Έτσι απλά με ένα όνειρο

Ασπροβουλης

Όμορφο Νιάτο
Εδώ και δυο βδομάδες περίπου μια σκέψη βασανίζει το μυαλό μου. Είδα σε όνειρο τον Ερμή ξαπλωμένο σε ένα σύννεφο και ένα παιδί δίπλα του να αγναντεύει την αποκάτω θέα.
Περάσαν μέρες ώσπου να καταλάβω ότι ήταν ένα αφήγημα που κάποτε συνάντησα στην παιδική μου ηλικία.
Διαβαίνοντας λοιπόν την τρίτη μου δεκαετία, βρίσκω τον εαυτό μου ανήμπορο να συνεχίσει την ζωή του, αν δεν βρω την συγκεκριμένη ιστορία.
Εκλιπαρώ για βοήθεια.
Ο Πάνας για κάποιο λόγο είχε υποχρεωθεί σε ένα νεαρό βοσκό αυτός του ζήτησε να γνωρίσει τον Ερμή. Όπως και έγινε. Ο Θεός πήρε μαζί του τον βοσκό και καθίσανε σε ένα σύννεφο. Ο Ερμής για έναν υπνάκο και ο μικρός για να δεί τον κόσμο από ψηλά. Επίσης έπιασε κουβέντα με το σύννεφο.
Ευχαριστώ εκ των προτερων..
 

Νιλς

Κοινωνός
Καλώς όρισες. Έχω βρεθεί στη θέση σου και σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Ολο και κάποιος εδώ θα σε βοηθήσει. Στο γουγλ δοκίμασες με κάθε τρόπο;
 

Νιλς

Κοινωνός
@Αζαθοθ δώσαμε τον τελευταίο αυγοβραστηρα στον @Κόρτο Μαλτέζε (που ΤΥΧΑΙΑ είναι και μέλος του σταφ της Λέσχης)
Στο στοκ έχει ξεμείνει μόνο μια βαφλιέρα (για τρίγωνες βαφλες όμως) και ένας κρεμμυδοκαθαριστης (που παράγει τεχνητά δάκρυα). Σου κάνει κάτι από αυτά?
 

Αζαθοθ

Κοινωνός
κρεμμυδοκαθαριστης (που παράγει τεχνητά δάκρυα)
Ως επαρκή θα χαρακτήριζα τα αληθινά που απολαύω της τιμής να συνυπάρχουν στη ζήση μου· κάθε λογής επιπλέον -έστω και τεχνητό- θα οδηγούσε σε μια υπερεπάρκεια δύσκολα διαχειρίσιμη.

βαφλιέρα (για τρίγωνες βαφλες όμως)
Κλίνω προς την ματαιότητα αυτής της επιλογής. Άλλωστε, πάντοτε ήθελα να έχω στον χώρο μου κάτι που διαρκώς να μου μνημονεύει ότι το εμβαδόν του τετραγώνου της υποτείνουσας ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών.

(ελπίζω να διαφύλαξα την υπαρξιακή αισθητική αυτού του νήματος)
 
Last edited:

Νιλς

Κοινωνός
Όχι Κόρτο ευτυχώς. Βεβαία στο σαλόνι μου υπάρχει μία πολύ περίεργη εικόνα με ένα σβηστό τζάκι και στο κέντρο του ένα λεξικό που χτυπιέται φωνάζοντας ''αφήστε με να καώ, αφήστε με να καώ, μα γιατί δεν καίγομαι''.
 

Έλλη Μ

Μύστης
@Κόρτο Μαλτέζε, τον πιστευεις οτι εχει το λεξικο του μπαμπατζιμ; Το κουτι με τα ραφτικα εχει παρει, εκείνα τα ξυλινα, ορθογωνια, το χει ντυσει κι απεξω με ταπισερι που γραφει λεξικον, το'χει γεμίσει με βαρος (πχ τσιμέντο) κι εχει κολλησει τη φωτογραφια του μπαμπινιώτη. Να ραβει. :))))
 

Νιλς

Κοινωνός
Έλλη τώρα ή κάτι ξέρεις ή είσαι η γυναίκα μου. Ένα από τα δύο παίζει.
 
Top