Search results

1. Ι

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Φέτος διάβασα 12 βιβλία στο σύνολο και το θεωρώ κατόρθωμα γιατί τα τελευταία χρόνια το attention span μου έχει πάει μπουζούκια και ζορίζομαι πολύ να συγκεντρωθώ και να τελειώνω τα βιβλία που ξεκινάω . Τα καλύτερα που ξεχώρισα είναι: Project Hail Mary του Andy Weir- ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και ανυπομονώ να...
  2. Ι

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Κοντεύω τα 40 και έχω απωθημένο να περάσω μια φορά τα Χριστούγεννα μόνος μου , χωρίς τραπέζια , οικογενειακές μαζώξεις , άκυρα δώρα κλπ. Δεν είναι ότι περνάω χάλια αλλά τις περισσότερες φορές βαριέμαι τη βαβούρα , βασικά με κουράζει πολύ και το μόνο που θέλω είναι να αράξω στον καναπέ και να...
  3. Ι

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

@Νικόλας Δε Κιντ Είδα τους Ghost ζωντανά στο Download Festival πριν 2 χρόνια χωρίς να τους ξέρω καθόλου (προφανώς είμαι άσχετος από μουσική ) κι έπαθα την πλάκα μου, ίσως είναι το μοναδικό σύγχρονο συγκρότημα που υπάρχει λίστα μου, άντε μαζί με τους Disturbed για να μην είμαι απόλυτος .
  4. Ι

@Έλλη Μ Ναι, υπήρχε και αυτό , παντού όλα σταμάτησαν για λίγα λεπτά . @Αντέρωτας δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι αυτό που νομίζεις . 😅
  5. Ι

Τον τελευταίο χρόνο για προσωπικούς λόγους επισκέπτομαι συχνά την Τουρκία. . Μου κάνει τρομερή , μα τρομερή εντύπωση η λατρεία που υπάρχει προς το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, αυτό το Σαββατοκύριακο η επίσκεψη μου συνέπεσε με την επέτειο από τον θάνατο του ηγέτη και έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ...
  6. Ι

Γουίλλιαμ Φώκνερ (William Faulkner) : "Η Βουή και η Μανία"

@Νικόλας Δε Κιντ Εχω επιχειρήσει να το διαβάσω τρεις φορές και το περισσότερο που το έχω φτάσει είναι μέχρι αρχές του δεύτερου κεφαλαίου , μιλάμε για τρελό και αδιανόητο κάψιμο. Παρόλα αυτά σέβομαι τον Φώκνερ σαν συγγραφέα και θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο δικό του , έχω στην βιβλιοθήκη μου As I...
  7. Ι

Πολύ σπάνια πλέον μπαίνω ή συμμετέχω στα σοσιαλ καθώς έχω παρατηρήσει ότι η αρνητίλα με την οποία έχουν διαποτιστεί μου προκαλεί θυμό, απογοήτευση, λύπη κι ένα σωρό ακόμα συναισθήματα. Φαντάζομαι ότι όλοι θα έχετε ακούσει για τις ταραχές στο Νεπάλ όπου όλοι οι νέοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της...
  8. Ι

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Παιδιά τελείωσα το εξαιρετικότατο Project Hail Mary του Andy Weir και επιτέλους ξαναβρήκα το πάθος μου για διάβασμα μετά από πολύ καιρό!Θέλω να συνεχίσω με επιστημονική φαντασία και θα εκτιμούσα αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι παρόμοιο. Προφανώς θα διαβάσω και τα υπόλοιπα του ίδιου συγγραφέα...
  9. Ι

@Φαροφύλακας Τι μάστιγα ήταν κι αυτές οι προσφορές ! Οι μοναδικές σειρές που μάζεψα ευλαβικά και χωρίς να μετανιώσω είναι αυτές του Βήματος με τους Γάλλους και τους Ρώσους συγγραφείς και αυτήν του Καζαντζάκη. Όλα τα υπόλοιπα που πήρα πραγματικά κλαίω τα λεφτά μου γιατί με τα ίδια λεφτά ( τα...
  10. Ι

