Search results

1. Σ

γιατί τόσο χάλια στις Πανελλαδικές;

Τίποτα από αυτά κατά τη γνώμη μου. Είναι διαγωνισμός και όχι εξετάσεις, οπότε χρειάζεται μια διαβάθμιση των βαθμολογιών 0-5, 5-10, 10-15, 15-18,18-20. Έτσι οι καλύτεροι θα πάνε στις σχολές που προτιμούν, οι επόμενοι στις 2ες επιλογές τους κτλ. Όσο και να γίνουν εύκολα τα θέματα, να μειωθεί η...
  2. Σ

Πόσο συχνά σκέφτεσαι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

Αρκετά συχνά αλλά την ύστερη. Συχνά αναρωτιέμαι πόσο Ρωμιός ή/και Έλληνας είμαι. Πάντως με καλύπτουν και τα δύο.
  3. Σ

Ράδιο Bach

Του Albinoni - Εκεί από το 0:36 αρχίζει μια πολύ νοσταλγική (εμένα τέτοια εντύπωση μου δημιουργεί) μελωδία... 3:33 μια λεπτή ανάμνηση, 5:43 ένα αδυσώπητο παρελθόν, 8:32 κατακλυσμός συναισθημάτων...
  4. Σ

Ράδιο metal

Από το μακρινό (;) 2009 μια κομματάρα Progressive Avant -Garde metal.
  5. Σ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Για τον μήνα Οκτώβριο: - SNAP - Belinda Bauer, (μακρά λίστα Man Booker 2018), εκδ.Bell - Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΕΛΙ - Peter Carey (βραβείο Man Booker 2001), εκδ.Ελληνικά Γράμματα - ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ - Annie Ernaux, (βραβείο Strega Europeo 2016, βραβείο Man Booker International 2019), εκδ...
  6. Σ

@Σελεφά Λέω μόλις αγοράσω και τους δύο τελευταίους τόμους να το ξεκινήσω από την αρχή αλλά ούτε κι εγώ δεν το πιστεύω 😅. Τα δύο πρώτα είχα διαβάσει ομοίως παλιότερα και κάπου σκέφτεσαι πως είναι πολύ μεγάλη επένδυση χρόνου σε μια σειρά που δεν είναι και αγαπημένη μου. Για τη βιβλιοθήκη...
  7. Σ

Για τον μήνα Σεπτέμβριο: - ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ - Stephen King,(βραχεία λίστα Bram Stoker award for Horror 2017, Goodreads choice award for Horror 2017) εκδ.Κλειδάριθμος - ΕΞΥΨΩΣΗ - Stephen King, (Goodreads choice award for Horror 2018), εκδ.Κλειδάριθμος - Ο ΞΕΝΟΣ - Stephen King, (Goodreads choice...
  8. Σ

Για τον μήνα Αύγουστο: -ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΟΣΩΝ - Δημήτρης Κουρέτας, εκδ.Αρμός -AMERICANA - Don Delillo (Aldina 45) εκδ.Gutenberg -Ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ - Henry Marsh, εκδ.Οξύ -1800, ΜΑΥΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ (#5 από 6) - Θανάσης Καραμπαλιος, εκδ.Jemma Press -ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ - Robert Seethaler...
  9. Σ

Περίεργες συνήθειες στην ανάγνωση βιβλίων

Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά θέλω να διαβάσω ένα βιβλίο κεφάλαιο-κεφάλαιο από το τέλος προς την αρχή...
  10. Σ

Για τον μήνα Ιούλιο: -ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑΣ 13 - Jon McGregor (Βραβείο Costa Book Award 2017, μακρά λίστα Man Booker 2017) εκδ.Άγρα -Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ - Sarah Perry (βραχεία λίστα Costa Book Award 2016) εκδ.Πατάκη -LADY CORTISOL - Μισέλ Φάις (βραχεία λίστα Κρατικό Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας 2017)...
  11. Σ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ελπίζω μόνο να μην κουραστείς έτσι διότι είναι μεγάλα βιβλία και θέλουν πολύ χρόνο. Γνώμη μου να το διαβάσεις μια φορά όλο, να απολαύσεις την ιστορία και σε δεύτερη ανάγνωση, σε άλλο χρόνο, να το πας έτσι πως λες για να εμβαθύνεις. Κάποια βιβλία (λίγα πραγματικά άξια) έτσι κι αλλιώς είναι...
  12. Σ

