Search results

1. Χρυσόστομος

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις... @Έλλη Μ κι εγώ για τον Μοντεζούμα έλεγα να πάρω να διαβάσω.
  2. Χρυσόστομος

Παιδια, Νικο Νικολαιδη έχει διαβάσει κανείς; Και αν ναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε γνώμη.
  3. Χρυσόστομος

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Τελειωσα το Skagboys του Ιρβιν Γουελς. Προκειται για το πρικουελ του Trainspotting. Ο Ιρβιν Γουελς γνησιος εκφραστης της εργατικης ταξης της Μεγαλης Βρετανιας πιανει τους γνωστους χαρακτηρες απο το Trainspotting και μας παρουσιαζει πως εισηχθησαν στην ηρωινη και στον κοσμο των ναρκωτικων. Τον...
  4. Χρυσόστομος

Βιβλιονέα

Πέθανε χθες Κυριακή 13/04 ο αγαπημένος σε πολλούς συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα σε ηλικία 89 ετών. Προσωπικά πολύ αγαπημένα μου βιβλία του είναι η "Γιορτή του τραγου" και "Η πόλη και τα σκυλιά".
  5. Χρυσόστομος

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Σε ενα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στο κεντρο της πόλης του Ηρακλειου άνοιξε ένα νέο βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακων Εκδόσεων Κρήτης. Μεχρι τώρα το μοναδικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στεγαζόταν μέσα στον χώρο του Ι.Τ.Ε. λίγο έξω από την πόλη. Την περασμένη εβδομαδα πέρασα μια βόλτα απο το νεο...
  6. Χρυσόστομος

Τελειωσα το "Μην πεις λέξη" το οποίο μπαινει ανετα και επάξια στα 3 καλυτερα ιστορικά βιβλία που έχω διαβάσει. Εκπληκτικό βιβλίο, συναρπαστικό, εξαιρετικά καλογραμμένο που σε καθηλωνει. Ο συγγραφέας καταγράφει εμπεριστατωμένα και με επάρκεια την αιματοβαμμένη τριακονταετή περίοδο των Ταραχων...
  7. Χρυσόστομος

@Αδριανός Ζωγράφος μην το σκέφτεσαι καν, όλα καλά! Καλή συναναναγνωση να έχετε παιδιά!
  8. Χρυσόστομος

Τους δακτυλιους @Έλλη Μ μου το ειχες προτεινει κι εμενα, το ειχα παρει τότε αλλα ακόμα παραμένει στα αδιάβαστα. Αν τυχον το πατε για συναναγνωση θα ακολουθησω κι εγω. Οσο μπορω παιδια γιατι ο χρόνος μου είναι λιγο περιορισμένος..εσεις ειστε πολυβόλα.. θα είμαι κατι σαν φιλική συμμετοχη. :))))
  9. Χρυσόστομος

Προτάσεις για σειρές

Κι εγω την ειδα @Έλλη Μ και συμφωνω μαζί σου. Καλη σειρά ήταν αλλά μεχρι εκει. Επίσης και εμενα μου φάνηκε υπερβολική όλη αυτη η επιχείρηση που είχε στηθεί για την συλληψη του αλλά απο την άλλη σκεφτόμουν πόσα περιστατικά έχουμε ακουσει με οπλισμένους έφηβους που αρχιζουν να πυροβολούν. Και πόσο...
  10. Χρυσόστομος

Θα αναμένω εντυπώσεις @Αδριανός Ζωγράφος !
  11. Χρυσόστομος

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβαζω το "Μην πεις λεξη" και εχω μεινει εντυπωσιασμενος! Με αφορμη μια αληθινη ιστορία απαγωγής ο συγγραφεας καλυπτει όλη την περιοδο των Ταραχων στην Ιρλανδια. Δεν έχω διαβασει πολύ, καμια 50αρια σελίδες, αλλα απο όσο έχω διαβασει είναι πολυ καλογραμμενο με μια εκπληκτική αφηγηση που σε κανει...
  12. Χρυσόστομος

@Αδριανός Ζωγράφος με κλειστά μάτια πάρτο!!
  13. Χρυσόστομος

Διαβασα το αριστουργηματικό "Μερες διχως τελος" του Σεμπαστιαν Μπαρυ. Απιστευτο βιβλίο, με καθηλωσε. Μου θύμισε τον Ματωμενο μεσημβρινο αλλα τουτο είναι πολυ καλύτερο απο το βιβλιο του Μακαρθι.
  14. Χρυσόστομος

@ΜιΛάμπρος και πολύ άργησες...τώρα είναι αργά! :)))) @Έλλη Μ με σύνεση τα τσιγάρα...πακέτο πακέτο να τα πηγαίνεις...αν του πας ολόκληρη κούτα θα την πουλήσει να πάρει βιβλία!
  15. Χρυσόστομος

Αφου έχω συγκεντρώσει μια τεράστια στοίβα με αδιάβαστα πλέον όποτε μπαίνω σε αυτό το νήμα με μεγάλη επιφύλαξη ανοίγω τα λινκ. Σαν τον @ΜιΛάμπρος κι εγω δεν μπορω να αντισταθω. Και να τώρα πάλι επεσα στην παγιδα με το βιβλίο του Ρομπινσον για την Γραμμικη Β. :ναι: Με βλέπω μες στην εβδομαδα να...
  16. Χρυσόστομος

Βιβλια που αγόρασα τον τελευταιο καιρό ηταν το Αθηνα που το έμαθα απο την Ελλη, το Μερες διχως τελος και το Balkanoir.
  17. Χρυσόστομος

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Ας κάνω κι εγώ μια σύντομη ανάλυση για το Ουκρανικό. Το 2014 η "βαθια" Δυση υποκινεί και οργανωνει κυμα αντιδρασης στην Ουκρανία και ανατρεπει τον φιλορωσο Ουκρανο πρόεδρο. Λιγα χρονια αργότερα με την στηριξη και τις ευλογίες της Δυσης εκλεγεται ο Ζελενσκι ο οποιος αρχιζει να εξοντωνει τους...
  18. Χρυσόστομος

Ράδιο Φάρος

Αυτες τις μερες ειδα μια εξαιρετικη σειρα το "Five days at Memorial". Μου αρεσε πολύ πάρα πολύ το τραγουδι των τιτλων αρχής και γενικα όλο το κομματι των τιτλων αρχης με αυτες τις εντυπωσιακες εικονες. Πρεπει να ειναι η πρωτη φόρα που δεν προσπέρναγα τους τιτλους. Ιδου!
  19. Χρυσόστομος

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Και το οποίο φαινεται τρομερά ενδιαφερον.. παντα ήθελα να διαβασω ένα τετοιο βιβλίο για την Αθηνα, την ιστορια των δρόμων, κτιριων κ.λ. Ηδη το παρηγγειλα! :πάνω:
  20. Χρυσόστομος

Πριν λίγες μέρες αγόρασα το "Σου γράφω απο την κοιλια του κτήνους", το οποιο και διαβάζω τώρα και είναι εξαιρετικό και την "Τελευταία μου πνοή" του Μπουνιουέλ.