Search results

1. Αντέρωτας

Γλώσσες του Τόλκιν

Βεβαια τα βιβλια αυτα δεν εχουν γραφτει για 7 ετων, παρουσιαζουν τη γλωσσα με τους κανονες τους, χωρις σκιτσα και δραστηριοτητες οπως τα σχολικα βιβλια αγγλικων για παιδια. Οσον αφορα το Χομπιτ, ο χαρτης εχει Αγγλοσαξονικους ρουνους, που στις αγγλικες εκδοσεις η εισαγωγή δινει ολοκληρο το...
  2. Αντέρωτας

Γλώσσες του Τόλκιν

Ελλειψη κατι καλυτερου, τα προτείνω
  3. Αντέρωτας

Γλώσσες του Τόλκιν

Ωπα, τι, ποιος, που, πότε. Με φωναξατε;;;; Λοιπον, στα ελληνικα δεν εχουν βγει πολλα. Δυο του Μηνα Τσουλη απο την Αγνωστη Κανταθ για την Κουενυα (γραμματικη και λεξικο) και ενα της Κατερινας Στυλου απο τις εκδοσεις Ψυχης τα Λαμπυρισματα. Ειχαν κυκλοφορησει οταν υπηρχε το hype για τις ταινιες...
  4. Αντέρωτας

Αυταντώνυμα: όταν μία λέξη έχει δύο αντίθετες έννοιες

Στα Αρμένικα ǰerm θα πει ζεστος, αλλα επισης 1. (figuratively) ardent, burning, fervid, fiery, passionate 2. (figuratively) serene, calm (παλι καλα που δε σημαινει και "κρυος")
  5. Αντέρωτας

Ένα παραμύθι...

Εννοω ποσα χρονια πριν το ειδες
  6. Αντέρωτας

Ένα παραμύθι...

Μπορει να βοηθησει αν μας πεις περιπου το πότε.
  7. Αντέρωτας

Ράδιο Bach

Αγαπημενο ιμιτασιον νεο-μπαροκ. Σιγουρα θα το ειχα ανεβασει παλι καποτε πριν απο χρονια
  8. Αντέρωτας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Απο περιεργεια ρωτησα το γκουγκλ "ποιος ειναι ο Παπας", και βγαζει ακομα τον Φραγκισκο ΤΗ ΜΑΣ ΚΡΕΙΒΟΥΝ?????///
  9. Αντέρωτας

Δάνεια από "εξωτικές" γλώσσες στα Ελληνικά

Η τσίχλα, βγαινει απο τα αγγλικά ή ισπανικά chicle, που σε μια απο τις γλωσσες των Αζτεκων ειναι tzictli, που γενικώς σημαίνει "κολλώδη ουσία", αλλα συγκεκριμένα αναφέρεται και σε κάποιο ρετσίνι που χρησιμοποιείται σαν μαστίχα.
  10. Αντέρωτας

Είναι οι κριτικοί στην τέχνη αχρείαστοι;

Οσον αφορα τη θρησκεία, υπαρχουν διαφορες τετοια προσεγγίσεις στο Χριστιανισμό, πχ καποιος Μορμονος θα ελεγε το ιδιο που λες εσυ αν εβλεπε την τυπολατρεία καποιων ελληνορθόδοξων κλπ. Απο κει και περα μεσα απο καποιο συστημα, ειναι λογικο να δημιουργείται οργανικά μια κατηγορία ανθρώπων που θα...
  11. Αντέρωτας

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Δεν ξερω αν μ'αρεσει ή δεν μ'αρεσει, αλλα δεν μπορω να καταλαβω την εμμονη που εχει πιασει τους Ελληνες δημοσιογραφους/πανελιστες τα τελευταια χρονια, για το πώς ονομαζουν οι Ινδιανοι της Αμερικης την καθε πανσεληνο. Για οσους ειχατε φαγουρα, τωρα ειχαμε τη "ροζ πανσεληνο"
  12. Αντέρωτας

Συζήτηση για το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη με αφορμή τα Τέμπη

Νομιζω αυτο ειναι ο κανονας, οσες φορες εχω δει πραγματογνωμονες/τεχνικους συμβουλους, στα Μεσα. Δεν ξερω κατα ποσο θεμιτό είναι αυτο, αλλα κατα τη γνωμη μου ο πραγματογνώμονας που προσλαμβάνεται, είναι κάτι σαν δικηγόρος, και καλείται να εκπροσωπεί τις θέσεις του εντολέα του, και να τις...
  13. Αντέρωτας

Ποιο ηταν το φιασκο που προέκυψε; Οτι δεν υπηρχε πυροσφαιρα; και ποιος και γιατι αποφασισε χτες έτσι ξαφνικα οτι δεν υπηρχε αυτο που βλεπαμε στα βιντεο;
  14. Αντέρωτας

Πόσο συχνά σκέφτεσαι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

Παιδια ειστε σιγουροι οτι σκεφτεστε τη Ρωμαϊκη Αυτοκρατορια και οχι (ενίοτε) τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία; Σκέφτομαι τον Ιούλιο για παράδειγμα, αλλα αυτος πέθανε κάμποσα χρόνια πριν την μετατροπή της σε Αυτοκρατορία.
  15. Αντέρωτας

Δεν εχω παρακολουθησει το θεμα τοσο κοντα και εις βαθος οσο οι παραπανω και μπορει να πω πραγματα που ισως εχουν ειπωθεί ή ηταν αυτονοητα απο καιρο. Καταρχας εγω παρατηρω το εξης παραδοξο, απο τη μια εχουμε κυβερνηση του 41% που πρωτοφανώς εξακολουθει να ειναι πρωτη στις δημοσκοπησεις 1.5 χρονο...
  16. Αντέρωτας

Μουσικές διαφημίσεων

Επαιζε πριν καμποσα χρονια σε εταιρεια κινητης Yael Naim - New Soul Επαιζε γυρω στο 2002 παλι σε εταιρεια κινητης Jean Leloup - I lost my baby
  17. Αντέρωτας

Μουσικές διαφημίσεων

Αυτο ακουγοταν προ δεκαετιας σε ενα τρειλερ μιας μελλοντικης εκπομπης του Παρλιαρου στο μεγκα! Jo Blakenburg - Elysium: Illumielle (προτεινω να ακουσετε ολο το αλμπουμ αν γουσταρετε επικα instrumental) Αυτο ακουγοταν παλι προ δεκαετιας σε ενα σποτακι της "Ηλιαχτιδας" για τη δωρεα οργανων με...
  18. Αντέρωτας

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

@ΜιΛάμπρος ξερεις τι; Τα παραπανω που λες τα ψιλοπαρατηρησα κι εγω και με ειχαν ψιλοενοχλήσει κι εμενα. Και οντως, ο πρωτος τομος που διαβασα φαινοταν οτι ειχε ενα καποιο βαθος, αλλα δε μου φανηκε οτι ολη η τριλογια θα αντεχε στην συγκριση, και δε συνεχισα. Ljosalfar (light elves) ειναι...
  19. Αντέρωτας

Προτάσεις για σειρές

Βασικα δεν ξερουμε τι τρελα πρωτοκολλα μπορει να υπαρχουν σε τετοιες επιχειρησεις. Μπορει και να ειναι Δεν την εχω δει τη σειρα, αλλα κατα τα αλλα, τα εγκωμια με κουρασαν κι εμενα. Απο την παρασκευη και ολο το ΣΚ ολα τα πρωιναδικα/πανελαδικα ειχαν κανει μονιμη στηλη για τη σειρα Και ειναι ολη...