Για τον μήνα Ιούνιο: -Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ - Peter Handke (Aldina 36), εκδ.Gutenberg -ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ - Julie Orringer (Aldina 43), εκδ.Gutenberg -ΦΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ - Michael Connelly (Βραχεία λίστα Anthony Awards 2018, Βραχεία λίστα Barry Awards 2018), εκδ.Διόπτρα -ΤΟ ΑΛΙΚΟ...
  13. Σ

Για τον μήνα Μάιο: -ΚΙΜ - Rudyard Kipling (20th Century's Greatest Hits...78, The Guardian 100 best novels written in English...34) εκδ.Άγρα -ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΑ - John O'Hara (100 modern library...22, All-TIME 100 Novels) εκδ.Αστάρτη -ΓΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ - Julia Phillips (Βραχεία λίστα National...
  14. Σ

Για τον μήνα Απρίλιο: -ΚΑΤΑΓΩΓΗ - Σάσα Στάνισιτς (Βραβείο Γερμανικού Βιβλίου 2019) εκδ.Εστία -ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΡΟΝΤΕΡΙΚ ΡΑΝΤΟΜ - Τομπάιας Σμόλετ (Orbis Literae 26) εκδ.Gutenberg -ΔΙΨΑ - Αμελί Νοτόμπ (Βραχεία λίστα Goncourt 2019) εκδ.Στερέωμα -ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Τζέιμς Τζόις (100 modern library...1...
  15. Σ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Διάβασα και το εξής ενδιαφέρον, πως ο Ήλιος, η Γη, το περιβάλλον μας γενικά, είναι κατά τέτοιο τρόπο υπαρκτά, με ένα σκοπό: να υπάρξει ζωή σε πρώτη φάση και μετά νοημοσύνη στον πλανήτη μας (η ανθρωπότητα). Κι εδώ έρχεται η ιδέα... "Βλέποντας την σημερινή ταχύτατη και εκπληκτική ανάπτυξη της...
  16. Σ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Αυτό που με συναρπάζει εμένα είναι πως υπάρχουν εφαρμογές της Τ.Ν. που ούτε μου περνούσαν από το μυαλό (όπως το παράδειγμα που ανέφερες).
  17. Σ

Για τον μήνα Μάρτιο: -Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΦΤΑ ΠΕΠΛΩΝ -Τομ Ρόμπινς (20th Century's Greatest Hits...73) εκδ.Αίολος -ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ - Ναθάναελ Γουέστ (100 modern library...73, 20th Century's Greatest Hits...70, All-TIME 100 Novels) εκδ.Αστάρτη -ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ // Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 11, Α και...
  18. Σ

καλύτερη έκδοση του Δον Κιχώτη

https://www.politeianet.gr/books/9789600514445-cervantes-saavedra-miguel-de-estia-don-kichote-nte-la-mantsa-proto-meros-184569 Αυτή έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε καλή μετάφραση της Μελίνας Παναγιωτίδου.
  19. Σ

Προτάσεις για σειρές

https://www.imdb.com/title/tt9813792/ From. Το ξεκίνησα χθες στο cosmote tv, έχει και τα 10 επεισόδια της 1ης σαιζόν. Θρίλερ, οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης κι όσοι περαστικοί φτάσουν εκεί δεν μπορούν να ξαναφύγουν. Το βράδυ όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους, αν θέλουν να επιβιώσουν... Είδα τα μισά...
  20. Σ

Το φθινόπωρο ήρθε, τα φύλλα πέφτουν μήπως συνανάγνωση;

Βάλτε με κι εμένα στη συνανάγνωση, πρώτη φορά θα είναι!