Δεν διαβάζεις άλλο ένα αγαπημένο μου βιβλίο; (έκδοσις 2017)

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το λέω γιατί κάποια μέλη πέρυσι χάθηκαν, δεν απάντησαν άμεσα και ήταν κρίμα να μην υπάρχει αλληλεπίδραση και συζήτηση για τα βιβλία που είχαν προταθεί. ;)
Αυτό γίνεται σχεδόν κάθε φορά, δυστυχώς, στο παιχνίδι αυτό. Κάποια μέλη δηλώνουν αρχικά συμμετοχή, κληρώνονται κι έπειτα το ξεχνούν. Γι' αυτό, αν κάποιος δει ότι δεν έχει τελικά διάθεση να συμμετάσχει, καλό είναι να το πει εγκαίρως. (Την έχω πατήσει κι εγώ Σαώρη).
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτήν την φορά αυτό το πρόβλημα;

Μήπως να στέλναμε ημέιλ προς επιβεβαίωση, στα νέα μέλη, ακριβώς πριν την κλήρωση;
 
Καλησπέρα σας.

Οι δικές μου προτάσεις είναι:

1. Η έρημος των Ταρτάρων - Dino Buzzati
2. Έθιμα ταφής - Hannah Kent
3. Πες μου μια ιστορία - Jeanette Winterson
 
Last edited:
Καλησπέρα σας.

Οι δικές μου προτάσεις είναι:

1. Η έρημος των Ταρτάρων - Dino Buzzati
2. Έθιμα ταφής - Hannah Kent
3. Πες μου μια ιστορία - Jeanette Winterson
Άκυρο το τρίτο. Ξέχασα οτι είναι εξαντλημένο. Επομένως,

3. Η ιδιωτική ζωή των δέντρων - Alejandro Zambra
 
Μέσα κι εγώ, με βιβλία που είχα πει και τις προηγούμενες φορές (αλλά τα μέλη δεν υπάρχουν πλέον, οπότε δεν υπάρχει κι ο φόβος να τα τύχω).
Επιμένω στα:
1) Στα ίχνη σου - Rosamund Lupton
2) Η Κλέφτρα των βιβλίων - Markus Zusak
3) Νεκρωταφίο ζώων - Stephen King
 
Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτήν την φορά αυτό το πρόβλημα;

Μήπως να στέλναμε ημέιλ προς επιβεβαίωση, στα νέα μέλη, ακριβώς πριν την κλήρωση;
+ Ανάρτηση στο goodreads/fb αν δεν γίνεται ήδη (σπάνια μπαίνω στο gr οπότε δεν ξέρω αν το κάνετε ήδη)
+ Την επόμενη φορά συντομότερο διάστημα μεταξύ της έναρξης και της κλήρωσης πχ 10 ημέρες αντί για 1 μήνα (προφανώς δεν είναι βασική αιτία του προβλήματος αυτό)



Μέσα κι εγώ, με βιβλία που είχα πει και τις προηγούμενες φορές (αλλά τα μέλη δεν υπάρχουν πλέον, οπότε δεν υπάρχει κι ο φόβος να τα τύχω).
Επιμένω στα:
1) Στα ίχνη σου - Rosamund Lupton
2) Η Κλέφτρα των βιβλίων - Markus Zusak
3) Νεκρωταφίο ζώων - Stephen King



ίχνη... βιβλίων... νεκρωταφίο... μέλη δεν υπάρχουν πλεόν...