Πράγματα που έμαθα σήμερα (ή και χθεςπροχθές)

Πήρα αλλά όχι για την συναυλία της Αθήνας αλλά του Λονδίνου . Θα είναι η 4η φορά που θα τους δω.
  11. Ι

Πράγματα που έμαθα σήμερα (ή και χθεςπροχθές)

Περκέ γελάει ο κόσμος δηλαδή; :))
  12. Ι

Αυτό με τους ινφλουένσερς έχει καταντήσει αηδία πραγματικά. Τις προάλλες άκουγα ένα podcast όπου θέμα ήταν ένας influencer, κάποιος Αλέξης Κοψιάλης , που ενεπλάκη σε κάποιο σκάνδαλο με βιασμό κλπ. Αυτό που με άφησε άναυδο πραγματικά είναι η ηλιθιότητα και η καφρίλα που διακατέχει το συγκεκριμένο...
  13. Ι

@ΜιΛάμπρος Μήπως η μετάφραση δεν ήταν καλή; Δεν έχω διαβάσει (ακόμα ) το συγκεκριμένο βιβλίο όμως έχω καεί από κακές μεταφράσεις που μου έχουν στερήσει την απόλαυση ενός βιβλίου πχ Το Μαγικό Βουνό από εκδόσεις Ζαχαροπουλος το οποίο απλά δεν παλευόταν .
  14. Ι

Έφυγε χθες από τη ζωή ο αγαπημένος Μάριο Βάργκας Γιόσα. :(
  15. Ι

Χθες ήταν μια ιδιαίτερη μέρα που προσωπικά θα θυμάμαι για πάντα. Ο πρώτος λόγος είναι οι χθεσινές διαδηλώσεις για τα Τέμπη όπου για πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο ενωμένο για έναν σκοπό , να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην κρατική αχρηστία και την ατιμωρησία από την μια , και για να στηρίξει 57...
  16. Ι

Περί κωμωδίας στην ελληνική τηλεόραση Είμαι στην Ελλάδα για τις γιορτές και λόγω του καιρού τις περισσότερες μέρες κάθομαι σπίτι, ξαπλωμένος στο κρεβάτι με βιβλίο στο ένα χέρι και 4-5 μελομακάρονα στο άλλο. Κάποια στιγμή όμως βαριέμαι και τα δύο οπότε χαζεύω την τηλεόραση μπες και δω τίποτα...
  17. Ι

Ξένες γλώσσες - Περί ανέμων και υδάτων

Μιλώντας τρεις γλώσσες μπορώ περήφανα να πω ότι πλέον δεν ξέρω τι μου γίνεται, στο κεφάλι μου οι λέξεις έχουν γίνει μπουγιουρντί και ειλικρινά νιώθω ότι δεν ξέρω καμία από τις τρεις γλώσσες καλά. Νομίζω ότι μαθαίνοντας καινούρια λέξη σε μια γλώσσα, την χάνω αυτόματα στην άλλη που μιλάω.
  18. Ι

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Στο reddit μπήκα κατά λάθος;;; :))))
  19. Ι

Προτάσεις για ταινίες

Ήταν ψυχρή, αυτό. Έχει νόημα εφόσον δείχνει την ιστορία από την πλευρά των ναζί και ο σκηνοθέτης σίγουρα έκανε καταπληκτική δουλειά ως προς αυτό.
  20. Ι

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@ΒασίληςΚ Εφόσον σου άρεσε ο Μαν οπωσδήποτε να διαβάσεις τους Μπούντενμπροκς εάν σου δοθεί η ευκαιρία , είναι πολύ πιο βατό από το Βουνό αλλά κατ'εμέ εξίσου αν όχι και καλύτερο. Ο Φαλαντα όντως είναι πιο κοντά σε στιλ με τον Ρεμάρκ τώρα που το λες, απλώς έχει μια δόση μαυρίλας παραπάνω που...