Search results

1. Ν

Συντομευμένες εκδόσεις και διασκευές

Παλιό το θέμα, αλλά δεν βρήκα πιο κατάλληλο για να θέσω το ερώτημά μου. Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει έστω και μια παλιότερη ή νεώτερη έκδοση του βιβλίου "Η Καλύβα του μπάρμπα Θωμά" σε πλήρη μετάφραση χωρίς περικοπές;
  2. Ν

Αλέξανδρος Δουμάς (Alexandre Dumas) : «Κόμης Μοντεχρήστος». Βιβλιογραφία των ελληνικών μεταφράσεων.

Αυτή τη στιγμή ξέρω να κυκλοφορούν τρεις εκδόσεις σε πλήρη μετάφραση Από Γκοβόστη, από Καρακώτσογλου και η πιο πρόσφατη (και πολυδιαφημισμένη) από Gutenberg
  3. Ν

Συνανάγνωση: "Αβεσσαλώμ Αβεσσαλώμ" του William Faulkner

Το βιβλίο το έχω και σκοπεύω να το διαβάσω αλλά χρειάζεται κάποια ειδική εκδήλωση ενδιαφέροντος, ή απλή παρακολούθηση του θέματος αυτού;
  4. Ν

Ζαν Κλoντ Ιζό (Jean-Claude Izzo):" Ο εραστής της Μασσαλίας"

Εξαιρετικά μυθιστορήματα και τα τρία. Κι εξηγούν πολλά απ' αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν στη Γαλλία και αλλού, με την αύξηση των μεταναστών και την άνοδο του ρατσισμού, την περιθωριοποίηση τμημάτων του πληθυσμού και την ριζοσπαστικοποίησή τους κλπ. ήδη 15 χρόνια πριν. Και σε εξαιρετική τομή...
  5. Ν

Παγκόσμια λογοτεχνία-Κλασική βιβλιοθήκη

Αναφέρει . Δεν δικαιολογείται να είναι πλαστικό. Θα ήταν απάτη.
  6. Ν

Παγκόσμια λογοτεχνία-Κλασική βιβλιοθήκη

Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι τόμοι είναι δερματόδετοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντοχή του στο χρόνο. Δίνεις όμως 10 ευρώ για ένα βιβλίο που ήδη έχεις, μόνο γι αυτό; Η έκδοση είναι από την 4π, που βγάζει τα περιοδικά Ram και Hitech που παλιότερα εκδίδονταν από τον οργανισμό...