"Έφυγε" η Anne Rice

Πέθανε προχθές το Σάββατο από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού η συγγραφέας του "Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα". Είχε γράψει βιβλία γοτθικής ατμόσφαιρας, τρόμου, ερωτικά και χριστιανικής λογοτεχνίας. Λίγο καιρό πριν είχε γιορτάσει τα 80α γενέθλιά της

https://gr.ign.com/anne-rice/94246/news/apebiose-e-anne-rice-suggrapheas-tou-interview-with-the-vampire

Με τούτα και με εκείνα δεν είπα τίποτα για την Anne Riise. Δεν έχω διαβάσει -ακόμα- τα Χρονικά των Βρυκολάκων, αλλά μάλλον ψήθηκα να πιάσω το πρώτο... αλλά μόλις τελειώσω αυτά που έχω ξεκινήσει αυτό το διάστημα.
Για τα βιβλία το μόνο που άκουσα είναι ότι τα πρώτα 3 είναι καταπληκτικά και κάποιος μπορεί να διαβάσει μόνο αυτά χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει τα υπόλοιπα της σειράς, γιατί η βασική -να το πω;- ιστορία ολοκληρώνεται. Τώρα είναι δεν είναι αλήθεια δεν έχω ιδέα.

Έχω δει μόνο τις ταινίες, και μου άρεσε μόνο η πρώτη. Επίσης, βλέπω ότι είναι να γίνει σειρά από την AMC και τον Λεστάτ θα τον υποδυθεί ο Sam Reid.

Με τόσα που έχει γράψει, θέλει να ζήσεις τουλάχιστον όσο έζησε αυτή για να έχεις ελπίδες να προλάβεις να διαβάσεις έστω ένα μέρος του έργου της.
Πάντως ήταν πρωτοπόρος και καλή σ' αυτό που έκανε, κι ας ρημάχτηκε αργότερα το ζανρ με τη μαζική γλυκανάλατη δημοφιλία των βρικολάκων σε Young Adult λογοτεχνία περασμένων δεκαετιών.

Πάντως ήταν πρωτοπόρος και καλή σ' αυτό που έκανε, κι ας ρημάχτηκε αργότερα το ζανρ με τη μαζική γλυκανάλατη δημοφιλία των βρικολάκων σε Young Adult λογοτεχνία περασμένων δεκαετιών.
Ο Νιλ Γκέιμαν είχε πει δια στόματος Μορφέα ότι οι παλιές ιστορίες γυρνάνε πάντα στην αρχική τους μορφή. Η Αν Ράις αν και είχε λίγο παλιομοδίτικο ύφος γραφής συνέχισε μια χαρά τον μύθο των βρυκολάκων.

Όσο για το όνομα, τον Τζον Γουέην τον είχαν βαφτίσει Μάριον...