ΑΑΑΑΑ ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΑΡΌ! (ή έστω εκείνον τον λέλεκα τον Καμπερμπααγνακνφμ)
 
Εξαρτάται τι ηλ. διεύθυνση έχουν δώσει, εγώ έχω να μπω στο δικό μου ηλ. ταχυδρομείο κοντά έναν χρόνο. Νομίζω το ιδανικό είναι με π.μ στο goodreads αλλά είναι χρονοβόρο.
Ιπποπόταμε! :μουάχαχα: Ηρέμησε, εδώ Μις Μαρπλ! (εντωμεταξύ έχω εντοπίσει το προφίλ σου στο goodreads αλλά δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά)

<--Εδιτ: δεν το είπα για να τρομάξεις, το είπα για να στηρίξω τον ρόλο της Μις Μαρπλ :ωραίος:
 
Last edited:
Αυτό που θα πρότεινα εγώ, αν συμφωνείτε κι εσείς βέβαια είναι να χωριστούν οι συμμετέχοντες σε δυο ομάδες:

Στην μια ομάδα θα είναι οι "παλιοί" (μέλη που είναι μαζί μας πάνω από 3-4 μήνες και έχουν πάνω από 50 αναρτήσεις στη λέσχη) και η δεύτερη οι "νέοι" (μέλη με παρουσία βραχύτερη των 3-4 μηνών ή λιγότερες από 50 αναρτήσεις. Οι παλιοί θα κληρωθούν μεταξύ τους και οι νέοι πάλι μεταξύ τους.

Θεωρώντας ότι ένα "παλιό" μέλος έχει λιγότερες πιθανότητες να παραδοθεί στην παρόρμηση της στιγμής και να δηλώσει συμμετοχή χωρίς να το εννοεί, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών των "παλιών" θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της συμμετοχής του. Αυξάνεται όμως έτσι ο κίνδυνος στα ζευγάρια των "νέων".

Αυτός ο κίνδυνος θα μπορούσε να μειωθεί με την δημιουργία συμμετοχών μπαλαντέρ. "Παλιά" μέλη θα προσφερθούν εθελοντικά να κληρωθούν μπαλαντέρ για τα ζευγάρια που το ένα μέλος τους δεν ανταποκρίθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα (ας πούμε ότι αφού η κλήρωση θα γίνει στις 4/12 αν το έτερο μέλος του ζεύγους δεν έχει δώσει σημεία ζωής ας πούμε έως τις 20/12 ή δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του ας πούμε έως τις 28/02 να ενεργοποιείται ο μπαλαντέρ, οπότε ακυρώνεται η συμμετοχή του αγνοούμενου μέλους και το μέλος που πραγματικά θέλει να συμμετάσχει γίνεται ζεύγος με τον "μπαλαντέρ"). Οι μπαλαντέρ θα πρέπει να έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να γίνουν μπαλαντέρ εθελοντικά (καθώς όπως καταλαβαίνετε ένας μπαλαντέρ θα φτάσει στο σημείο να διαβάσει δύο ή και περισσότερα βιβλία από προτάσεις διαφορετικών μελών). Και πρέπει να αποφασίσουμε αν οι μπαλαντέρ θα έχουν κληρωθεί στα ζευγάρια από πριν ή θα κληρώνονται όποτε και αν χρειαστεί.

Για να δώσω ένα παράδειγμα έστω ότι γίνεται η κλήρωση και κληρωνόμαστε σαν ζευγάρια (ελπίζω να μην σας πειράζει που σας χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα)

Κόρτο-Μπου
Τσίου-Χρυσόστομος
Ίζι-Σάωρη

Έστω ακόμα ότι εγώ και η Τσίου έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να είμαστε μπαλαντέρ.
Το ένα σενάριο είναι ότι ήδη από την κλήρωση ξέρουμε ότι πχ στο πρώτο ζευγάρι μπαλαντέρ είναι η Τσίου (προφανώς) στο δεύτερο εγώ (προφανώς) και στο τρίτο έστω η Τσίου μετά από κλήρωση. Αν η Ίζι για κάποιον λόγο εξαφανιστεί είτε αμέσως μετά την κλήρωση, είτε το επόμενο διάστημα η Σάωρη ζητά να διαγραφεί η συμμετοχή της Ίζι και να γίνει ζευγάρι με την Τσίου. Η Τσίου τώρα θα πρέπει να διαβάσει όμως τουλάχιστον ένα βιβλίο από τις προτάσεις του Χρυσοστόμου και ένα από τις προτάσεις της Σάωρης, ενώ αν εξαφανιστεί και ο Μπου και μια δικιά μου (οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να αναρωτηθεί τι ήθελα και έμπλεκα...)

