Άρνε Νταλ (Arne Dahl) τον "γνωρίζετε";

Kαλημέρα σας!
συζητώντας σήμερα εδώ στην δουλειά μου πρότειναν να διαβάσω τον ΝΤΑΛ ΑΡΝΕ (DAHL ARNE)
Τον "ξέρετε"; ;Eχετε διαβάσει δουλειές του;
Μου πρότειναν να ξεκινήσω με το Μίσος και Αίμα (http://www.politeianet.gr/index.php?page=shop.product_details&product_id=196367&option=com_virtuemart&Itemid=89&lang=el)
Το έχει διαβάσει κάποιος;

Last edited by a moderator:
Από ότι βλέπω είσαι "δικιά μας"! Έχω το Μιστεριόζο και το μίσος και αίμα, σύμφωνα με τον αρχηγό μας τον Ράστινιακ (μάλλον είναι διακοπές τώρα) το Μιστεριόζο είναι πολύ καλό. Αν σκεφτείς ότι είναι προγενέστερο του Μίσους προτείνω (όπως και στον Nesbo) να ξεκινήσεις από κει. και τα δύο του Dahl είναι σε προσφορά, θα τα βρεις λιγότερο από 10 ευρώ.

Επί ευκαιρίας να πω και τον πόνο μου, μαζί με τα δύο του Dahl έχω και τα δύο της Lackberg (ο ιεροκήρυκας, οικογενειακά μυστικά) και λέω να τα διαβάσω όλα μαζί...πότε; άγνωστο προς το παρόν.

Nαι μου αρέσουν τα αστυνομικά βιβλία! Η αίσθηση οτι ψάχνεις να βρείς τον δολοφόνο καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης το βρίσκω ιδιαίτερα συναρπαστικό! Αρκεί το βιβλίο να σε κρατάει σε εγρήγορση και να μην σε ζαλίζει με ασήμαντες και άνευ λόγου περιγραφές!

Και το μίσος και αίμα και το Μιστεριόζο που λες τα εχω βρεί σε προσφορές στην Πολιτεία και έχω μπει σε μεγάλο πειρασμό!
Απλά αυτή τη στιγμή διαβάζω τη σειρά με τα vampir και δεν ξέρω πότε θα προλάβω να τα ξεκινήσω!
Θα μου πεις βιβλία είναι θα πάνε ποτέ χαμένα;; :))))

και εγώ όλο έτσι λέω για αυτό έχω καμιά 20ρια αδιάβαστα (να μην βάλω και αυτά από τις προσφορές σε περιοδικά)

Το Μίσος και Αίμα μου το χάρισαν πριν από λίγο καιρό, δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά θα είναι το επόμενο που θα πιάσω. Έτσι διστακτικά είχα αρχίσει και τον Μανκέλ και δε με απογοήτευσε. :)

Έχω διαβάσει δυο βιβλία του Άρνε Νταλ (Το Μυστεριόζο και Τα Μπλουζ της Ευρώπης) και μου φάνηκαν αρκετά καλά (με πολύ καλύτερο το δεύτερο). Τώρα διαβάζω το τυχαίο θύμα του ίδιου και ως τώρα (είμαι περίπου στην μέση) μου αρέσει ενώ έχω στα αδιάβαστά μου το Πρελούδιο θανάτου. Έχουν εκδοθεί άλλα δυο δικά του στα ελληνικά ως τώρα.

Τα μυθιστορήματά του δεν έχουν έναν κεντρικό ντετέκτιβ/ήρωα αλλά μια ομάδα της σουηδικής αστυνομίας, την Ομάδα Α (πρωτότυπο όνομα ε; ) και πέρα από την βασική αστυνομική πλοκή βλέπουμε και τις σχέσεις μεταξύ των μελών που την απαρτίζουν. Όπως και οι περιπέτειες του Χάρι Χόλε του Νεσμπό ή της Έρρικας και του Πάτρικ της Λάκμπεργκ και εδώ κάθε βιβλίο είναι μεν αυτόνομο αλλά οι χαρακτήρες προχωρούν στην ζωή τους οπότε ίσως θα ήταν καλύτερο να διαβαστούν με χρονολογική σειρά. Στα σουηδικά έχουν εκδοθεί συνολικά 10 βιβλία με την ομάδα Α από τα οποία τα πρώτα 5 κυκλοφορούν στα Ελληνικά. Η σειρά τους είναι:

1. Μυστεριόσο
2. Μίσος και αίμα
3. Τυχαίο θύμα
4. Τα μπλουζ της Ευρώπης
5. Πρελούδιο θανάτου

εκτός από αυτά τα 5 στα ελληνικά κυκλοφορεί και το Κινέζικοι ψίθυροι που είναι το πρώτο μυθιστόρημα με μια άλλη ανάλογη ομάδα της Europol την Opcop με αρχηγό τον Πολ Γελμ, ενά από τα βασικά μέλη της Ομάδας Α.

Προσωπικά θεωρώ ο Νταλ είναι ένας καλός συγγραφέας αστυνομικών, που δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τον Νεσμπο (για τον Λάρσον δεν το συζητάμε καν) αλλά τον βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέροντα από την Λάκμπερκ)