Έχει διαβάσει κανείς το "Σπίτι από Φύλλα" στα αγγλικά;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μα, ασφαλώς και είχα διαβάσει την ανάρτηση του Ατέρμονα. Επανέφερα το θέμα, μήπως υπάρχει ανάμεσά μας κάποιος που πραγματικά έχει διαβάσει το βιβλίο στο πρωτότυπο.

Last edited:
Το διάβασα πέρσυ στα Αγγλικά. Δεν βρήκα τη γλώσσα εξαιρετικά δύσκολη (εκτός ίσως από 1-2 κεφάλαια κάπως ιδιαίτερου περιεχομένου, όπως π.χ. το κεφάλαιο για την ηχώ). Χρειάζονται καλά Αγγλικά σίγουρα, αλλά δεν είναι και Οδυσσέας π.χ. Πιο πολύ μπερδεύει ο τρόπος που είναι γραμμένο, παρά η γλώσσα.

Όσο για το θέμα των τιμών στα μεταχειρισμένα, υποστηρίζω πάντα τον πωλητή. Η τιμή ενός μεταχειρισμένου δεν είναι φόρος, δεν είναι κάτι που υποχρεούται κανένας να πληρώσει. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση να βρίσκει κανείς κάτι που ψάχνει και να το βλέπει σε τιμή που ξεπερνάει (κατά πολύ ίσως) τις δυνατότητές του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο πωλητής οφείλει να την ρίξει. Στην τελική, αν η τιμή είναι υπερβολική, το προϊόν δεν θα πωληθεί, και ο πωλητής ή δεν θα πουλήσει ή θα αναγκαστεί να κατεβάσει.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ευχαριστούμε για την απάντηση! :) Βλέπω ότι η τιμή του πρωτότυπου είναι τσουχτερή (32 ευρώ στην Πολιτεία) όμως υπάρχουν και οικονομικότερες λύσεις στο e-bay.

Έχει 22 ευρώ στο Book Depository αυτή τη στιγμή. Είναι και 700 σελίδες, και με πολύ ιδιαίτερη εκτύπωση, αξίζει τα λεφτά του.

Όσο για το θέμα των τιμών στα μεταχειρισμένα, υποστηρίζω πάντα τον πωλητή. Η τιμή ενός μεταχειρισμένου δεν είναι φόρος, δεν είναι κάτι που υποχρεούται κανένας να πληρώσει. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση να βρίσκει κανείς κάτι που ψάχνει και να το βλέπει σε τιμή που ξεπερνάει (κατά πολύ ίσως) τις δυνατότητές του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο πωλητής οφείλει να την ρίξει. Στην τελική, αν η τιμή είναι υπερβολική, το προϊόν δεν θα πωληθεί, και ο πωλητής ή δεν θα πουλήσει ή θα αναγκαστεί να κατεβάσει.
Διαφωνώ κάθετα με αυτή την λογική...:ουχ:
Αυτό θυμίζει μαύρη αγορά...
Και είναι μαύρη αγορά...

Ειδικά για βιβλία τα οποία ίσως κάποια στιγμή να επανεκδοθούν εγώ το βλέπω απαράδεκτο...
Πόσοι έδωσαν ένα σωρό λεφτά για την Γυναίκα με τα Μαύρα, και τώρα τα κλαίνε μιας και το συγκεκριμένο βιβλίο επανεκδίδεται;;
Το ίδιο και για κάποια του Κινγκ και πάει λέγοντας...

Κανένας δεν οφείλει τίποτα. Όλα είναι θέμα ηθικής και παιδείας...
Εμένα η ηθική μου λέει πως για να πάρω ακριβό αυτοκίνητο πρέπει να κάνω το "βαποράκι", για κάποιους άλλους αυτό είναι απλά απαράδεκτο...

Τέλος κάτι τύποι που πουλάνε 200-300 ευρώ βιβλία δεν τολμάνε να εμφανιστούν σε σελίδες τους φέιςμπουκ. Γιατί άραγε;;; :))

Δεν μιλούσα για θέμα ηθικής, αλλά για θέμα δικαιώματος. Και το πιο εύκολα διαθέσιμο βιβλίο κάποιος μπορεί να θέλει να το πουλήσει 1000 ευρώ. Είναι δικαίωμά του, αλλά προφανώς δεν θα το πουλήσει ποτέ. Το πιο σπάνιο μπορεί κάποιος να θέλει να το πουλήσει 1000 ευρώ, αλλά αν δεν πουληθεί, θα το βάλει 500, και μετά 200, και μετά 100 κ.ο.κ.
Το ότι δεν εμφανίζονται σε σελίδες είναι προφανώς λόγω κατακραυγής, και γι' αυτό ακριβώς σελίδες του facebook για πωλήσεις απαγορεύουν (και σβήνουν) σχόλια για τις τιμές. Ο μόνος τρόπος για να απαντήσει κάποιος σε τιμές που θεωρεί μαυραγορίτικες είναι να μην αγοράσει.
Επίσης, το παράδειγμα με το βαποράκι δεν πολυταιριάζει, μιας και εδώ δεν κάνεις κάτι απλώς ανήθικο αλλά και κάτι παράνομο.

Καλοδιάβαστο ,έχω υπόψιν μου να το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή σε αντιπαραβολή με το πρωτότυπο .

Φυσικά να το διαβάσεις ,προσπάθησε όμως να μην το διαβάζεις παράλληλα με κάποιο άλλο ,είναι κομματάκι δύσκολο.