (καθόμασταν δηλαδή) με τον τάδε....Εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει "ήμαστε", εκτός από έναν σε μίαν ελληνική ταινία όπου ο Βέγγος ήταν στο φαρμακείο.
Χαχαχαχα κατάλαβα, αλλά επειδή πρέπει να κρατούμε το επίπεδο τής Λέσχης υψηλά, δεν κάνει να το πω@Σαλάτας τώρα που έβαλες το βαριόμουνα θυμήθηκα το ανέκδοτο με τον Τοτό πύο του έβαλε η δασκάλα να πει το αντίθετο του "αρνιόμουνα".
Guess what was that!