Έχει διαβάσει κανείς το "Σπίτι από Φύλλα" στα αγγλικά;

Αρχικα να πω οτι προσωπικα δεν το εχω διαβασει ουτε στα ελληνικα.Σχετικα με την δυσκολια παντως που αναφερεις για την αγγλικη αναγνωση αυτου του ιδιαιτερου βιβλιου,θελω να σου πω κατι που ειχε γραφτει απο εναν βιβλιοκριτικο πριν τρια χρονια που ειχα διαβασει και μου χε μεινει.Αφου ειχε τελειωσει την κριτικη του βιβλιου στο τελος του αρθρου του αναφεροταν στην μεταφραστρια του βιβλιου,την Α.Δημητριαδου λεγοντας τα εξης: ΄΄Η Αθηνα Δημητριαδου,που εχει αποδειξει οτι δεν δισταζει να αναλαμβανει ειδικες αποστολες,επιτελεσε εναν πραγματικο αθλο ΄΄
...Πιστευω οτι απαντηθηκε το ερωτημα σου...

Last edited:
Σήμερα μπήκε αγγελία πώλησης στο booksmania για το Σπίτι απο Φύλλα(ελληνικη εκδοση) . Μπες μήπως το προλάβεις.

Όποιος επικοινωνήσει μαζί του για τιμή (αφού δεν την αναφέρει στην αγγελία), ας μας πει αν θέλει πόσο το δίνει ο τύπος... για να γελάσουμε. Τελευταία φορά που το εν' λόγω βιβλίο βγήκε προς πώληση στην ίδια σελίδα «κόστιζε» 300 ευρώ και η τιμή δηλωνόταν ρητά, τώρα που είναι «μυστική» έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο ανέβηκε!

Ε ρε... Έχει γούστο να σας διαβάζει εδώ, και να σας στείλει μια απάντηση εξωφρενική, για να σας τρολάρει που τον κοροϊδεύετε το δόλιο! :))))

Φαντάσου να σου απαντήσει κάτι του στυλ «επειδή το ζητάνε πολλοί, η τιμή έχει ανέλθει στα 500€ εσύ πόσα προσφέρεις;» !!! :χαχα:

- Καστάλια τώρα σε διάβασα... ελπίζω να μην την πάθουμε έτσι (!) Πάντως από τον συγκεκριμένο πωλητή έχουμε ήδη δει εξωφρενικές τιμές για λιγότερο σπάνια βιβλία συνεπώς στο συγκεκριμένο θεωρώ πως θα μεγαλουργήσει! :χαχαχα:

Last edited:
Αυτός ο ίδιος ήταν που ήθελε 30 ευρώ για την Γυναίκα με τα Άσπρα!!!!

Καστάλια λες να είναι εδώ μέσα;;;

Πάντως εγώ αν το είχα αυτό το βιβλίο θα έκανα έναν διαγωνισμό!!
Θα το χάριζα σε αυτόν που θα το ζητούσε με την καλύτερη ατάκα!!! :χαχα:

Εμείς έχουμε μια παροιμία που λέει, Δεν είναι τρελός αυτός που τρώει την πίτα, είναι τρελός αυτός που του τη δίνει. Αν βρίσκει άτομα να πληρώνουν τέτοιες τιμές, τι να πω...

Διαβάζω αυτή την περίοδο ένα βιβλίο για τους βιβλιομανείς της ιστορίας, και ανάμεσά τους υπήρξαν πολλά άτομα που συγκέντρωσαν αξιοζήλευτες συλλογές σπάνιων βιβλίων, ενώ δεν ήταν πλούσιοι. Οι περισσότεροι όμως δεν είχαν τίποτα άλλο στη ζωή τους από τα βιβλία (και αναφέρομαι πρωτίστως σε παλιότερες εποχές, όταν όλα τα ύπάρχοντα βιβλία ήταν λίγα και μετρημένα). Σκεφτόμουν αν θα μπορούσε να υπάρχουν στην εποχή μας και στη χώρα που ζούμε τέτοιοι συλλέκτες που να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν ένα τέτοιο πάθος, και παράλληλα να έχουν και μια φυσιολογική ζωή, οικογένεια, ταξίδια, τακτοποιημένας τα χρέη προς την εφορία κλπ - και δυστυχώς δεν φτάνω σε πολύ αισιόδοξα συμπεράσματα. Ποιος ξέρει...

Παιδιά στην φτήνια το δίνει το τυπάκι!!! Μόνο 250 ευρουλάκια!! Κορόιδο τον πιάνουμε!!!

Δλδ τιμή ίση περίπου με 10 μεροκάματα στο εργοστάσιο!!!

Πολύ ενδιαφέρων προβληματισμός Καστάλια, προσωπικά θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό είναι ή το ένα το άλλο. Ή χρηματοδοτείς τα πάθη σου με όποιες στερήσεις συνεπάγεται κάτι τέτοιο, ή ζεις όλες τις εκφάνσεις της ζωής αποφεύγοντας τα ακραία πάθη. Εγώ για να είμαι ειλικρινής θα έδινα ένα εξωφρενικό ποσό για κάποιο βιβλίο που επιθυμώ διακαώς, πιστεύω όμως πως αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε ένα ακριβό βιβλίο (εξαιρετικά σπάνιο) ή ένα ακριβό ταξίδι (μακρινό - εξωτικό) θα επέλεγα μάλλον το ταξίδι... Κάποια, λιγοστά έστω, πράγματα εξακολουθούν να είναι πιο σημαντικά από μια συλλογή. :))))

Απλώς στην συγκεκριμένη περίπτωση με εκνεύρισε η μυστικότητα της τιμής για να σε εξαναγκάσει να ρωτήσεις επειδή προφανώς ο ίδιος αναγνωρίζει πως ζητά ένα υπέρογκο ποσό και προτιμά να μην κατακεραυνώσει τον ενδιαφερόμενο πριν καν προλάβει να ενδιαφερθεί... ενώ έτσι, σε αφήνει να φανταστείς ό, τι χειρότερο και έπειτα θα σου πει «εγώ μόνο 250 ευρώ ζητάω, ο άλλος το πούλησε στα 300» !