Το άλλο σενάριο είναι οι μπαλαντέρ να έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται, να μην έχουν κληρωθεί από πριν και όποτε ζητηθεί να γίνεται κλήρωση. Στο παραπάνω παράδειγμα λοιπόν έχει μείνει ορφανή η Σάωρη και κληρωνόμαστε εγώ κ η Τσίου για το ποιος θα γίνει ζευγάρι μαζί της.

Πώς σας φαίνεται σαν πρόταση; (χρονικά διαστήματα για τον διαχωρισμό παλιού-νέου, όρια αναρτήσεων και χρονικά διαστήματα για την ανταπόκριση των συμμετεχόντων είναι διαπραγματεύσιμα)
 
Έλαβα μέρος τις προηγούμενες δύο φορές, και διάβασα τα 2 από τα 3 βιβλία που είχε προτείνει το κάθε ταίρι μου. Προσωπικά δεν με πειράζει αν το ταίρι μου δεν διάβασε τα δικά μου, βλέπω το συγκεκριμένο παιχνίδι ως ευκαιρία να διαβάσω κάτι που δεν θα είχα επιλέξει από μόνος μου. Παρόλα αυτά φέτος δεν θα παίξω, γιατί έχει μειωθεί ο χρόνος μου και προσπαθώ γενικά να μην μου προσθέτω "υποχρεώσεις" - εξ ου και το ότι δεν θα ξεκινήσω GR Challenge για το 2018. Θα κρατήσω όμως τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για μελλοντική ανάγνωση.

Μιας και ανέφερα λοιπόν το ότι δεν με πειράζει αν το ταίρι μου διαβάσει τα δικά μου, ίσως ο χωρισμός της κλήρωσης να μπορούσε να λάβει και αυτό υπόψη. Π.χ. αν έπαιρνα μέρος φέτος, δεν θα με πείραζε να πάω με τους "νέους". Βέβαια αρχίζουν έτσι να γίνονται ελαφρώς πολύπλοκα τα πράγματα...
 
Κόρτο, καλή ιδέα, αν γίνουν έτσι τα πράγματα μπαίνω για μπαλαντέρ. Θα είχε πιο πολύ σασπένς αν η κλήρωση γίνει όποτε υπάρξει ανάγκη αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Όποτε και να αποφασίσετε να γίνει, είμαι μέσα.
 
Κορτο συμφωνω με τις προτασεις σου. Εξυπνη η σκεψη σου για τον διαχωρισμο νεου-παλιου μελους γιατι κακα τα ψεματα συνηθως τα νεα μελη ειναι αυτα που αποχωρουν. Να προσθεσω και εγω δυο τρια πραγματακια. Οσοι δηλωνουν μπαλαντερ να δεσμευονται να καλυψουν ενα κενο. Να μην καλυπτουν και δευτερο-τριτο κενο γιατι μετα φορτωνονται πολυ (εκτος βεβαια αν το επιθυμει ο ίδιος). Επισης μπορουμε οσα μελη σε ενα διαστημα μιας εβδομαδας-δεκα ημερων μετα την κληρωση δεν εχουν δωσει σημεια ζωης να ακυρωνεται η συμμετοχη τους και τα "ορφανα" μελη να κληρωνονται αναμεταξυ τους. Αν ειναι μονό το νουμερο και μεινει καποιος χωρις ταιρι τοτε να μπει ενας μπαλαντερ. Τελος θα προτεινα το οριο για τον διαχωρισμο νεου- παλιου να ειναι τρεις μηνες και τριαντα αναρτησεις (να πληρουνται και οι δυο προυποθέσεις).
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
(Δεν θα ηταν κι ωραίος τίτλος μέλους, για εδώ στο φόρουμ; "ευγενές χούφταλο" σε αντιδιαστολή ως προς το "όμορφο νιάτο" :χμ: :)))) )
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top