Search results

1. Καστάλια

Έναρξη βιβλιοπωλείου

Εξαιρετικά νέα! Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!
  2. Καστάλια

Ο Πλανήτης με Τραμπ στο τιμόνι της υπερδύναμης

@Φαροφύλακας, θεωρείς φυσιολογικές όλες τις δοσοληψίες που έχει ο Τραμπ εκμεταλλευόμενος τη θέση του; Ποιος άλλος πρόεδρος θα ήταν στο απυρόβλητο έχοντας πλουτίσει κατά τόσα δις από τότε που ορκίστηκε; Ή θεωρείς φυσιολογικό να στέλνει ο πρόεδρος το στρατό να αστυνομεύει πόλεις (συμπτωματικά μόνο...
  3. Καστάλια

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Για μένα, το καλύτερό του μέχρι στιγμής. Γλυκόπικρο και πολύ ανθρώπινο.
  4. Καστάλια

Back Again

Βρε καλώς την! Σε αποθυμήσαμε. Καλώς μας ξανάρθες!
  5. Καστάλια

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Κάπως έτσι είχα νιώσει για τα πλήρη απομνημονεύματα του Μαρκ Τουέιν. Καμιά φορά, πραγματικά δεν είναι ανάγκη να εκδοθεί κάθε γράμμα και λέξη που έχει γράψει κάποιος, και ίσα ίσα είναι ανάγκη να ΜΗΝ εκδοθεί. Λατρεία ο τύπος, και χαίρομαι που βρέθηκε στο δρόμο σου για να ανακτήσεις την όρεξη...
  6. Καστάλια

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Χρυσόστομε, συμπάθα με, απλά όλο το διάβασμά μου γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με αγγλικά ακουστικά βιβλία, οπότε δεν έχω ιδέα από την ελληνική αγορά. Χαίρομαι πάντως με όσα λες. Ο δε Σεχαντε έχει πολύ καλή γραφή, τόσο στα πιο αυτοβιογραφικά βιβλία του, όσο και στα πιο αναλυτικά, γιατί ακόμα και...
  7. Καστάλια

Μια και είναι μια άλλη "εκδοχή" του Χάκλμπερι Φιν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ύφος και τη γλώσσα (λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά απ' όσα περιγράφονται δεν έχουν αντιστοιχία στην Ελλάδα), θα έλεγα, αγγλικά, αρκεί τα αγγλικά σου να είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, ακριβώς για τους ίδιους λόγους. Αν...
  8. Καστάλια

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Χρυσόστομε, τελευταία διάβασα πολλά του Πάππε και πραγματικά, με κάθε σελίδα, η ψυχή σου μαυρίζει όλο και πιο πολύ. Δεν ξέρω αν διαβάζεις στα αγγλικά, αλλά ας το αναφέρω έτσι κι αλλιώς. Βρήκα αυτό πολύ διαφωτιστικό (και σχετικά πιο πρόσφατο). Και αυτός ο Παλαιστίνιος έχει γίνει από τους...
  9. Καστάλια

Καλώς σας βρήκα

Αυτό που η ζωή μπλέκεται στα πόδια των διαβασμάτων μας, πολύ σπαστικό. Ευτυχώς, κάποια στιγμή ξεπαιδιάζεις, και μπορείς να επιστρέψεις στα ωραία βιβλία σου (προαιρετικό μπόνους, να έχεις μεταδώσει την αγάπη σου για τα βιβλία στα παιδιά σου και να τα συζητάς μαζί τους) (να συζητάς τα βιβλία με τα...
  10. Καστάλια

Εμείς οι καμένοι με τις βιογραφίες αδυνατούμε να μην πεταγόμαστε εκεί που δε μας σπέρνουν. Έλα όμως που στο παρελθόν είχα την ανόητη ιδέα ότι κάτι θα καταλάβω για τον Βίτγκενσταϊν διαβάζοντας σχετικά βατά πράγματα, και προφανώς δεν πολυκατάλαβα πολλά, οπότε είπα να σώσω το genre της βιογραφίας...
  11. Καστάλια

Να, βλέπεις πόσο καλό κάνουν οι συναντήσεις της Λέσχης; Καλά ήξερα ότι θα πιάσει τόπο το βιβλιαράκι :)
  12. Καστάλια

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Εγώ με πάσα ειλικρίνεια μπορώ να πω ότι γέλασα αρκετά με τον Στέλιο Ανατολίτη, ένας Σαλονικιός που μου φάνηκε πολύ relatable ως άτομο κι ως κωμικός.
  13. Καστάλια

Και σίγουρα δε θα σου θύμιζε τίποτα, έτσι για αλλαγή :ρ :παρηγοριά:
  14. Καστάλια

Εγώ, ή πως έγινα βλαμμένος

(Χαζομάρα που δεν ήταν εμφανές ότι το "μια ιδέα είναι" ήταν παραπομπή). Γενικότερα, εξ ιδίας πείρας, διαπιστώνω ότι αυτά που θέλω να μάθω είναι άπειρα, που αυτομάτως συνεπάγεται ότι αφενός, πρέπει να αδειάσει χώρος στον σκληρό (=να αφήσω γνώσεις που πλέον δεν μου δίνουν κάτι), αφετέρου, πρέπει...
  15. Καστάλια

Εγώ, ή πως έγινα βλαμμένος

Εχ... μακάρι να ακολουθούσαν περισσότεροι βλαμμένοι τη μέθοδό σου - η κοινωνία μας θα είχε πιο πολλή πλάκα. Όσο για τα αρχαία, μην απελπίζεσαι - μια ιδέα είναι όλα...
  16. Καστάλια

Χαχα με τελείως κλειστά θα ήταν κομματάκι δύσκολο.
  17. Καστάλια

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Το 2024, τα μη μυθοπλαστικά διαβάσματά μου ήταν μάλλον καλύτερα από τα λογοτεχνικά. Έμαθα πολλά, μου άνοιξαν όρεξη για ακόμα περισσότερα, σχετικά ή όχι απαραίτητα τόσο σχετικά με όσα διάβασα, και μετά λύπης διαπιστώνω ότι η λίστα προς ανάγνωση μόνο μεγάλωσε. Από τα καλύτερα που διάβασα ήταν τα...