Άγκαθα Κρίστι (Agatha Christie): "Έγκλημα στο Εξπρές Οριάν" (Murder on the Orient Express)

Την καινούργια κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου την έχει δει κανείς; Λαμπερό καστ βλέπω, όμως αυτός ο Κένεθ Μπράνα μ'αυτην την μουστάκλα αλά Κολοκοτρώνη δεν μου κάθεται καθόλου καλά για Πουαρό. :(

Μου άρεσε πολύ η ταινία. Σε συγκριση με την παλαιότερη μεταφορά (την οποια όταν είχα δει την παλιά είχα ξετρελαθεί) θα έλεγα ότι είναι αντίστοιχη!

Το συγκεκριμένο είναι, νομίζω, απ' τα πιο έξυπνα και σφιχτοδεμένα αστυνομικά της Κρίστι. Έχουμε όλα τα αστυνομικά της, λόγω λατρείας της μάνας μου, και το θεωρώ ένα απ' τα αγαπημένα μου. Έχει και διάσημο μπαγκράουντ: το θρυλικό τρένο των πλουσίων, το Orient Express.
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η απαγωγή της Νταίζη Άρμοστρονγκ βασίζεται στην υπόθεση της απαγωγής του μικρού γιου του Chqrles Lindburg. η υπόθεση της απαγωγής Αυτό το λίνκ που βάζω οδηγεί στο πρώτο μέρος, αν θέλετε διαβάστε και τα υπόλοιπα 4 μέρη. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και η αληθινή ιστορία.