Επιπλέον ο συγκεκριμένος είπε άλλη τιμή σε μένα και άλλη στον Δε Κιντ για ένα διαφορετικό βιβλίο... βασιζόμενος και πάλι στην «μυστικότητα».

Last edited:
Εαν βρεθει καποιος χμμμ....τελος παντων, που να αγορασει το συγκεκριμενο βιβλιο στη συγκεκριμενη τιμη θα αυτοπυρποληθω! 200 ευρω, δεν πανε καλα!

Ψάχνοντας και γω να διαβάσω ένα καλό βιβλίο τρόμου, μιάς και ειχα καιρό να το πιάσω το είδος, έπεσα πάνω σε αυτό το βιβλίο. Πήγα χθές στην Βιβλιοτοπία στη Γλυφάδα, του λέω τι ψάχνω και μου απαντάει χαλαρά ο τύπος οτι έρχεται κατόπιν παραγγελίας στα 22,5 ευρώ. Το παραγγέλνω, γυρνάω σπίτι και κάνοντας μια πιο εκτεταμένη έρευνα για το βιβλίο ανακάλυψα αυτο το topic. Διαβάζοντας λοιπόν και βλέποντας οτι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι τόσο δυσεύρετο σκέφτομαι οτι δεν γίνεται να είμαι τόσο τυχερός! Παίρνω τηλέφωνο σήμερα το πρωί για να ρωτήσω τι έγινε με την παραγγελία και αν όντως υπάρχει το βιβλίο και με τα πολλά αφού παίρνει τον εκδοτικό οίκο μου απαντά οτι όντως το βιβλίο δεν υπάρχει... Και είχα πάρει τόση χαρά χθες. Τέλος πάντων, τώρα έχω παραγγείλει το Ζόμπι απο Joyce Carol Oates και αναμένω. Ελπίζω κάποια στιγμή να επανεκδοθεί το Σπίτι απο φύλλα γιατί πραγματικά πρέπει να αξίζει να το διαβάσει κανείς.

Δεν ξέρω βρε παιδιά, διαβάζω τόσο καιρό και στην Λέσχη αλλά και στο γκρουπάκι του Κινγκ στο φ/μ, τόσο αρνητικά σχόλια για πωλητές που πουλάνε ακριβα τα σπάνια βιβλία και αναρωτιέμαι μήπως τα βλέπουμε λίγο ρομαντικά τα πράγματα.

Αν πραγματικά ένα βιβλίο είναι τόσο σπάνιο και εξαντλημένο και εσύ τρελαίνεσαι τόσο να το αποκτήσεις ειδικά όταν το βλέπεις και σαν προσθήκη στην συλλογή σου (και δεν σου αρκεί απλά να το διαβάσεις σε pdf) και μπορείς να δώσεις τα πολλά λεφτά είτε γιατί σου τρέχουν είτε γιατί επιλέγεις να στερηθείς κάτι άλλο, γιατί σε πιάνει κορόιδο ο πωλητής, που στην τελική κέρδος θέλει να βγάλει, κάτι απόλυτα λογικό? Άισχροκέρδεια θα ήταν να πουλούσε πχ 10 φορές πάνω από την συνήθη τιμή ένα μη εξαντλημένο βιβλίο.

Το ζητούμενο εδώ βέβαια είναι το βιβλίο πράγματι να είναι εξαιρετικά σπάνιο (πχ μέχρι και την Οργή του Κινγκ βλέπω ότι αρκετοί καταφέρνουν και την βρίσκουν σε λογικοτατη τιμή είτε σε παλαιοβιβλιοπωλεια είτε μεταχειρισμένη από πώληση ιδιώτη, οποτε θα ήταν χαζο να δώσει κάποιος 100 ευρώ για να την αποκτήσει) και το σημαντικότερο να μην υπάρχουν άλλοι που το δίνουν για πολύ πιο χαμηλή τιμή, ειδικά όταν αυτό το γνωρίζει αυτός που το πουλά ακριβά. Αν αυτά ισχύουν, δεν βλέπω που είναι το κακό.

Με την λογική αυτή, θα λέγαμε ότι ένας συλλέκτης γραμματοσήμων πιάνεται κορόιδο όταν τα σκάει για να αποκτήσει σπάνια γραμματόσημα?

Κατέχω το Σπίτι από φύλλα, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει, δεκτές και ανταλλαγές με επίσης σπάνια βιβλία π.χ. Άτλας του Ουρανού ή ανάλογου "βάρους".

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Παιδιά επαναφέρω αυτό το θεματάκι, μήπως βρεθεί κάποιος που το έχει διαβάσει στα αγγλικά, να μας πει αν διαβάζεται! Διάβασα την κριτική κάποιου αγγλόφωνου, o οποίος έλεγε ότι η ανάγνωση, λόγω δυσκολίας, του πήρε δύο μήνες!