Search results

1. Ε

Ανδρέας Καρκαβίτσας : "Ο ζητιάνος"

Το διάβασα στην εφηβεία, δεν μου είπε τίποτε!. Το διάβασα μεγάλη και συγκλονίστηκα από τον ρεαλισμό του. Τελικά μήπως δεν πρέπει να διαβάζουμε μικροί δύσκολα βιβλία ή ήταν δικό μου το θέμα;
  2. Ε

Άγγελος Τερζάκης, ''Η πριγκιπέσα Ιζαμπώ''

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο μας, προκειται για αριστούργημα που αξίζει να διαβαστεί από όλους! Διαφωνώ με τη χρήση των όρων "γραικοί, βυζαντινοί ρωμιοί" με κόμμα διότι μάλλον δεν ήταν διακριτοί-θυμίζω την εμπορική οδό Βαράγγων -Ελλήνων και την ονομασία της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ως...
  3. Ε

Γιάννης Καλπούζος : "Άγιοι και Δαίμονες - εις ταν Πόλιν"

Και εγώ έλκομαι ιδιαίτερα από βιβλία, ιστορικά μυθιστορήματα με θέμα την Πόλη και την Μικρά Ασία μάλλον λόγω καταγωγής. Το συγκεκριμένο ήταν από τα καλύτερα που έχω διαβάσει και έχω διαβάσει πολλά.
  4. Ε

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω "Η ΕΒΡΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΕΔΟΥ" του ΦΟΙΧΤΒΑΝΓΚΕΡ ΛΙΟΝ. Απόλυτα ενδιαφέρον ιστορικο μυθιστορημα σχετικά με την μεσαιωνική Ισπανία.
  5. Ε

Συνανάγνωση: "Μέλμοθ ο περιπλανώμενος" του Chalres R. Maturin

Καλημερα παιδια. Δυστυχώς αποσύρομαι γιατι μου ετυχε το απρόοπτο που γρουσούζεψα. Έχω 6 μερές 38,5-μεχρι 39,5 πυρετό, δεν βελτιώνομαι, ο γιατρος μου είπε μάλλον γρίπη, τα παιδια μου τα φροντιζει η ηλικιωμενη μητέρα μου και γενικα δεν εχω δυναμεις για τιποτε. Τώρα μου επεσε λιγο ο πυρετος και...
  6. Ε

Αύγουστος Κορτώ: "Το Βιβλίο της Κατερίνας"

Με προβληματίσατε! Αρνούμαι να διαβάσω Κορτώ μόνο και μόνο από το ψευδώνυμο που διάλεξε. Από σύγχρονη "ποιοτική" ελληνική λογοτεχνία διάβασα του Χωμενίδη το Σοφό Παιδί και ήταν απ΄τα λίγα βιβλία που σκέφτηκα να το παρατήσω στη μέση. Είπα εκδόσεις της Εστίας, μια φρέσκια και σύγχρονη φωνή...
  7. Ε

Συνανάγνωση: "Μέλμοθ ο περιπλανώμενος" του Chalres R. Maturin

Θα ήθελα να συμμετάσχω και εγώ στην συνανάγνωση -εκτός απροόπτου γιατί έχω μικρά παιδιά! Πάντως μόνη μου δύσκολα θα το αποφάσιζα!
  8. Ε

Λένα Μαντά : "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι"

Συμφωνώ εν μέρει με την Άνασσα ως προς το αφελές και προβλέψιμο, δεν το βρήκα βαρετὀ. Το διάβασα για να έχω άποψη για τη "γυναικεία" λογοτεχνία. Οκ, είναι αυτό που όλοι φανταζόμαστε ότι θα είναι, καλό στο είδος του, ειδικά η ιστορία που διαδραματίζεται στην Αφρική, εύκολη γλώσσα, ρέει αβίαστα...
  9. Ε

Παύλος Νιρβάνας: "Το Έγκλημα του Ψυχικού"

Αστυνομικό με χιούμορ, ήθη της εποχής, πανέξυπνος και ευρηματικός ο συγγραφέας, πολύ καλό!
  10. Ε

Αγγελική Νικολούλη: "Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου"

Καλή συγγραφική απόπειρα. Το ανατριχιαστικό για μένα ήταν οι αλήθειες του βιβλίου σχετικά με την αντιμετώπιση του εγκληματία από την τοπική κοινωνία, την αδιαφορία της τοπικής αστυνομίας της, το ό,τι παραλίγο να έμενε ατιμώρητος-και μη χειρότερα!
  11. Ε

Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

Θα ήθελα να προσθέσω και άλλον έναν σύγχρονο και εν ζωή συγγραφέα που θαυμάζω, τον Καλπούζο Γιάννη. Έχω διαβάσει τα «Ιμαρέτ» «Άγιοι και δαίμονες» και «Ουρανόπετρα». Όλα ενδιαφέροντα καλύτερο το πρώτο. Μου αρέσουν οι χαρακτήρες του που μου είναι εξαιρετικά συμπαθείς-με ακολουθούν και μετά την...
  12. Ε

Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

Να προσθέσω και εγώ έναν σπουδαίο συγγραφέα, τον Θεσσαλονικιό Νίκο Μπακόλα . Έχω διαβάσει δύο βιβλία του τα: «Μπέσα για μπέσα» ή «Ο άλλος Φώτης» και «Η μεγάλη πλατεία». Πολύ αξιόλογα βιβλία, ιδιαίτερη φωνή, ιδιαίτερη γλώσσα, ενδιαφέρουσα θεματολογία, χαἰρομαι που τα έχω διαβάσει. Μάλλον του...
  13. Ε

Αγαπημένα ιστορικά μυθιστορήματα

Εγώ από την άλλη αγαπώ την Πηνελόπη Δέλτα και μου αρέσει ο τρόπος γραφής της, με "κρατάει", είναι σαν να ακούω τη γιαγιά μου -σε μορφωμένη έκδοση-να αφηγείται ιστορίες του τόπου μας. Ως προς τα καλύτερα της για μένα είναι και τα δύο: Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου και στα Στα μυστικά του βαλτου...
  14. Ε

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Διαβάζω ένα βιβλίο ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ της ΗΛΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ. Το ταξἰδι είναι ξεχωριστο. Απο την Τραπεζούντα της βυζαντινής εποχής στον Πόντο του 20ου αιώνα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη και στη Βενετἰα! Διωγμός, προσφυγιά, αδελφότητες, συνωμοσίες που έλκουν την καταγωγή τους στο Βυζάντιο και στο ρόλο...
  15. Ε

Ισίδωρος Ζουργός: Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο

Υπεροχο βιβλίο. Απορώ με την έμπνευση που έχουν μερικοί συγγραφείς!
  16. Ε

Τί μυθιστόρημα μου προτείνετε της περιόδου από 1821 έως τέλη 19ου αι.;

Ένα καταπληκτικο που διάβασα διαδραματίζεται γύρω στο 1800, δεν ξερω αν σε καλύπτει είναι το:ΖΑΪΔΑ Η Η ΚΑΜΗΛΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ του ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ. Ακόμη το Η αηδονόπιτα, του Ισίδωρου Ζουργού για την πολιορκία του Μεσολογγίου Ακόμη: ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ ΕΛΕΝΗ: Ο κάβος του Αγίου Αγγέλου Ρέα Γαλανάκη: Ο βιος του...
  17. Ε

Δωρεάν ηλ. βιβλία (ebooks)

Για ελληνικά audiobooks δείτε και εδώ: http://www.isobitis.com/audiobooks.html
  18. Ε

Ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα την ελληνική επανάσταση 1821

23. Καραγατση Μ. Ο κοτζάμπασης του Καστρόπυργου 24. Καραγατση Μ. Αίμα χαμένο και κερδισμένο 25. Καραγατση Μ. Τα στερνά του Μίχαλου 26. Βλάχος Άγγελος Ένας φιλέλλην για το 1821 27. Σαραντιτη Ελενη Ποθητη 28. Παπαθεοδωρου Θοδωρης Οι Εφτα Ουρανοι Της Ευτυχιας (ένα μερος του)
  19. Ε

Ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα το Βυζάντιο.

Ωραίο θέμα παιδιά. Τον τελευταιο καιρο διαβάζω πολλα μυθιστορηματα με θεμα το Βυζάντιο, οπότε είπα να καταθέσω και εγώ τη βαθμολογία μου η οποία μάλλον δεν είναι αυστηρή, εκφράζει το δικό μου γούστο. Γενικά σε όλα τα βιβλία κάτι καλό βρίσκω! 1. Δέλτα, Πηνελόπη, Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου...
  20. Ε

Μ. Καραγάτσης: "Η Μεγάλη Χίμαιρα"

Είναι ένα από τα βιβλία που δεν ξεχνάω κι ας έχουν περάσει χρόνια από τότε που το διάβασα. Μάλιστα την πρώτη φορά που πήγα στη Σύρο έψαχνα να βρώ τις "εικόνες" του. Μου αρέσει πολύ ο Καράγατσης, με ενοχλεί λίγο η εμμονή του στη σεξουαλικότητα-αν και από τότε που διάβασα το βιβλίο της κόρης του...